Frequently Asked Questions

Heb je een vraag? Bekijk hier onze meest gestelde vragen.

Abonnementen

Wat zijn de voordelen van een SUPP24 abonnement?

Een abonnement bij SUPP24 heeft meerdere voordelen. De belangrijkste is natuurlijk dat het beter is voor het milieu: in plaats van vele losse pakketjes ontvang je jouw pakket nu altijd op vaste momenten per maand, 2 maanden of per kwartaal. Dit zorgt dus voor minder tripjes van de bezorger en voor minder verpakkingsmateriaal. Ook hoef je minder vaak een pakketje in ontvangst te nemen of op te halen bij een afhaal locatie. Win-win dus!

Ik wil graag een abonnement afsluiten. Wat zijn de opties?

Als je een abonnement wil afsluiten kun je kiezen tussen een maandelijkse levering, 2 maandelijkse levering of een kwartaal levering. Tijdens het bestellen kun je aangeven hoeveel dozen je per levering wil ontvangen. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement op meerdere producten te nemen. Deze worden dan tegelijk geleverd. Natuurlijk kun je dit later altijd nog aanpassen in jouw account.

Wat kost een abonnement?

Jij bepaalt zelf hoe je het abonnement samenstelt! Hoe meer doosjes je per levering wilt ontvangen, des te hoger de korting op jouw abonnement.

 

Kan ik mijn abonnement stopzetten of pauzeren?

Als je van je abonnement af wil moet dit natuurlijk kunnen. Zorg wel dat je het abonnement een week voor de volgende verzending gepland staat stopzet. Je kunt deze datum altijd terugvinden in jouw account. Heb je al een verzendbevestiging gehad? Dan zijn de shotjes al onderweg en kunnen we deze helaas niet meer tegenhouden.

Binnen je SUPP24 account kun je gemakkelijk je abonnement beheren. Klik op ‘bestellingen’, hier zie je een overzicht van jouw lopende abonnementen en bestellingen. Hier kun je jouw abonnement pauzeren of stop zetten.

Collageen

Welke vorm van vitamine B12 zit er in Skin Collagen?

In Skin Collagen zit cyanocobalamine.

Mag ik ook andere supplementen gebruiken?

Gebruik je ook andere supplementen? Let er dan goed op dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijdt.

Waar komt ons collageen vandaan?

Het collageen in SUPP24 Skin Collagen is afkomstig van een vis. 2 soorten vissen zelfs, tilapia en pangasius. Het collageen is afkomstig vanuit de huid en graat van de vis (Type 1 & 3). Dit is absoluut heel vriendelijk voor het milieu, aangezien ze deze delen normaal gesproken niet gebruiken en anders vernietigen.

Het kwekingsproces gebeurt bij ons intern. Dit alles vertaalt zich in een hoge productienorm vanuit het oogpunt van voedselveiligheid van de grondstof die we kopen. Ze zijn ISO 17025-gecertificeerd, Global GAP, ISO 14001, ISO 9001, Global Standard for Food Safety, International Food Standard. Bovendien wordt alle aan ons geleverde grondstof geleverd met microbiologische en chemische analyses.

Is SUPP24 Skin Collagen geschikt voor mensen met diabetes?

Ja, SUPP24 Skin Collagen is zeer geschikt voor mensen met diabetes. Het product bevat onvoldoende toegevoegde natuurlijke zoetstoffen om een hypo te veroorzaken. Ze hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel.

Is Skin Collagen Halal en/of Kosher?

Ja, het product is geschikt voor Halal en Kosher.

Is Skin Collagen een eenmalige kuur of moet ik het blijven gebruiken?

Vul je het collageen elke dag aan dan zal je ook elke keer weer meer resultaat zien. Stop je? Dan neemt het collageenniveau langzaam weer af. Het is aangeraden om voor optimaal resultaat te starten met een kuur van 60 dagen. Na deze 60 dagen kun je over in onderhoud, waarbij je elke week 3-4 flesjes neemt. Anderen gebruiken het gewoon elke dag omdat ze zich er zo goed bij voelen. Dit is een persoonlijke keuze.

Hoe snel merk ik resultaat?

Ons lichaam hernieuwt zichzelf constant, maar niet alle cellen worden aan hetzelfde tempo vernieuwd. Dit wil zeggen dat als je Skin Collagen vandaag nog inneemt, je bijvoorbeeld pas over een 28-tal dagen resultaat kan merken.

Jouw lichaam moet eerst de voorraden aanvullen en daarna kan het de kwalitatieve collageenpeptiden, hyaluronzuur, vitamines en mineralen gebruiken om jouw huid strakker te maken, rimpels te verminderen, sterkere nagels en glanzend haar te produceren, je meer energie te geven en om het verouderingsproces tegen te gaan.

Wat doet Skin Collagen voor mij?

Naarmate we ouder worden, maken we minder collageen aan. En dat terwijl collageen een belangrijk eiwit in ons lichaam is; het zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van de huid en helpt gewrichten soepel te houden. Onze huid kan minder vocht binden, waardoor we rimpels en oneffenheden krijgen. Ook worden onze gewrichten stijver.

SUPP24 Skin Collagen heeft een unieke formule! Dit zijn de voordelen van Skin Collagen:

 • Voedt de huid van binnenuit (vitamine A, B3, B8 en zink)
 • Normale structuur en functie van de huid (vitamine C)
 • Behoud van een gezonde huid (vitamine A, B3, B8 en zink)
 • Goed voor haar en nagels (zink)
Hoe gebruik ik Skin Collagen?

Drink één drankje Skin Collagen per dag voor minimaal 60 dagen.

Voor het beste en meest zichtbare resultaat, raden we aan om SUPP24 Skin Collagen elke ochtend op een nuchtere maag gedurende minimaal 60 dagen te drinken. We beschrijven dit als de ‘transformatie’ of ‘kick-start’-fase, die ervoor zorgt dat je lichaam in de kortste tijd de hoogste concentratie collageenpeptiden krijgt. Hiermee wordt ook de collageen productie in je eigen lichaam op gang gebracht.

Na deze eerste fase , kan je overschakelen naar 4-6 keer per week voor het onderhoud.

Mag ik Skin Collagen gebruiken bij zwangerschap of het geven van borstvoeding?

Helaas mogen we hier niks over zeggen, vanuit het NVWA kunnen we geen advies geven met betrekking tot het gebruik van supplementen bij zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Wil je skin collagen gaan gebruiken? Leg dan even de ingredieenten voor aan uw dokter/arts.

Wat is Marine Collageen?

Bron
Ons collageen is gemaakt van duurzaam, verantwoord gekweekt en gecertificeerde Pangasius en Tilapia vis. Hierdoor is Skin Collagen één van de schoonste en beste marine collageen-supplement op de markt verkrijgbaar.

Marine Collagen en dosering
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat marine collageen tot 1,5 x efficiënter wordt opgenomen door het lichaam dan andere soorten collageen, zoals runder- of varkensbronnen. SUPP24 Skin Collagen bevat daarnaast de hoogste dosering van 10 gram marine collageen ten opzichte van soortgelijke producten.

Gehydroliseerd
Ons marine collageen is 100% gehydroliseerd, wat betekent dat de eiwitten worden afgebroken tot peptiden die gemakkelijker door het lichaam worden opgenomen. Dit zorgt voor maximale absorptie en snelle benutting van het ingenomen collageen.

Welke unieke ingrediënten zitten er nog meer in?

Alle ingrediënten en de effectieve werkzaamheid daarvan:

 • Gehydrolyseerd Marine Collageen (10 gram)
 • Hyaluronzuur (100mg)
 • Magnesium (56.25mg)
 • Zink (1,5mg)
 • Selenium (8,25 μg)
 • Vitamines (A, B3, B5, B6, B1, B12, B8, B9, C, D,E & K)
 • Bioperine
 • Stevia en natuurlijke aroma’s

Daily Clean shot

Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product?

Door de strenge EU-wetgeving (EFSA) mogen wij helaas maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen de goedgekeurde claims die in de EU database staan, staan op onze website vermeld. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen wij helaas niet allemaal met jullie delen.

Wat moet ik doen na de kuur?

De Daily Clean shot is verkrijgbaar in kuurvorm. Goed om te weten: als je klaar bent met de kuur kun je gewoon doorgaan met het nemen van dit supplement. Gebruik het Daily Clean shot dagelijks en zorg voor aanvulling van je vitaminen en mineralen.

Doorgaan na de kuur? Kies dan voor het voorraadpakket van 36 dagen, hierbij neem je 1 shot per dag.

Duurzaamheid

Waar is jullie verpakking van gemaakt?

Consumenten vragen ons vaak of we onze shots ooit in glazen flesjes zullen gaan vullen? Onze keuze om recyclebaar PET (R-PET) te gebruiken toen we SUPP24 in 2016 startten, was geheel bewust, om vele redenen, gemak, veiligheid, kosten van logistiek en CO2-voetafdruk. We hebben hier al 25 jaar ervaring in en zijn al jaren bezig met onderzoek naar dit materiaal.

SUPP24 is zich bewust van de milieu belasting die verpakking materiaal met zich meebrengt, de ontwikkelingen hebben de laatste jaren niet stil gestaan en ook wij zijn overstag gegaan als het gaat om de belasting van ons milieu. Voortaan zijn onze 60 ml flesjes gemaakt van gerecycled Polyester, een hoge concentratie hergebruikt PET is voortaan het hoofd bestanddeel van dit flesje.

Ook dit flesje kan gewoon weer terug in de plastic afval container, om vervolgens weer opnieuw een nieuw leven te krijgen als PET fles of andere toepassingen. De kartonnen doos kunt u uiteraard terug gooien in de papier container, waar vervolgens weer nieuw papier of karton uit voortkomt.

Zo hebben wij gemeend onze verpakking materialen circulair te maken.

Hoezo geen glazen shotjes?

Hier zijn enkele feiten! Wist je dat we voor drankflessen ongeveer 24 keer zoveel glas gebruiken als plastic voor het verpakken van dezelfde hoeveelheid vloeistoffen?

Maar we kunnen glazen flessen hergebruiken, toch? Ja, maar niet voor onbepaalde tijd. U kunt een glazen waterfles ongeveer 8 keer hergebruiken voordat deze opnieuw moet worden gesmolten in een nieuwe glazen fles. En in de hergebruikfase gebruikt u water en echt agressieve chemicaliën voor de tussentijdse reiniging. Het glas vertoont na verloop van tijd defecten, zoals kleine scheurtjes en wordt vervolgens gemalen voor recycling in nieuw glas. Glas recyclen kost ongeveer evenveel energie als het maken van een volledig nieuwe glazen fles. Niet zo duurzaam dus als u wellicht denkt..

Glas vs. Plastic recyclen

We kunnen glazen flessen 8 keer hergebruiken. Klinkt leuk, maar plastic flessen worden gerecycled. Stel dat slechts 50% wordt gerecycled, dan wordt de hoeveelheid effectief gebruikte kunststoffen ook gehalveerd. Dus zelfs als we hergebruik van glas overwegen, gebruiken we nog steeds 6 keer zoveel glas als plastic.

Uiteindelijk is per kubieke meter water en uitgaande van het 8-maal hergebruik van glas en 50% PET-recycling, 125 kg glas nodig versus 20 kg plastic. Dat is een enorme hoeveelheid materiaal die je nodig hebt om in flessen te verwerken, waarbij je energie en water verbruikt en ook nog CO2 uitstoot. Wist je dat glas smelt bij 1500 ° C? Terwijl het plastic voor drinkflessen smelt bij 300 ° C? De hoeveelheid benodigde energie is verbluffend.

Hoe zit het met transport en vervuiling?

Vanwege het hogere gewicht van glas besteden we bijna het dubbele aan transport van glas. Studies tonen aan dat het werkelijke aantal varieert van 1,6 tot 1,8 keer zoveel energie dat wordt gebruikt voor het transport van vloeistoffen in glas in vergelijking met plastic (scenario’s van 200 tot 1000 km transport). Hoe verder de afstand, hoe groter de impact.

Neem dit alles samen en glas is echt niet de groene kampioen die we ons voorstellen te zijn. Plastic flessen die worden ondersteund door een goed recyclingprogramma en consumenten – jij en ik – die daadwerkelijk recyclen, zijn in feite beter voor het milieu.

Fatburner

Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product?

Door de strenge EU-wetgeving (EFSA) mogen wij helaas maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen de goedgekeurde claims die in de EU database staan, staan op onze website vermeld. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen wij helaas niet allemaal met jullie delen.

Fatburner voor of na het sporten innemen?

Een fatburner kun je het beste innemen voor het sporten. Het liefst 15-20 minuten voor de training of workout. Doordat de meeste Fatburners stimulerende of energie opwekkende ingrediënten bevatten, kun je de SUPP24 fatburner shot beter voor de training nemen.

Fatburner voor of na het eten?

Een fatburner kun je het beste tijdens het eten gebruiken. Bij voorkeur tijdens het ontbijt. Het maakt verder niet echt uit in welke volgorde je dit doet, het is wel belangrijk dat je er iets bij eet.

Is een fatburner gevaarlijk?

Nee, een fatburner gebruiken is niet gevaarlijk als je je houdt aan de aanbevolen hoeveelheid van 1 shot per dag. Dit product bevat per dosering 150 mg cafeïne.

Goed om te weten: een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl. Niet geschikt voor personen jonger dan 18 jaar. Raadpleeg eerst een deskundige bij gelijktijdig gebruik met andere producten en stimulerende middelen als cafeïne. Niet te gebruiken bij hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk, diabetes, glaucoom, schildklier-, nier- of prostaatproblemen. Niet te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

NZVT & Informed Sports

Wat is het NZVT/Informed sports?

NZVT: Om de risico’s op een onbedoelde positieve dopingcontrole te minimaliseren en om topsporters en hun begeleiders meer duidelijkheid te geven over het onderwerp “voedingssupplementen en doping” is het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport opgezet, kortweg het NZVT.

Informed Sports: is een Brits kwaliteitsborgingsprogramma voor sportvoedingsproducten, leveranciers van sportvoeding en leveranciers van supplementen.

Ook SUPP24 heeft een certificering voor alle sport supplementen, zo weet jij zeker dat je de supplementen veilig kunt gebruiken. Zo blijven onze shots toegankelijk voor sporters van alle niveaus, dus ook topsporters.

Is SUPP24 goedgekeurd voor topsporters?

Ja, alle sport shots (Pre Workout & Protein) van SUPP24 zijn goedgekeurd door het NZVT. De topsporters kunnen deze NZVT-lijst raadplegen via deze website en de Dopingwaaier App. Zo weten ze precies welke batch van welke voedingssupplementen zijn gecontroleerd. We raden aan dat de topsporters alleen deze voedingssupplementen gebruiken. Daarmee kunnen ze het risico op een positieve dopingtest door het gebruik van voedingssupplementen zo klein mogelijk houden.

Over onze shotjes

Moet ik SUPP24 nog mengen met water of iets anders?

Nee, alle producten zijn kant en klaar. Je hoeft dus alleen even te schudden, dopje eraf en 1 slok. that easy!

Hoe vaak mag ik SUPP24 per dag gebruiken?

Wij adviseren maximaal 1 shot per dag per product. Je kan dus wel een Pre Work Out nemen en een Proteine Shot, maar niet 2x een Protein Shot. (Wij vinden het namelijk belangrijk dat je ook gevarieerd en evenwichtige voeding tot je neemt)

Wanneer kan ik beter geen SUPP24 producten gebruiken?

Indien je onder behandeling bent bij een dokter, altijd eerst om advies vragen. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven en kinderen onder de 16 jaar adviseren wij om geen  SUPP24 te gebruiken.

Pre Work Out

Waarom is er weinig informatie beschikbaar over dit product?

Door de strenge EU-wetgeving (EFSA) mogen wij helaas maar beperkt informatie geven over supplementen. Alleen de goedgekeurde claims die in de EU database staan, staan op onze website vermeld. Resultaten uit wetenschappelijke onderzoeken die niet ter goedkeuring aan de EU zijn overlegd, mogen wij helaas niet allemaal met jullie delen.

Wat doen de ingrediënten in SUPP24 Pre Work Out?

Beta Alanine (2gr)

Beta alanine zorgt voor toename van de concentratie carnosine in je spieren.

Carnosine neutraliseert melkzuur, een stof die vrijkomt als spieren met een hoge intensiteit samentrekken. Als spiervezels teveel melkzuur bevatten, stoppen ze met samentrekken. Carnosine stelt dat moment uit, waardoor sporters intensiever kunnen trainen en hun spieren sterkere groeiprikkels kunnen toedienen.

De positieve effecten zijn het sterkste bij intensieve inspanningen die langer dan 1 minuut en korter dan 4 minuten duren. Een bijwerking van bèta-alanine is neurasthenie: een prikkelend gevoel in je gezicht en bovenlichaam. Dit is volkomen normaal en zal na 5 minuutjes verdwijnen.

L- Arginine (2gr) & Citrulline malaat (1gr)

Deze twee stoffen hebben min of meer dezelfde werking en het een wordt zelfs omgezet in het ander door het lichaam. Beide stoffen zorgen ervoor dat de aderen wijder worden waardoor er meer zuurstof naar de spieren getransporteerd kan worden. Ook wel de bekende “pump”. Naast de pump hebben deze toevoegingen ook positief effect op het uithoudingsvermogen. 

Uit onderzoek is gebleken dat je er vooral baat bij hebt in je derde en vierde set. In je derde set tot wel 12% meer herhalingen en in je vierde set tot wel 50% meer herhalingen. Tel uit je winst! Meer herhalingen op het juiste gewicht is uiteindelijk een grotere prikkel tot spiergroei.

Cafeïne (200mg)

Mensen ervaren door middel van cafeïne een meer energiek gevoel, betere focus, meer alertheid en een groter uithoudingsvermogen. Daarnaast heeft cafeïne een wetenschappelijk aangetoond stimulerend effect op krachtprestaties.

Wanneer neem ik een Pre Work Out?

Drink 60 ml een kwartier tot half uur voor de training of workout.

Om te profiteren van de effecten van een preworkout, moet je minimaal 30 tot max 15 minuten vóór je training het supplement innemen .

Proteine

Wanneer neem ik SUPP24 Protein?

Drink één shot direct na de training/workout of gebruik als eiwitrijke tussendoor snack. Zo heb jij snel en gemakkelijk je eiwitten weer binnen.

Is SUPP24 Proteine glutenvrij?

Ja, de shots van SUPP24 zijn glutenvrij.

Wat betekent gehydroliseerd eiwit?

Normaal bestaat een eiwit uit 20 aminozuren die allemaal aan elkaar vast zitten als een soort slang. Als het gehydroliseerd is, dan is deze slang met aminozuren kort geknipt en zal daarom veel sneller in het lichaam worden opgenomen. Zo herstel je sneller en heb je minder spierpijn in vergelijking met een normale eiwitshake.

Service

Kan ik een product ruilen of retour sturen?

Ook dat kan! U kunt hiervoor contact opnemen met info@supp24.nl. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Voorwaarden:

 • U heeft niet meer dan 1 flesje uit de verpakking geprobeerd.
 • De verpakking is onbeschadigd. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is
 • U kunt binnen 14 dagen de producten ruilen of retour sturen. Het geld wordt binnen 10 werkdagen na ontvangst retour gestort

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar ons retourbeleid en algemene voorwaarden.

Ik heb een klacht!

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@supp24.nl. Voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Wat zijn de verzendkosten?

De bestellingen worden altijd gratis verzonden.

Wat is de levertijd?

Wanneer SUPP24 het bedrag van uw bestelling heeft ontvangen, zullen wij uw pakket zo snel mogelijk versturen via PostNL-standaard. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan is je pakket de volgende dag in huis!

 

Is betalen bij jullie veilig?

Betalen gaat bij ons heel veilig. De betalingen worden extern afgehandeld door Mollie.  Betrouwbare partners waarbij je niet bang hoeft te zijn voor frauduleuze handelingen als gevolg van je betaling aan ons.

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Betalen gaat bij ons heel eenvoudig en veilig. Zo kun je tijdens het afrekenen kiezen voor iDeal, Banccontact, Sofort of Creditcard.  iDeal betalingen worden afgehandeld door Mollie, onze betalingspartner die ervoor zorgt dat jouw betaling veilig verwerkt wordt. Er kan ook worden gekozen voor Klarna, hiermee kunt u 14 dagen na ontvangst van de producten betalen.

Verkeerd geleverd product?

Indien een product verkeerd geleverd is, neem dan direct contact met ons op via info@supp24.nl. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om het netjes op te lossen.