onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Protein 20gr

  • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
  • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
  • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Intensief sporten? Dan heb je eiwitten nodig!

Nicky Butter 13 november 2017
Intensief sporten? Dan heb je eiwitten nodig!

Hoeveel eiwitten heb je nodig voor intensief sporten? Ik heb er een heel uitgebreid hoofdstuk aan gewijd in zowel Killerbody Dieet als in Killerbody 2. Toch krijg ik nog dagelijks vragen en opmerkingen over hoeveel gram eiwitten nou het juiste is.

Voedingspatroon

Hoe je voedingspatroon ook in elkaar zit, als je intensief een sport of fitness beoefend zal de hoeveelheid eiwitten altijd een punt van aandacht blijven.

Wanneer je intensief fitness beoefend heb je een veel hogere hoeveelheid eiwitten nodig dan een “normaal dieet” levert. Zeker wanneer je ook nog eens wilt afvallen en vet wilt verliezen, maar er niet slap uit wilt gaan zien (spierafbraak door calorietekort). Dan zal je een extra hoeveelheid eiwitten nodig hebben. Een Nederlands voedingspatroon levert per kilogram lichaamsgewicht ongeveer 1 gram aan hoeveelheid eiwitten op per dag. Voor de “niet sporters” is die inname voldoende, maar als je fanatiek fitness beoefend en ook af wilt vallen (vet wel te verstaan), neemt de behoefte aan eiwitten toe.

Hoeveel eiwitten?

Hoeveel eiwitten heb je nodig? Volgens de meeste conservatieve schattingen zouden krachtsporters een hoeveelheid van 1,4 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht moeten binnenkrijgen, maar de meeste sportwetenschappers houden het op een hoeveelheid van 1,8 gram eiwitten per dag.

Ook als je de hoeveelheid eiwitten in je “normale dieet” niet verhoogt kun je bij een fitnessprogramma waarbij een goede vorm en conditie het doel zijn resultaten boeken. Toch reageert een gezond persoon beter bij een dergelijk programma naarmate hij of zij een hogere hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt.

Eiwit dieet
Een dieet met meer eiwitten heeft twee belangrijk effecten. De ene ligt voor de hand; je lichaam zal makkelijker herstellen. Een proces waar de hoeveelheid eiwitten een belangrijke rol speelt. Ook spelen eiwitten een rol bij het vetverbrandingsproces wanneer iets meer eiwitten binnenkrijgt, dit ten opzichte van een “normaal dieet” waar bij de totale caloriebehoefte meer koolhydraten en vetten bevat.

Mijn dieet

Mijn dieet ziet er als volgt uit: Ik start de dag met een shotje SUPP24 pre-workout. Dan doe ik cardio op een lege maag. Vervolgens eet ik mijn havermout en zit ik daarna vaak vol.

Vaak past er dan geen proteïne shake bij na mijn ontbijt en dit los ik dit op met een shotje eiwitten van SUPP24. Nu heb ik mijn proteïne shake nog lekker als toetjes voor later op de dag. Op vakantie gebruikte ik twee vanille shakes, één in de middag en één in de avond als toetje. Op die manier zorgde ik dat ik van de zoete troep afbleef.

Nu ik in Nederland ben kom ik door mijn normale voedingspatroon veel beter aan mijn eiwitten. Thuis neem ik een shotje SUPP24 en een MKBM-proteïne shake. Zo weet ik zeker dat ik de voldoende hoeveelheid eiwitten binnen krijg per dag.

Mijn mening over SUPP24

De SUPP24-lijn is voor mij een echte uitkomst! Er zijn geen vetten en suikers aan toegevoegd dus ik hoef niets uit mijn dieet te schrappen als ik een shotje neem. Wat ik ook wel een vertrouwd gevoel vind geven is dat het een NZVT-goedgekeurd product is. Dit betekent dat het dopingvrij is en dat topsporters het dus ook mogen gebruiken.

Wil je meer weten over SUPP24? Bekijk dan de SUPP24 lijn op de webshop.

Fajah Lourens

Mykillerbodymotivation – @mykillerbodymotivation

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons