onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Threonine: Het aminozuur voor anti-aging en zenuwstelsel

Nicky Butter 24 september 2020
Threonine: Het aminozuur voor anti-aging en zenuwstelsel

Een aminozuur wat positief effect heeft op anti-aging, het zenuwstelsel, je vethuishouding, de eiwitten in je lichaam en veel meer.. Gebruik jij threonine al? Of ben je er nog helemaal niet bekend mee en wil je er meer over weten? Lees dan verder op de SUPP24 blog.

Wat is threonine?

Het aminozuur threonine is een essentieel aminozuur, dit betekent dat het niet door het eigen lichaam wordt aangemaakt. Je dient het uit je voeding te halen. Het heeft o.a. een belangrijke bijdragen in het zenuwstelsel, het in stand houden van de eiwitbalans, maar ook op de vorming van elastine en collageen in de huid. Voor jou dus ook zeker niet onmisbaar!

De gunstige effecten

Zoals je kort al even hebt gelezen heeft threonine vele positieve bijdragen aan je lichaam. We zetten het allemaal even voor je op een rijtje…

 • Het zenuwstelsel: Threonine wordt vooral ingezet als medicatie voor behandeling van het zenuwstelsel. Waaronder verschillende spierziektes. Threonine wordt in het lichaam veranderd in een chemische stof die glycine wordt genoemd. Glycine werkt in de hersenen om constante en ongewenste spiersamentrekkingen (spasticiteit) te verminderen.
 • Depressie: Omdat Threonine grotendeels in het centrale zenuwstelsel wordt aangetroffen, kan het erg nuttig zijn bij de behandeling van verschillende soorten depressie.
 • Eiwitbalans: L-Threonine bevordert een normale groei door te helpen de juiste eiwitbalans in het lichaam te behouden.
 • Bindweefsel en spieren: Threonine helpt het bindweefsel en de spieren door het hele lichaam sterk en elastisch te houden, inclusief het hart, waar het in aanzienlijke hoeveelheden wordt aangetroffen.

L-Threonine ondersteunt ook de cardiovasculaire werking, de leverfunctie, het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Threonine als anti aging middel

Threonine is nodig om glycine en serine te maken, twee aminozuren die nodig zijn voor de aanmaak van collageen, elastine en spierweefsel. Laat het nou net zo zijn dat de eerste 2 ontzettend belangrijk zijn voor een jeugdige en frisse huid. Indirect hebben deze aminozuren allemaal effect op elkaar.

Anti aging is natuurlijk niet alleen maar de huid, maar het gehele gezond en soepel houden van het lichaam. Het wordt ook als nuttig beschouwd bij het opbouwen van sterke botten, tandglazuur en wordt beschouwd als een wondgenezer. Volgens de Cosmetics Database wordt threonine vaak ingezet in beautyproducten als huid en haar verzorging.

Uit welke voeding haal ik threonine?

 • Vlees: Denk aan lamsvlees, biefstuk etc. Dit bevat vaak al 100% van de ADH.
 • Sojaproducten: o.a. tofu, sojabonen en tempeh bevatten veel threonine. (40-50% ADH)
 • Vis: Zalm, makreel, heilbot en vele andere vissen. (80-90% ADH)
 • Noten en zaden: Zonnebloem zaden, pinda’s, chiazaad etc. (20-30% ADH)

Zorg er altijd voor dat je gevarieerde voeding binnen krijgt.

Hoeveel moet je per dag binnen krijgen?

De aanbevolen dagelijkse inname van threonine is 15 mg per kilogram lichaamsgewicht. Een persoon die 70 kg weegt, zou ongeveer 1050 mg threonine per dag moeten consumeren. Houdt er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd per se veilig zijn en dat doseringen belangrijk kunnen zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je de relevante aanwijzingen op product etiketten volgt.

Meer weten over supplementen?

Wil je meer weten over anti-aging en hoe je dit kunt verhelpen door middel van supplementen? Of gelijk kennismaken met ons product? Klik dan hier.
Op onze blog vind je allerlei informatie over supplementen, ingrediënten, maar ook over fitness, health en beauty. Ga naar deze link voor meer artikelen.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons