Tien tips voor vrouwen om een fitter lichaam te krijgen!

Nicky Butter 04 juli 2019
Tien tips voor vrouwen om een fitter lichaam te krijgen!

Dé Trend van nu. Vrouwen willen niet slank, maar vooral fitter zijn. Moeten vrouwen nou precies hetzelfde trainen als mannen? Wat moeten vrouwen doen voor zo’n atletisch lichaam? Onderstaande tips helpen jou op weg naar een killerbody.

Training voor vrouwen die een fitter lichaam willen

  • Train met 100% intensiteit

Het lijkt er soms op dat de dames in de gym soms “bang” zijn om hard te trainen, bang om er mannelijk uit te gaan zien. Wees niet bang, dat zal echt niet gaan gebeuren. Zorg dat je begint met krachttraining en leer jezelf aan om iedere training, iedere set, keihard te trainen. Opbouw van spiermassa voor vrouwen is lastig, maar spiermassa zorgt er wel voor dat jouw lichaam gaat vormen.

  • Zorg dat je sterker wordt!

Je doel is niet om supersterk te worden, maar je moet wel iedere training duidelijk zien dat je kracht toeneemt. Zorg dat je iedere training bijhoudt met welke intensiteit je de oefening uitvoert en zorg dat hier een stijgende lijn in zit!

  • Eindig je training met een metabole prikkel

Een metabole prikkel kan een interval zijn, maar ook cardio. Daardoor verbrand je weer extra calorieën en zal je vetpercentage dalen.

  • Vrouwen herstellen een stuk sneller dan mannen

Doordat vrouwen sneller herstellen is het belangrijk om spiergroepen meerdere malen per week te trainen. Benen en schouders zullen in sommige gevallen zelfs 3 keer per week getraind moeten worden voor maximaal resultaat.

Vrouwen en voeding: Zo word je fitter

  • Een dieet met te weinig calorieën gaat je niet helpen!

Veel trainen en weinig calorieën gaan je lichaam niet mooier maken. Zeker wanneer je aan de slag gaat met krachttraining heeft je lichaam energie en voedingsstoffen nodig om het lichaam te kunnen “vormen”

En tot slot, misschien zelfs wel de belangrijkste punten.

  • Zorg dat je lichaam kan herstellen

Slaap iedere nacht 7-8 uur en probeer stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermeiden, eet iedere dag tenminste 3 kwalitatief goede maaltijden, drink tenminste 2,5 liter water per dag, eet iedere dag verschillende goede groentes. Breng in kaart wat je iedere dag eet; hoeveel gram eiwit, koolhydraten en vetten.

It’s all in the mind ladies!

  • Hecht niet te veel waarde aan je gewicht

Het gaat erom hoe jij eruitziet en hoe jij je voelt. Het zou goed kunnen dat je vetmassa daalt, maar dat het gewicht op de weegschaal hetzelfde blijft. Zorg dat je om de 3-4 weken foto’s neemt om je voortgang te monitoren.

  • Om er goed uit te zien moet je gezond zijn!

De basis van een mooi lichaam is gezondheid. Heb jij veel stress, slaap je slecht, neemt je lichaam het voedsel niet goed op? Dit zijn allemaal tekenen dat je lichaam niet optimaal gezond is. Zorg dat eerst dit is opgelost. De fundering moet goed zijn voordat we kunnen gaan bouwen!

  • Heb geduld en verwacht geen wonderen

De sleutel tot succes is consistentie. Zorg dat je voor een langere periode de juiste dingen blijft doen. Verwacht geen mega resultaten in 4 dagen. Zorg voor een duidelijk doel en maak hier een realistisch tijdsschema bij.

Supplementen zijn ook voor vrouwen belangrijk

Zeker wanneer je calorie inname lager wordt is het belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en essentiële vetzuren (zoals omega 3 en 6) in te nemen. Daarnaast is het ook belangrijk voor vrouwen tijdens het afvallen eiwitten in te nemen. Meer weten over welke 5 supplementen jij écht nodig hebt? Klik hier!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons