Ontgiften van de huid met deze 6 tips

Nicky Butter 28 januari 2019
Ontgiften van de huid met deze 6 tips

Door alle drukte, ongezond eten en misschien een borreltje te veel van de afgelopen maanden, kan je huid er behoorlijk dof, vaal en vermoeid uitzien. Je kunt natuurlijk aan de slag met make-up om dit op te lossen, maar hoe fijn is het als dat helemaal niet nodig is en je huid er stralend, egaal en gezond uitziet?

Met de 6 detox tips in deze blog ervaar je een zichtbare verbetering van jouw huid!

Ontgiften van je huid en lichaam

Het allerbelangrijkste van detoxen, is het ontgiften van het lichaam. Door bepaalde voeding te laten staan of juist toe te voegen ga je weer terug naar een gezonde basis.

Tip 1: Ontbijt met een groene smoothie

Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie bevatten veel vitamines en mineralen, zoals ijzer en vitamine K. Door te ontbijten met een zelfgemaakte smoothie van bijvoorbeeld spinazie, appel, banaan en peterselie geef je je lichaam een gezonde boost.

Tip 2: Start de dag met een glas (citroen)water

Drink iedere ochtend een glas water met eventueel wat vers citroensap. Dit zorgt dat je alvast went aan voldoende drinken. De kans is groot dat je dit de hele dag volhoudt. Drink 1,5 tot 2 liter per dag.

Tip 3: Say no to sugar!

Suiker is heerlijk, maar heb je niet nodig. Kies voor pure voeding en laat producten met geraffineerde suiker staan (hier zijn alle nuttige voedingsstoffen uit weggezuiverd).

Tip 4: Voed je huid

De bovenstaande tips ontgiften het lichaam. De laatste stap is om tijdens het ontgiften ook het lichaam en de huid te voorzien van de juiste voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Voeg SUPP24 Skin Collagen toe aan je dagelijkse voedingsroutine en ervaar binnen 30 dagen een duidelijke verbetering van je haar, huid en nagels.

Skin Collagen is naast rijk aan collageen en hyaluronzuur, ook rijk aan zink, selenium, magnesium en aan Vitamine A, B, D, E en K.

Meer weten over Skin Collagen? Bekijk onze skin collagen beauty drink.

Tip 5: Eet puur en onbewerkt

Probeer zoveel mogelijk ‘pure’ producten te eten, zoals fruit en groenten.

Kies (als je dan toch niet van vlees kunt afblijven) voor biologisch puur vlees. Bewerkt vlees (zoals een schnitzel) wordt bewerkt door het te zouten, roken, drogen, fermenteren of door er conserveringsmiddelen aan toe te voegen. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat bewerkte vleesproducten een negatieve invloed hebben op de gezondheid en daarmee dus ook op de kwaliteit van de huid. Rood vlees is niet zo goed voor de gezondheid. Eet dit daarom ook met mate,

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons