onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Trainen voor een Pull-up of Chin-up. Zo doe je dat!

Nicky Butter 10 februari 2022
Trainen voor een Pull-up of Chin-up. Zo doe je dat!

Chin-up of pull-up? Vaak worden de chin-up en pull-up een beetje met elkaar in de war gebracht. Wat is nou het verschil? Het verschil tussen een chin-up en een pull-up : Bij de chin-up heb je handen wat smaller geplaatst en wijzen de handpalmen naar je gezicht, bij een pull-up zijn de handen vaak wat breder geplaatst en wijzen de handpalmen van het gezicht af.

Bij een chin-up worden de biceps meer aangesproken, een spier die vaak beter is ontwikkeld. Dit betekent ook dat mensen de chin-up vaak makkelijker vinden dan de pull -up. Met de pull-up train je vooral je armen en rug – als je een mooie ontwikkelde rug wilt, is dit je oefening – en in mindere mate de schouders, borst en buik.

In de blog lees je meer over welke trucjes je kunt gebruiken om die chin en pull up onder de knie te krijgen.

Pull-up met een band

Wanneer je nog geen pull-up kunt, kun je gebruik maken van een elastische band. Als je hier gebruikt van maakt kom je namelijk makkelijker omhoog. Bij een dunne band gebruikt zal je het iets moeilijker maken voor jezelf, dus we raden aan een dikke band te gebruiken als je net begint. Met meer ondersteuning word het namelijk makkelijker.

Bent-over row

Om je pull-up te leren is deze oefening super effectief.  Je kunt hiervoor gebruiken wat jij zelf het fijnst vind bijv : Een Barbell, dumbbels of kettlebells.

Buig lichtjes door je knieën, rechte rug, borst vooruit, span je spieren aan en haal de gewichten richting je borst. Rustig laten zakken, je kunt het beste een tempo van 3/4 seconden aanhouden. Daarna de oefening weer herhalen. Probeer 5 sets van 8 herhalingen te doen!

Hangen en zakken

Pak een stoeltje of laat je helpen door een vriend/vriendin/coach om je omhoog te duwen. Vanaf het punt dat je kin boven de stang uit, laat jezelf op dat punt nog heel even hangen tot je de drang voelt naar beneden te komen, laat jezelf heel langzaam (negatief) zakken. Vergeet niet op het moment van laten zakken je buikspieren aan te spannen! Begin met 5 seconden zakken en bouw dit steeds een beetje verder op. Probeer hierbij te focussen op één punt of sluit je ogen.

Als je elke training ongeveer 5 herhalingen doet en dit continu opbouwt moet het helemaal goed komen met jou pull-ups en chin-ups!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons