Havermoutcake met noten

Nicky Butter 25 maart 2018
Havermoutcake met noten

Deze havermoutcake is niet te missen uit jouw lijstje als je snel een powerbite tot je wilt nemen. Makkelijk gemaakt, lang te gebruiken en veel porties!

Ingrediënten voor één cake

  • 120 gram haverzemelen
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram dadels
  • 180 gram amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Flinke hand walnoten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Havervlokken om te garneren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de haverzemelen, eieren, bananen, dadels, amandelmeel en wijnsteenbakpoeder in de keukenmachine en mix het tot een kleverige massa.
  3. Pel de walnoten en breek of hak ze wat kleiner, schep de walnoten door het beslag.
  4. Pak een bakblik en vet dit in met de kokosolie. Je kun ook de kokosolie even smelten in een pannetje als het te hard is.
  5. Doe het beslag in de ingevette ovenschaal, garneer het beslag met wat havervlokken.
  6. Doe de ovenschaal in de oven en bak de havermoutcake ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Tip: Wanneer je geen keukenmachine hebt, hak dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng alles goed door elkaar met een garde, zorg wel dat alles goed gemengd is.

Bron : Gezonde Recepten

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons