Ontgiften van de huid met deze 6 tips

Door alle drukte, het (ongezonde) eten en misschien een borreltje te veel van de afgelopen maanden, kan je huid er behoorlijk dof, vaal en vermoeid uitzien.

Je kunt natuurlijk aan de slag met make-up om dit op te lossen, maar hoe fijn is het als dat helemaal niet nodig is? Als je je huid niet hoeft te maskeren, omdat die er stralend, egaal en gezond uitziet?

Met de 6 detox tips in deze blog ervaar je een zichtbare verbetering van jouw huid!

Ontgiften

Het allerbelangrijkste van detoxen, is het ontgiften van het lichaam. Door bepaalde voeding te laten staan of juist toe te voegen, krijgt het lichaam de kans om afvalstoffen af te breken, waardoor ontstekingen in het lichaam en aan de huid worden tegengegaan.

Tip 1: Ontbijt iedere ochtend met een groene smoothie

Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie bevatten veel vitaminen en mineralen die het lichaam helpen te ontgiften. Door iedere morgen te ontbijten met een zelfgemaakte smoothie van bijvoorbeeld spinazie, appel, banaan en peterselie wordt het lichaam voorzien van antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, waardoor de huid een gezonde gloed krijgt en minder snel tekenen van huidveroudering laat zien.

Tip 2: Start de dag met citroenwater

Drink iedere ochtend op een nuchtere maag lauw water met vers citroensap. Het regelmatig drinken van warm citroenwater zal helpen de zuurgraad in het lichaam te verlagen. Omdat citroenen één van de meest alkalische voedingsmiddelen zijn die er bestaan.

Het werkt ook als oppepper voor de lever en bevordert ontgifting. De pH-waarde van de huid wordt geneutraliseerd, waardoor ontstekingen zoals acne minder snel kunnen ontstaan.

Tip 3: Say no to sugar!

Vijand nummer 1 onder de voeding is en blijft suiker en dan met name geraffineerde suiker (hier zijn alle nuttige voedingsstoffen uit weggezuiverd).

Het eten van suiker zorgt voor een hele stroom aan chemische reacties in het lichaam, waaronder glycatie. Bij glycatie hecht suiker zich aan de gezonde cellen in het lichaam, waardoor deze onherroepelijk beschadigd raken. Vroegtijdige huidveroudering is hiervan het resultaat. Naast schadelijke Uv-straling is glycatie zelfs één van de schadelijkste processen voor de huid.

Daarnaast zorgt suiker voor een verhoogd insulineniveau, waardoor ontstekingen in zowel het lichaam als in de huid ontstaan.

Tip 4: Voed je huid

De bovenstaande tips ontgiften het lichaam. De laatste stap is om het lichaam en de huid te voorzien van de juiste voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Voeg SUPP24 Skin Collagen toe aan je dagelijkse voedingsroutine en ervaar binnen 30 dagen een duidelijke verbetering van je haar, huid en nagels.

Skin Collagen is naast rijk aan collageen en hyaluronzuur, ook rijk aan zink, selenium, magnesium en aan Vitamine A, B, D, E en K.

Meer weten over Skin Collagen? Klik hier.

Tip 5: Eet zuiver en onbewerkt

Probeer zoveel mogelijk ‘zuivere’ producten te eten, zoals biologisch fruit en groenten. Vooral bij fruit en groenten die je met schil eet (zoals tomaten en aardbeien), is het belangrijk om te kiezen voor biologisch. De pesticiden die worden gebruikt bij niet biologische voeding, worden tijdens de spijsvertering door je lichaam opgenomen.

Kies (als je dan toch niet van vlees kunt afblijven) voor onbewerkt vlees. Bewerkt vlees wordt getransformeerd door het te zouten, roken, drogen, fermenteren of door er conserveringsmiddelen aan toe te voegen. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat bewerkte vleesproducten een negatieve invloed hebben op de gezondheid en daarmee dus ook op de kwaliteit van de huid.

Rood vlees daarentegen is een goede bron van eiwitten, ijzer en zink. Het past daarom in kleine porties in een gezond voedingspatroon. Houd tussen de 350 en 500 gram per week aan, dit staat gelijk aan drie porties.

Tip 6: Probiotica

Probiotica zijn levende kleine organismen, oftewel “goede” bacteriën die een positieve uitwerking hebben op de gezondheid van de mens en dan met name op de darmen. Aangezien de darmen in direct verband staan met de huid, is het eten en/of drinken van probiotica een goede toevoeging om de huid gezond en stralend te houden.

Een voorbeeld van probiotica is zuurkool.

Kefir is een zuiveldrank die heel rijk is aan probiotica en daarom super gezond is. Kefir smaakt ook nog eens heerlijk en is in bijna iedere supermarkt te koop.

Skin Collagen, je dagelijkse beauty drink (abonnement)

KOOP NU Vanaf: 56,70 / maand voor 6 maanden