onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
onze-img

Protein 20gr

  • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
  • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
  • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Intensief sporten? Dan heb je eiwitten nodig!

Nicky Butter 13 november 2017

Hoeveel eiwitten heb je nodig voor intensief sporten? Ik heb er een heel uitgebreid hoofdstuk aan gewijd in zowel Killerbody Dieet als in Killerbody 2. Toch krijg ik nog dagelijks vragen en opmerkingen over hoeveel gram eiwitten nou het juiste is.

Voedingspatroon

Hoe je voedingspatroon ook in elkaar zit, als je intensief een sport of fitness beoefend zal de hoeveelheid eiwitten altijd een punt van aandacht blijven.

Wanneer je intensief fitness beoefend heb je een veel hogere hoeveelheid eiwitten nodig dan een “normaal dieet” levert. Zeker wanneer je ook nog eens wilt afvallen en vet wilt verliezen, maar er niet slap uit wilt gaan zien (spierafbraak door calorietekort). Dan zal je een extra hoeveelheid eiwitten nodig hebben. Een Nederlands voedingspatroon levert per kilogram lichaamsgewicht ongeveer 1 gram aan hoeveelheid eiwitten op per dag. Voor de “niet sporters” is die inname voldoende, maar als je fanatiek fitness beoefend en ook af wilt vallen (vet wel te verstaan), neemt de behoefte aan eiwitten toe.

Hoeveel eiwitten?

Hoeveel eiwitten heb je nodig? Volgens de meeste conservatieve schattingen zouden krachtsporters een hoeveelheid van 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten binnenkrijgen, maar de meeste sportwetenschappers houden het op een hoeveelheid van 1,8 gram eiwitten per dag.

Ook als je de hoeveelheid eiwitten in je “normale dieet” niet verhoogt kun je bij een fitnessprogramma waarbij een goede vorm en conditie het doel zijn resultaten boeken. Toch reageert een gezond persoon beter bij een dergelijk programma naarmate hij of zij een hogere hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt.

Eiwit dieet
Een dieet met meer eiwitten heeft twee belangrijk effecten. De ene ligt voor de hand; je lichaam zal makkelijker herstellen. Een proces waar de hoeveelheid eiwitten een belangrijke rol speelt. Ook spelen eiwitten een rol bij het vetverbrandingsproces wanneer iets meer eiwitten binnenkrijgt, dit ten opzichte van een “normaal dieet” waar bij de totale caloriebehoefte meer koolhydraten en vetten bevat.

Mijn dieet

Mijn dieet ziet er als volgt uit: Ik start de dag met een shotje SUPP24 pre-workout. Dan doe ik cardio op een lege maag. Vervolgens eet ik mijn havermout en zit ik daarna vaak vol.

Vaak past er dan geen proteïne shake bij na mijn ontbijt en dit los ik dit op met een shotje eiwitten van SUPP24. Nu heb ik mijn proteïne shake nog lekker als toetjes voor later op de dag. Op vakantie gebruikte ik twee vanille shakes, één in de middag en één in de avond als toetje. Op die manier zorgde ik dat ik van de zoete troep afbleef.

Nu ik in Nederland ben kom ik door mijn normale voedingspatroon veel beter aan mijn eiwitten. Thuis neem ik een shotje SUPP24 en een MKBM-proteïne shake. Zo weet ik zeker dat ik de voldoende hoeveelheid eiwitten binnen krijg per dag.

Mijn mening over SUPP24

De SUPP24-lijn is voor mij een echte uitkomst! Er zijn geen vetten en suikers aan toegevoegd dus ik hoef niets uit mijn dieet te schrappen als ik een shotje neem. Wat ik ook wel een vertrouwd gevoel vind geven is dat het een NZVT-goedgekeurd product is. Dit betekent dat het dopingvrij is en dat topsporters het dus ook mogen gebruiken.

Wil je meer weten over SUPP24? Bekijk dan de SUPP24 lijn op de webshop.

Fajah Lourens

Mykillerbodymotivation – @mykillerbodymotivation

Recente blogartikelen

By Nicky Butter 26 april 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen
By Nicky Butter 13 april 2022

Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Met het aanbreken van een nieuw lente seizoen verandert niet alleen de omgeving, maar ook in ons ​​lichaam zijn er
By Nicky Butter 14 maart 2022

Tips om je collageen te boosten!

Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Dát weet je misschien allang. Maar weet je ook hoe collageen werkt