Summeroats met tropisch fruit en kaneel

Recept voor: Summeroats met tropisch fruit en kaneel

Gezonde summeroats voor je gezondheid

Haver behoort tot de gezondste granen op aarde. Ze zijn een glutenvrije volkoren en een geweldige bron van belangrijke vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten. Studies tonen aan dat haver en havermout veel voordelen voor de gezondheid hebben.

Deze omvatten gewichtsverlies, lagere bloedsuikerspiegels en een verlaagd risico op hartaandoeningen. Dit recept met summeroats is dus ook nog eens super gezond voor je. Het is super lekker voor de zomer, licht verteerbaar en fris! Maak het als ontbijtje, voor het sporten, tijdens de lunch of als kleine after diner snack.. Het bevat heerlijke tropische fruitsoorten en kaneel voor een zoetzure smaak!

Ingrediënten (voor 2 bowls)

 1. Havermout 120 gram
 2. 400 ml haver, soja of amandelmelk
 3. 1 tl chiazaad en 1 tl lijnzaad
 4. 1 hele papaja
 5. Pink pitaya oftewel dragonfruit (heel)
 6. 1 Banaan
 7. 3 tl Kaneel
 8. Optioneel: SUPP24 Protein voor extra eiwitten

Bereiding

 1. Verwarm de melk op een laag vuurtje en voeg hier na 1 minuut de havermout, eiwitpoeder en kaneel aan toe.
 2. Blijf dit gedurende 5 minuten doorroeren. Doe dit tot de havermout al het vocht heeft opgenomen en alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
 3. Schep de havermout nu over in een kommetje.
 4. Snijd al het fruit (Banaan, papaja en pitaya) in plakjes of blokjes. Verdeel dit over de kom. Top het af door nog 1 tl kaneel, 1 tl chiazaad en 1 tl lijnzaad uit te sprenkelen.
 5. Ook kun je naast deze combinatie ook nog een extra protein van SUPP24 toevoegen. Zo voeg je nog wat extra eiwitten toe aan dit recept!

Vegan Health Shot

KOOP NU 2,50