onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Wat doet de Nederlandse winter met jouw huid?

Nicky Butter 02 december 2019
Wat doet de Nederlandse winter met jouw huid?

Het is al behoorlijk merkbaar; de winter komt eraan! Wat ons betreft een heerlijk seizoen; gezellige kaarsjes, warme plaids en misschien wel sneeuw! De winter staat helaas ook bekend om zijn griepepidemieën en naast dat je lichaam het door het koudere weer behoorlijk te verduren kan krijgen, geldt dit ook zeker voor de huid..

Een droge huid tijdens de winter voorkomen? Lees er alles over in onze nieuwe blog!

De huid in de winter

De meeste mensen voelen dat hun huid in de winter droger aanvoelt. Door de wisseling van koude lucht buiten en de verwarmde lucht binnen, droogt de huid sneller uit. Ook een warme(re) douche en/of bad zijn niet bevorderlijk. De huid kan jeuken, schilferig zijn en soms ziet je huid er wat vlekkerig uit en heb je pijnlijke kloven. Vergeet ook niet die droge handen en gesprongen lippen!

Is een droge huid schadelijk?

Wanneer er sprake is van een droge huid, is de huidbarrière beschadigd. Er wordt niet voldoende talg (vet) geproduceerd, waardoor de huid minder goed vocht kan vasthouden. Een tijdelijke droge huid is geen gevaar. Maar hoe beschadigd je de huid laat worden (door geen maatregelen te nemen om de huid minder droog te maken) hoe meer beschadigd de barrière wordt. Uiteindelijk kan een droge huid zich zelfs tot eczeem gaan ontwikkelen. Wie vervolgens smeert met een crème die waterig is of gemaakt is op alcoholbasis, versnelt dat proces.

Al bij al; dat wil je natuurlijk niet! Gelukkig zijn er een aantal simpele stappen die je kunt nemen om jezelf en je huid te wapenen tegen de winter en gure koud.

Smeren, smeren en nog eens smeren!

De nummer 1 oplossing voor het voorkomen van een droge huid is lekker smeren met crèmes en body lotions! Het liefst zelfs meerdere keren per dag. Een crème zorgt er namelijk voor dat het water niet of nauwelijks uit de huid kan verdampen. Vergelijk het maar met een pan met kokend water. Wanneer je hier geen deksel op zet, verdampt al het water. Wanneer je er een deksel op zet, verdampt het water niet. Zo werkt het ook met de huid en crème. Kies voor een vollere crème dan die je in de zomer zou gebruiken, maar voor het beste advies kun je natuurlijk langs de schoonheidsspecialist gaan.

Kies de juiste producten voor het reinigen van de huid

In veel reinigende producten zitten agressieve stofjes; je huid wordt weliswaar schoon, maar verliest ook haar natuurlijke beschermingsbarrière. Het talgniveau (vet) op de huid neemt af, dit heeft tot gevolg dat de huid ook weer meer vocht verliest. Kies voor een milde reiniging, het liefst zonder parfum en te veel toevoegingen. Er zijn zeepvrije wasgels te koop die wel schuimen, maar de huid niet ontvetten. De beschermlaag blijft dan beter zitten. Ook doucheoliën kunnen een oplossing zijn.

Tips tegen een droge huid in de winter

 • Voed je huid in de winter met SUPP24 Skin Collagen. Deze heerlijke shots bevatten collageen, hyaluronzuur, vitaminen en mineralen die zorgen voor een stralende en vochtrijke huid, zonder droogheid. Niet alleen je huid is beschermd tegen het winterweer, ook je weerstand zal door deze dagelijkse shots een stuk beter worden, waardoor griep verleden tijd is!
 • Douche kort.
 • Douche niet te heet.
 • Eet nog gezonder dan je al deed; goede huidverzorging komt van binnen!
 • Smeer de huid in met vette crème.
 • Gebruik geen crèmes met veel conserveermiddelen.
 • Gebruik zeepvrije wasgel.
 • Gebruik douche-olie.
 • Gebruik een waterontharder voor de douche (in geval van veel kalk in het water).

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons