Kikkererwten zijn hartstikke gezonde etenswaar. Ze bevatten veel proteïne en vezels en zijn lekker te maken als snack!
Het is overigens niet alleen leuk om mee te nemen als snack maar ook voor op een feestje of picknick leuk te serveren.
Oja, en wees niet bang.. het is natuurlijk niet echt van kikkers gemaakt!
Ingrediënten hartige variant (snack voor 2 personen):
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt)
- Scheutje olijfolie
- Paprika poeder
- Cayenne peper/ Chilivlokken
- Zeezout
Ingrediënten zoete variant (snack voor 2 personen):
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt)
- Scheutje olijfolie
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 theelepel kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Pak een bakplaat en doe hier wat bakpapier op of gebruik een ovenschaal.
- Doe de kikkererwten in een schaal, voeg de ingrediënten van de hartige- of de zoete variant toe en hussel alles goed door elkaar, zodat de kruiden goed verdeeld zijn over de kikkererwten.
- Verspreid de gekruide kikkererwten over de bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven
- Voor het beste resultaat kun je ze het beste halverwege een keer om scheppen.
Tip: in een afgesloten pot of bak kun je de gegrilde kikkererwten zeker 5 dagen bewaren, handig om mee te nemen als snack naar je werk dus!
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons