onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Vegan Health

 • Jouw dagelijkse all-in-one vegan supplement
 • Afgestemd op de vegan/vegetarische leefstijl
 • Bron van L-Lysine, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Vitamine K voor de huid en het lichaam | Informatie

Nicky Butter 24 december 2019
Vitamine K voor de huid en het lichaam | Informatie

Vitamine K is een vitamine die tot de vetoplosbare vitamines hoort. De vetoplosbare vitamines zijn A, D, E en vitamine K. De vetoplosbare vitamines zitten voornamelijk in het vet van voedingsmiddelen en kunnen in het weefsel van het lichaam worden opgeslagen. Je lichaam kan slechts 2 vitamines zelf aanmaken: vitamine D en vitamine K. Het wordt gemaakt door bacteriën in je darmen. Mits deze goed werken.

Wat doet Vitamine K voor je lichaam?

Vitamine K zorgt onder andere voor sterke botten en is belangrijk voor een goede leverfunctie. Een goede vitamine K-status laat gemiddeld een lagere vetmassa zien, met name rondom de taille omdat het een rol speelt in de insuline-respons.Het heeft een ontstekingsremmende werking en krachtige anti-oxidatieve eigenschappen.

Hoeveel heb je nodig?

De aanbevolen hoeveelheid voor volwassenen van 70 microgram per dag is gebaseerd op de hoeveelheid die nodig is voor de bloedstolling. Maar het doet veel meer dan dat. Onderzoek toont dan ook aan dat veel Nederlanders er meer van nodig hebben.

Waar moet je op letten?

 • Bij langdurig gebruik van Antibiotica kunnen darmbacteriën vernietigt zijn, die nodig zijn voor de aanmaak.
 • Mensen die bloedverdunners of antistollingsmiddelen gebruiken, moeten wel oppassen met pillen met meer dan 100 microgram vitamine K. Dit kan de werking van het antistollingsmiddel verminderen.

Vitamine K tekort

Het juiste level aan dit vitamine zorgt voor een normale bloedstolling, omdat het je bloedstollingsfactoren in je bloed activeert. Zo stopt een wondje met bloeden. Het is ook van belang voor gezonde elastische bloedvaten. Op deze manier krijg je een betere doorbloeding en dit is belangrijk om je huid van voeding en zuurstof te voorzien.

Het brengt ook je kalkhuishouding in evenwicht doordat de kalkafzetting van kalk in je bloedvaten wordt geremd. Als er te weinig aanwezig is, verkalkt onder andere je elastinevezels. En dan wordt je huid sneller oud. Een anti-age vitamine die we nodig hebben dus!

Kun je ook een overschot creëren?

Het is niet bekend of een overschot schadelijk is. In de praktijk komt een teveel van deze vitamine niet voor maar laat na velen metingen eerder een tekort zien.

Hoe krijg je het binnen? Je kunt het onderverdelen in ”K1 en K2”. Vitamine K1 vind je voornamelijk in groene bladgroente, zoals boerenkool, broccoli en spinazie. Het zit ook in fruit, extra vierge olijfolie en “grasgevoerd” zuivel. Vitamine K2 vind je dan weer terug in vlees, kip, lever, vrije uitloop eieren en grasgevoerde roomboter.

Vitamine K in Skin Collagen

Zoals je leest is deze vitamine in Skin Collagen dus niet geheel onbelangrijk. Je huid wordt sneller oud zonder. Daarom vind je deze ook weer terug in ons supplement. Naast vitamine K bevat het nog vele andere belangrijke vitaminen, mineralen, collageen en hyaluronzuur om de huid van binnenuit te voeden. Wil je meer weten over Skin Collagen? Klik dan hier! 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons