onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Supplementen: Deze 5 heb je écht nodig

Nicky Butter 09 april 2019
Supplementen: Deze 5 heb je écht nodig

Supplementen voor je sportprestaties? Of supplementen om af te vallen? Anno 2019 zijn er een hoop supplementen op de markt, je kunt het zo gek niet bedenken, of er bestaat een handig supplement voor! We begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dus in deze blog vertellen we je meer over welke supplementen jij standaard nodig hebt.

Let’s get personal

Vitamines, mineralen, aminozuren. Ze bevatten enorm geconcentreerde hoeveelheden van de stof die jij nodig hebt. Echter, is jouw lichaam erg gecompliceerd en een tekort aan stoffen in je lichaam is geheel persoonlijk. Die tekorten kunnen voor problemen zorgen in jouw lichaam… Als je dus problemen hebt met je gezondheid dan is het sowieso:

1. Heel erg belangrijk dat je voeding eerst op orde is.
2. Van daar uit kun je verder werken door bijvoorbeeld een bloedonderzoek uit te laten voeren, de uitslag geeft je waardes aan en zo kun jij heel specifiek supplementeren.

5 supplementen voor je gezondheid en sportprestaties

Ondanks dat je niet alle vitamines, mineralen, noem het maar op nodig hebt. Zijn er toch 5 essentiële supplementen die iedereen goed op weg kan helpen een gezondere levensstijl aan te nemen of die je sportprestaties verbeteren.

 • Eiwitten
  Ben je lekker fit en voel je je goed? Is je voeding op orde? Check. Dan kunnen eiwitten wel eens handig voor je zijn. Als je vaak sport 3-5 keer p/w dan heb je er zelfs meer van nodig dan wanneer je slechts 1-2 keer p/w sport. De kip, kwark en noten gaan namelijk vanzelf vervelen en dan kan een eiwitbron heel erg fijn zijn om snel en makkelijk aan je eiwitbehoefte te komen, zonder daarbij teveel calorieën in te nemen. SUPP24 protein is een 60 ml shot die je overal mee naartoe neemt en 23 gram eiwit bevat!
 • Vitamine D 
  Niet te missen in dit lijstje, Vitamine D. In de zomer maak je er zelf genoeg van uit door zonlicht, maar in de wintermaanden loop je vaak een tekort aan deze vitamine op. Een supplement kan dan erg handig zijn, want deze stof is verantwoordelijk voor het behoud van stevige botten, werking van de spieren en het immuunsysteem,
 • Magnesium
  Dit mineraal maken we niet zelf aan. We halen het uit voeding en kunnen het aanvullen met een supplement. Niet geheel onverstandig om te supplementeren want zonder magnesium kan ons lichaam geen energie produceren en zouden onze spieren continu samentrekken. Let er op dat je niet te veel inneemt en dat je kiest voor een citraat of chloride vorm.
 • Omega 3 oftewel visolie
  Ook dit supplementen heeft vele gezondheidsvoordelen. Het kan voor een gedeelte niet zelf door het lichaam aangemaakt worden, wat dus inhoudt dat het via voeding zoals vis, olies, noten etc. moet komen. Heb je daar niet altijd tijd voor? Supplementeer dan met een omega 3 supplement, het kan volgens onderzoek namelijk risico op hart en vaatziekten verkleinen. Daarnaast heeft het ook positief effect op je bloeddruk en je cholesterol.
 • Creatine
  Wil je echt effectief werken aan je sportprestaties? Vele krachtsporters maken dan gebruik van creatine. Het supplement kan veel positieve effecten hebben op je prestaties. Wil je meer weten? Klik dan hier!

Dit zijn ze allemaal op een rijtje. Zoals je hebt gelezen zijn supplementen niet geheel onbelangrijk. Wil je specifieker advies? Vraag dan advies of een bloedtest aan bij jouw arts.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons