Brrr.. het wordt nu toch echt een stuk kouder buiten, de winterjassen komen uit de kast en het nieuwe jaar staat bijna voor de deur.
Lekker weer dus, om even keihard te trainen, warme douches te nemen, dit receptje te maken en op de bank te ploffen! Gezond, echt super lekker en perfect voor de koudere dagen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 800ml groente bouillon
- 1 kleine ui
- 125 gram noodles
- Half blok tofu (uit de supermarkt)
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 bosuitjes
- Verse gember geraspt
- Hele eetlepel misopasta
- 1 gekookt ei
- 1 eetlepel sesamzaad
- optioneel: zeewier en rode peper
Bereiding
- Snijd de ui fijn. Bak de geperste knoflook, ui en gember in een beetje olie kort aan.
- Daarna, voeg de groente bouillon en 2 eetlepels sojasaus toe en laat 20 minuten inkoken
- Voeg de misopasta toe en laat nog even koken op zacht vuur.
- Snijd de tofu en marineer in de overgebleven sojasaus. Bak de tofustukjes kort aan.
- Kook de noodles volgens de verpakking en verdeel over twee komen. Verdeel de bouillon er overheen en garneer met tofustukjes, ei, bosui, peper, sesamzaad, zeewier of sambal!
- Eet smakelijk!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons