De beste voeding voor, tijdens en na het sporten

Voeding voor, tijdens en na het sporten is een belangrijk ding.

De optimale samenstelling van voeding hangt af van soort sport, type training, lichaamssamenstelling en doelstellingen. Deze adviezen zijn algemene adviezen, waar je al ver mee kan komen. Als je bepaalde klachten hebt bij het sporten of het nog moeilijk vindt, kan je overwegen om naar een sportdiëtist te gaan. Deze kan een individueel voedingsplan samenstellen, aansluitend bij jouw sport en doelen.

Het is namelijk mogelijk om veel meer uit je trainingen te halen wanneer je gezonde, verantwoorde voeding goed timed rondom je sportmomenten. Het verbetert je prestatie, bevordert je herstel en onderhoudt de kwaliteit van je beweging.

Voor een training

Voor krachttraining is het belangrijk om binnen 2 uur voor aanvang voeding met eiwitten binnen te krijgen en koolhydraten te eten. Daarbij is het niet verstandig om krachttraining in gevaste toestand te doen. Als je ’s ochtends vroeg traint en weinig kan eten, kan je eventueel een SUPP24 protein shot en een banaan nemen of een smoothie maken.

Bij duurtraining is het belangrijk om vooraf genoeg energie en vocht tot je genomen te hebben. Deze energie kun je het beste voornamelijk uit koolhydraten halen. Je kan langer voor je training een maaltijd eten, of korter van tevoren een snack, zoals een banaan, ontbijtkoek of een boterham met zoet beleg.

Tijdens een training

Tijdens krachttraining kan je baat hebben bij het drinken van isotone sportdrank (4-8 gram koolhydraten per 100 ml drank) en eiwitten in de vorm van SUPP24 BCAA’s. Dit zorgt respectievelijk voor minder snel vermoeid zijn en een beter herstel.

Bij duursport ligt er extra nadruk op koolhydraten, vocht en natrium. Als je te veel vocht verliest heeft dit onder andere een negatief effect op je duurvermogen en veroorzaakt het uiteindelijk ook krachtverlies.

Na een training

Na je krachttraining is het belangrijk om binnen een half uur na inspanning ongeveer 20 gram eiwit binnen te krijgen, bijvoorbeeld via zuivelproducten in combinatie met SUPP24 Protein. Aanvullend helpen koolhydraten voor een beter herstel, denk aan fruit (in je kwark), (bananen)brood of een mueslireep. Als je gauw na je training een volwaardige maaltijd kan eten, dan is geldt dit ook als goede herstelvoeding.

Bij duursport is het extra belangrijk om je verloren vocht en eventueel natrium aan te vullen, zeker als je veel zweet. Zeker voor duursport kan SUPP24 BCAA weer goed van pas komen.

Alcohol na je training?

Dit is nooit een goed idee, het remt je spierherstel, vochtherstel en koolhydraatherstel. Stel je hebt echt wat te vieren, na een overwinning bijvoorbeeld, zorg dat je eerst aan je herstel denkt en drink daarna pas dat biertje/wijntje!

Eiwitten gedurende de dag

Als je veel aan krachttraining doet, is het goed om te zorgen dat je elke 3 uur ongeveer 20 gram eiwitten binnenkrijgt. Denk hierbij aan SUPP24 Protein. Het is makkelijk te gebruiken, maar 60 ml en je neemt het overal mee naar toe. Ook zijn de eiwitten gehydrolyseerd wat ervoor zorgt dat het sneller wordt opgenomen. In combinatie met de juiste voeding werk je optimaal aan je herstel.

Protein shot 23gr Men

KOOP NU 2,50