Havermoutcake met noten

Nicky Butter 25 maart 2018
Havermoutcake met noten

Deze havermoutcake is niet te missen uit jouw lijstje als je snel een powerbite tot je wilt nemen. Makkelijk gemaakt, lang te gebruiken en veel porties!

Ingrediënten voor één cake

  • 120 gram haverzemelen
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram dadels
  • 180 gram amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Flinke hand walnoten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Havervlokken om te garneren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de haverzemelen, eieren, bananen, dadels, amandelmeel en wijnsteenbakpoeder in de keukenmachine en mix het tot een kleverige massa.
  3. Pel de walnoten en breek of hak ze wat kleiner, schep de walnoten door het beslag.
  4. Pak een bakblik en vet dit in met de kokosolie. Je kun ook de kokosolie even smelten in een pannetje als het te hard is.
  5. Doe het beslag in de ingevette ovenschaal, garneer het beslag met wat havervlokken.
  6. Doe de ovenschaal in de oven en bak de havermoutcake ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Tip: Wanneer je geen keukenmachine hebt, hak dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng alles goed door elkaar met een garde, zorg wel dat alles goed gemengd is.

Bron : Gezonde Recepten

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons
Door Nicky Butter 17 oktober 2022

Haaruitval: 3 redenen waarom je dit hebt en hoe je dit verhelpt

Haaruitval is ontzettend vervelend, maar ook normaal. Volgens de American Academy of Dermatology (AAD) verlies je gemiddeld tussen de 50
Door Nicky Butter 18 juli 2022

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je