5 HIIT tips voor beginners

5 HIIT tips voor beginners

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. De afgelopen 2 jaar is HIIT enorm populair geweest en dat lijkt de komende tijd alleen maar toe te nemen. HIIT is geweldig om je conditie op te bouwen, snel fit te worden en vooral een hele toffe, leuke en energieke workout te ervaren.

Want wie houdt er nou van saaie workouts. Niemand toch? Ja, behalve die gast die altijd een uur lang op de crosstrainer staat. Anyway.

Tijdens een HIIT workout ben je ontzettend hard aan het werk en dat moet je wel liggen. Helemaal los gaan, de pieken en dalen opzoeken, je hartslag die op en neer gaat, verzuring, dorst en wat ongemak. De dynamiek, de muziek, de vibe, je coach, het idee dat je in 30 minuten topfit bent en je medesporters maken dat natuurlijk allemaal goed. Kortom, je wilt keihard gaan en speciaal daarvoor heb ik 5 top HIIT tips om het maximale uit je workout te halen.

Alle HIIT tips op een rijtje

 1. HIIT TIP – MINDSET
  De juiste mindset is ontzettend belangrijk wanneer je HIIT workouts gaat doen. Stel je er alvast op in dat het zwaar gaat worden en dat je ongemak gaat ervaren in de vorm van verzuring en een hoge hartslag.
  HIIT is een enorm energieke, dynamische en leuke vorm van trainen, maar op het moment dat je denkt dat je het rustig aan kan doen ga je al mis.Bereid jezelf dus mentaal goed voor.
 2. HIIT TIP – VOEDING
  Doe jezelf en je medesporters een enorme lol en eet vanaf 2 uur voor een HIIT workout niets zwaars. Een klein tussendoortje kan tot een half uur van te voren, maar daarna is het klaar.Je maag heeft namelijk bloed nodig om je eten te verteren, datzelfde bloed is tijdens een HIIT workout hard nodig in de spieren. Omdat je maar zoveel bloed hebt kan je lichaam die 2 processen maar moeilijk tegelijkertijd uitvoeren wat tot hele nare buikklachten kan leiden.
 3. HIIT TIP – FOCUS
  Ok, picture this.Je staat straks dus in een zaal vol met fitgirls en fitdudes en op het moment dat de workout start lijkt het wel alsof je plots in een zaal vol met Duracell konijntjes staat.De trainer en je medesporters bewegen ineens intens snel en jij wilt natuurlijk niet achterblijven.Stop right there.

  Focus op jezelf en vergeet even iedereen om je heen. Zoek het tempo waarop jij goed kan bewegen en laat de rest lekker gaan. Pas wanneer je wat meer HIIT ervaring hebt opgedaan kan je je proberen op te trekken aan iemand anders.

 4. HIIT TIP – KLEDING
  Deze is makkelijk heren. Skip die lange jogging broek en hups aan met die gym shorts. Geen dikke truien maar een shirt of tanktop en dat geldt natuurlijk ook voor de dames.Draag dunne kleding waarin je vrij en makkelijk kan bewegen want anders word die HIIT workout een ware hel voor je.
 5. HIIT TIP – GENIET
  Geniet? Ja, geniet van de workout.Want trainen omdat het moet terwijl je het totaal niet leuk vindt is niet effectief en zal je eerder opbreken dan je denkt.Dat je dat moet heb je waarschijnlijk aan jezelf opgelegd. Dan kan het zo zijn dat je vindt je dat hard moet trainen omdat anderen dat ook doen of omdat je op die manier aan een bepaald maatschappelijk beeld kan voldoen.Maar ik heb nieuws voor je. Je moet helemaal niets.
  Ja, genieten van het leven en ook dat mag je zelf bepalen.

Dit waren alle HIIT tips voor jou op een rijtje, hopelijk heb jij er iets aan. Trainse & Have fun!

Extra knallen tijdens je HIIT Workout?

SUPP24 Pre Work Out geeft je meer energie, focus en uithoudingsvermogen.  Vijftien minuten voor je training 1 ready to use shot van 60ml en je bent klaar om betere prestaties te kunnen leveren.

 • Kant en klaar & makkelijk mee te nemen
 • Bomvol aminozuren die je helpen om langer en zwaarder te kunnen trainen
 • Extra vitamine B6 en B12 voor net dat beetje extra
 • Maar 21 kcal
 • NZVT en Informed Sports goedgekeurd, dus ook veilig voor topsporters

Nick van Eijk

Lifestyle blogger / Master Trainer

SUPP24 Ambassador

Pre Workout Women

KOOP NU 2,25