Klaar met saaie lunches? Wil je een echte lunch master zijn op kantoor? Deze sandwich met bietenspread, avocado en rucola is to die for! You want this!
Bietjes hebben namelijk, buiten dat ze super lekker zijn, ook nog eens een hoop gezondheidsvoordelen. Bieten zijn namelijk rijk aan vitamine, mineralen, vezels en ijzer. Daarnaast werkt het ook nog eens ontgiftend op je lichaam, ze zuiveren o.a. je lever en je bloed. Meer weten over de gezondheidseffecten? Klik hier!
Ingrediënten voor bietenspread sandwich
Om 1 sandwich met bietenspread te kunnen maken heb je maar een aantal ingrediënten nodig.
- 2 gekookte bieten
- 1 hele avocado
- Handje rucola
- Olijfolie
- Handje cashewnoten
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel citroensap
- Volkorenbrood, 1 snee
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de bieten 45 tot 60 minuten. Tijdens het koken controleer je of ze gaar zijn, door er een mesje in te prikken. Het mesje zal er makkelijk doorheen glijden als ze gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen en schil de bieten,
- Voor het maken van de bietenspread, doen we de het volgende in een keukenmachine: de gekookte bieten, 2 eetlepels olijfolie, klein handje cashewnoten. Maak dit tot een smeerbare spread. Voeg daarna de honing en de limoensap toe. En voeg naar smaak peper en zout toe.
- Nu de bietenspread klaar is, gaan we het bord opmaken. Leg een snee van het volkorenbrood op het bord en smeer hier een dikke laag van de bietenspread op. Over de bietenspread leg je een handje rucola sla.
- Snijd nu de avocado door de helft en maak per kant 5 plakjes. Haal deze er voorzichtig uit met een lepel en serveer op de salade.
- Maak het af met nog wat peper en zout.
Meer recepten van SUPP24? Ga naar de blogpagina!
Volg ons