onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
 30,00
onze-img

Pre Workout Extreme

 • Extra sterke Pre Workout shot formule
 • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
 27,00
onze-img

Kracht & Herstel Light

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 49,99

Vetverbranding en afvallen

Nicky Butter 01 februari 2018

Vetverbranding is een proces in ons lichaam waarbij even moeilijk gezegd :  Vet wordt afgebroken tot vrije vetzuren. Veel mensen willen gewicht verliezen en hierbij is het natuurlijk belangrijk om overtollig vet te verbranden. De vetzuren die worden afgebroken uit vet worden door het lichaam heen vervoerd. In verschillende weefsels kan vet worden omgezet in energie om lichaamsfuncties te kunnen uitvoeren.

Wanneer je gaat sporten hebben de spieren meer energie nodig die uit onder andere uit vet gehaald kan worden. Het grote probleem van overgewicht is dat je teveel energie binnenkrijgt uit voornamelijk koolhydraten en vetten. Wanneer er meer energie binnenkomt dan er in totaal per dag verbruikt wordt, zullen beide voedingsstoffen in het lichaam worden opgeslagen als vet.

Wanneer en hoe ga je vet verbranden?

Het is belangrijk om een gezond gewicht te behouden. Weet jij of je een gezond gewicht hebt? Dit kun je berekenen aan de hand van je BMI. Voor mensen met overgewicht (BMI > 30) wordt onder gezond afvallen verstaan: een gewichtsverlies van 10-15 procent van het huidige gewicht. Het blijkt daarnaast ook dat dit beter vol te houden is dan een hoger percentage (‘crash diëten’). Is je BMI hoger dan 30 of lager dan 18 adviseren wij direct contact op te nemen met je huisarts of een diëtist.

Genoeg beweging over de gehele dag, sporten, gezonde/gevarieerde voeding is belangrijk om vet te kunnen verbranden. Wanneer je meer energie verbruikt dan dat je binnen krijgt zal je vet gaan verbranden, hierdoor zul je merken dat je omvang kleiner wordt en je vet verliest op verschillende plaatsen.

Gelijk aan de slag en jouw BMI berekenen? Klik dan hier!

Kun je vet op een specifieke plaats verbranden?

Ken je het gevoel? Dat overtollige vet zit maar in de weg. Maar met alleen buikspieroefeningen kom je er niet. In de meeste gevallen word er gedacht dat wanneer je jouw buikzone zou aanpakken tijdens het sporten er op die plek ook echt vet word verbrandt. Dit is echter niet het geval. Tijdens het sporten word vet wel verbrandt, maar waar dit vet vandaan komt is niet te bepalen. Zorg dus, als je sport, voor veel variatie in je trainingsschema om je lichaam meer te tonen! 

Welke middelen kan ik gebruiken om de vetverbranding te stimuleren?

We beginnen met gezonde voeding, sporten, de juiste mindset en het drinken van veel water. Dit is je basis. Daarnaast kun je gebruik maken van supplementen om zo het proces te ondersteunen. Bij het gebruik van de SUPP24 Preworkout women, geef je je lichaam een boost om harder te trainen + het supplement bevat effectieve ingrediënten als groene thee en carnitine om de vetverbranding te stimuleren. Ook zijn de supplementen handig in gebruik vanwege het formaat (60 Ml) en zijn de supplementen goedgekeurd door het NZVT en Informed Sports.

Ken je ook onze SUPP24 Fatburner kuren al? Het is vaak frustrerend wanneer je geen resultaat boekt, maar op lange termijn is er veel meer haalbaar dan je denkt. We hebben daarom 3 verschillende kuur pakketten ontwikkeld. Deze pakketten en meer info over de kuren vind je hier: Fatburner shot informatie.

5 kleine veranderingen die je sneller helpen met afvallen

 1. Let op je eetpatroon
  Hoe vaak eet je, wanneer eet je? En wat eet je dan vooral? Tijd om je eetpatroon en innames in kaart te brengen! Dat doe je gemakkelijk door het downloaden van een app op je telefoon. Hier zijn verschillende apps voor beschikbaar. Probeer de eerste week al je voeding bij te houden, na afloop evalueer je dit en bekijk je wat je zou kunnen schrappen of dat je wellicht juist meer (gezonde) voeding binnen moet krijgen. Let daarbij ook op de calorie inname, misschien eet je wel 2500 calorieën op een dag, terwijl je er eigenlijk 1700 nodig hebt om af te kunnen vallen. Find the problem, fix it!
 2. Geen tijd? Geen excuus. Prep it!
  Bij een drukke levensstijl, is het ook mogelijk alsnog de kilo’s kwijt te raken door je goed voor te bereiden.
  – Doe van tevoren boodschappen, neem een lijstje mee en bepaal van te voren wat je in die week gaat eten.
  – Alles wat je al kunt voorbereiden, doe het. Komkommertjes als snacks, tomaatjes in een bakje om mee te nemen naar het werk etc.
  – Hang je schema op de koelkast en houd je er aan, je zult merken dat dit uiteindelijk ook veel rust geeft. Geen stress meer om wat je gaat eten vanavond 😉
 3. Wees alsjeblieft niet bang voor de weegschaal
  Ons lichaam verandert de hele dag door, zo ben je ‘sochtends minder zwaar als ‘s avonds en zie je er vaak ook anders uit.
  Maar laat je niet gek maken, weeg jezelf op een vast tijdstip en schrijf het op. Zo blijf je gemotiveerd en zie je er makkelijker een patroon in.
 4. Proteins & veggies
  Begin je dag met eiwitjes, ze geven een verzadigd gevoel en helpen bij het herstel van je workouts. En laat vooral de groenten niet links liggen, you need them!
  Groentes zorgen er ook voor dat je sneller een ”vol” gevoel hebt. Bij elke maaltijd, dus lekker groentes erbij nemen.
 5. Genoeg slapen = minder stress = less cortisol
  We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar je slaap is echt heel erg belangrijk voor je lichaam. Maar ook voor je afvalproces, er is namelijk een verband tussen te weinig slaap krijgen en aankomen. Zet die wekker dus gewoon ook om lekker te gaan slapen.

Vetverbranding: het verschil tussen mannen en vrouwen

Is er een verschil tussen de vetverbranding van mannen en die van vrouwen? Mannen lijken sneller af te slanken dan vrouwen. Hoe kan dat? Als vrouw zijnde, kan het soms erg frustrerend zijn als jouw partner sneller vermagert dan jij. Terwijl jullie je allebei aan hetzelfde dieet of voedingsplan houden.

Mannen en vrouwen zijn over het algemeen heel anders gebouwd. Van nature hebben mannen dan ook meer spiermassa dan vrouwen. En vrouwen hebben (hoe vervelend dat ook is) meer de neiging om vet op te slaan door o.a. hormonen. Als vrouw verbruik je ook minder energie en dus ook minder calorieën dan mannen, omdat mannen meer spieren hebben. In theorie kunnen mannen meer eten dan vrouwen zonder aan te komen.

De verhouding spier en vetmassa
Mannen hebben meer testosteron, hierdoor maken mannen sneller spieren aan dan vrouwen. Dat neemt niet weg dat een man daardoor geen overgewicht kan krijgen. Houdt in gedachte, ieder pondje gaat door het mondje.. Teveel is nooit goed.

Zijn vrouwen meer emotie-eters dan mannen?
Ja. Helaas wel. Mannen kunnen zich sneller aanpassen en rechter door zee als het op afslanken aan komt. Vrouwen zijn hier toch wat losser/makkelijker in en laten zich sneller door emoties beïnvloeden. Als vrouw dus extra reden om op te passen en niet op te geven!

Veilig en effectief afvallen, waar moet ik aan denken?

Mensen die willen afvallen, doen er goed aan om voldoende te bewegen. Het bewegen maakt het afvallen makkelijker. Ook blijft de spiermassa beter behouden, de kans op jojoën neemt dan af.

Denk hier aan bij vetverbranding

 • Ga niet te weinig calorieën eten. Wanneer je te weinig calorieën eet word het lichaam ‘’bang’’ om te weinig energie binnen te krijgen, dan gaat het vet opslaan. Het wordt ook wel de overlevingsmodus genoemd. Dit is natuurlijk niet wat je wilt.
 • Ga er niet vanuit dat je gelijk af zult vallen, ieder lichaam is anders en het verbranden van vet is een ingewikkeld proces. Luister naar je lichaam en geef het de tijd!
 • Te snel afvallen gaat ten koste van je spiermassa en vergroot de kans op een tekort aan vitamines, mineralen en andere bouwstoffen. Doe het rustig aan.
 • Drink veel water, water bevordert de vetverbranding. (Minimaal 2-2,5L per dag)
 • Eet gezonde vetten, groentes en eiwitten. Vermijd slechte suikers en enkelvoudige koolhydraten.

Advies: Wij raden het aan om niet meer dan een halve kilo tot maximaal één kilogram per week af te vallen. Maak een afspraak bij een diëtist of dokter bij hoog overgewicht.