onze-img

Pre Workout Light

 • Ready to go Pre-Workout met 180mg Cafeïne
 • Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
onze-img

Pre Workout Extreme

 • Extra sterke Pre Workout shot formule
 • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
 • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Volle focus in de gym met deze 5 tips

Nicky Butter 13 juni 2019
Volle focus in de gym met deze 5 tips

Focus in de gym nodig? Soms heb je wel eens van die dagen dat je dit moeilijk kunt vinden. Je zit tussendoor even op Instagram, ziet een vriend of vriendin: dus even een praatje maken… Of je kunt je mentaal gewoon minder goed focussen op de oefeningen omdat je bijv. een drukke dag hebt gehad op werk, denkt aan andere leuke dingen of stress hebt.

In deze blog geven we je 5 tips hoe jij je focus terug kunt vinden tijdens je workouts.

Hoe essentieel het is om focus te hebben

Focus tijdens je workout is ontzettend belangrijk. Je traint uiteindelijk veel gerichter en succesvoller, waardoor je uiteindelijk ook sneller klaar bent en weer tijd hebt voor andere dingen.

Buiten dat, is het makkelijker om ongelukken te krijgen als minder gefocust of afgeleid bent en dan wordt het ineens een stuk vervelender.

 • Tip 1

Denk op voorhand aan de oefening en speel het af als een video in je hoofd. Zo behoud je de focus mentaal en kun je beter bij jouw beweging stil staan.
Elke keer dat je weer afdwaalt kun je dit blijven herhalen voor een nog betere focus.

 • Tip 2

Music is the key! Wil je echt voor de volle focus gaan? Dan kan muziek je daarbij helpen. Het heeft namelijk invloed op je gemoedstoestand. Het is het beste als je dan een headphone gebruikt zodat je niet continu de draadjes van je oren in de weg hebt zitten.

 • Tip 3

Train alleen. Als je moeite hebt met het vinden van focus, dan kan dit komen omdat je teveel afgeleid wordt door je gymbuddy. Het is dan goed om zo nu en dan eens alleen te trainen. Je hebt dan ook minder de drang om gezellig te kletsen.

 • Tip 4

Je telefoon gebruiken in de sportschool…. Dat is echt een focuskiller! Probeer je telefoon alleen te gebruiken voor muziek en kijk verder niet naar binnenstromende likes, appjes en mailtjes. Die kunnen best eventjes wachten.

 • Tip 5

Kies voor een rustige sportschool of ga in de daluren. Het kan namelijk erg vervelend zijn als het bijvoorbeeld te druk is. Mensen vragen of je al klaar bent, je kijkt veel om je heen, je hoort veel geluiden etc. Door een rustige sportschool te kiezen of gewoon in de daluren te gaan. (meestal zijn de daluren tussen 11.00-17.00 uur en in het weekend tussen 11.00-14.00 uur.)

Supplementen voor extra focus

Niet alleen deze 5 tips maar ook supplementen kunnen je helpen gefocust te zijn tijdens je workout. SUPP24 preworkout helpt je namelijk ook om mentaal scherper en gefocust te zijn. Dit komt o.a. door cafeïne en vitamine B6. Door deze stoffen zul je absoluut merken dat je binnen 15 minuten op scherp gezet wordt en door de energieboost er een stevige workout tegenaan kunt gooien.

Wil je meer weten over SUPP24 Preworkout en de werking ervan? Ga dan naar deze link! 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons