Water met citroen: Dé 5 gezondheidsvoordelen

Nicky Butter 01 mei 2019
Water met citroen: Dé 5 gezondheidsvoordelen

Water met citroen. Iedere ochtend op een nuchtere maag. Wist je dat dit vele gezondheidsvoordelen heeft? Wij zetten de 5 belangrijkste gezondheidsvoordelen op een rijtje.

Water met citroen

Citroen is een superfood. Ze bevatten veel vitamine C, vezels en verschillende gunstige plantenstoffen. Ze kunnen o.a. een positief effect hebben op het hart, je gewicht, en de spijsvertering. Er komt bij inname van citroensap een hoop zogenaamde fytonutrienten in je lichaam terecht. Deze fytonutrienten gaan op zoek naar vrije radicalen die schade aanrichten aan het DNA. Daarnaast heeft het ook positieve effecten op je huid, het zorgt er namelijk voor dat de huid van buiten mooier blijft.

Alle 5 de voordelen op een rij

Water met citroensap verbetert je spijsvertering
Een glas warm water met citroen bevordert je spijsvertering. Het kan de werking van ons maagzuur namelijk versterken. Dit zorgt ervoor dat het eten sneller verteert. Ook wanneer je bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel of verstopping hebt kan het helpen. Let er wel op dat je niet teveel citroen in het water doet, dit kan namelijk weer zorgen voor oprispingen. Advies: 1 halve citroen op 1 halve liter water.

Ontgiften
Er zwerven een hele hoop gifstoffen in je lijf rond. Het antioxidant in citroen help je enzymen op gang, waardoor je lever beter functioneert.

Gespannen? Neem citroen. 
Ben je op zoek naar een natuurlijke manier van relaxen, dan kan citroen een oplossing zijn. In citroen zit namelijk magnesium wat helpt om de hersenfuncties beter uit te oefenen. Ook kan het helpen bij het voorkomen van moeheid. Tip: Het inademen van een citroen kan je ook helpen om rustiger te worden

Water met citroen is goed voor je huid
Citroen is rijk aan vitamine C. Deze vitamine heeft een positief effect op je huid. Het gaat huidveroudering tegen, pakt onzuiverheden aan en kan helpen tegen pigmentvlekken. Iedere ochtend een boost geven aan je huid door middel van water met citroen, kan dus absoluut geen kwaad. Zie het wel als een aanvulling en niet als vervanging van een vitamine C supplement.

Afvallen
De kilo’s zullen er zeker niet vanaf vliegen. Sterker nog, dat je met dit middel gaat afvallen is een fabeltje. Maar water met citroen is wel een heel goed alternatief voor frisdrank, alcohol etc. Het bevat namelijk 0 calorieën en je geeft je drankje net wat meer smaak. Uiteraard zal het wel helpen om je lichaam een boost te geven en te helpen met het ontgiften. Op zoek naar informatie en een middel dat wél helpt bij de vetverbranding? Klik dan hier!

water met citroen

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons