De sushibowl, een enorm populair en upcoming gerecht. Het idee is heel simpel want je doet alles in een kom en that’s it. Geen gerol, geen gedoe met plakkerige handen. Er gaan veel ingrediënten in dit gerecht, dus als je op calorieën wilt besparen zorg er dan even voor dat je de tip aan het einde van de blog leest!
Benodigdheden voor 2 sushibowls
- 120 gram gekookte rijst
- 1/2 komkommer
- 8 radijsjes
- 1 bakje wakame salade (zeewiersalade)
- 150 gram verse zalm (vers, gerookt of gebakken)
- 1 Avocado
- 4 eetlepels gekookte edamame boontjes
- 2 eetlepels sesamzaad
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 bosui
Bereiding sushibowl
- Kook de rijst tot deze gaar is en laat deze een beetje afkoelen. Verwarm de edamame bootjes kort in heet water.
- Snijd de zalm fijn en leg deze in 3 eetlepels sojasaus om te marineren.
- Snijd de avocado, komkommer, radijsjes en bosui fijn.
- Doe de rijst in twee kommetjes en leg de rest van de ingrediënten op de rijst, je kunt hier al je creativiteit in kwijt. Je kunt bijvoorbeeld op Pinterest een hele hoop inspiratie opdoen voor het opmaken van je sushibowl.
- En klaar is je sushibowl! Itadakimasu!
Tip: Wil je snelle koolhydraten vermijden of ben je bezig met afvallen, kies dan bij deze sushibowl voor bloemkoolrijst in plaats van normale witte rijst.
Bron: Gezonde Recepten
Volg ons