Deze havermoutcake is niet te missen uit jouw lijstje als je snel een powerbite tot je wilt nemen. Makkelijk gemaakt, lang te gebruiken en veel porties!
Ingrediënten voor één cake
- 120 gram haverzemelen
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 100 gram dadels
- 180 gram amandelmeel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- Flinke hand walnoten
- 1 eetlepel kokosolie
- Havervlokken om te garneren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de haverzemelen, eieren, bananen, dadels, amandelmeel en wijnsteenbakpoeder in de keukenmachine en mix het tot een kleverige massa.
- Pel de walnoten en breek of hak ze wat kleiner, schep de walnoten door het beslag.
- Pak een bakblik en vet dit in met de kokosolie. Je kun ook de kokosolie even smelten in een pannetje als het te hard is.
- Doe het beslag in de ingevette ovenschaal, garneer het beslag met wat havervlokken.
- Doe de ovenschaal in de oven en bak de havermoutcake ongeveer 30 minuten op 180 graden.
Tip: Wanneer je geen keukenmachine hebt, hak dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng alles goed door elkaar met een garde, zorg wel dat alles goed gemengd is.
Bron : Gezonde Recepten
Volg ons