Havermoutcake met noten

Nicky Butter 25 maart 2018

Deze havermoutcake is niet te missen uit jouw lijstje als je snel een powerbite tot je wilt nemen. Makkelijk gemaakt, lang te gebruiken en veel porties!

Ingrediënten voor één cake

  • 120 gram haverzemelen
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram dadels
  • 180 gram amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • Flinke hand walnoten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Havervlokken om te garneren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de haverzemelen, eieren, bananen, dadels, amandelmeel en wijnsteenbakpoeder in de keukenmachine en mix het tot een kleverige massa.
  3. Pel de walnoten en breek of hak ze wat kleiner, schep de walnoten door het beslag.
  4. Pak een bakblik en vet dit in met de kokosolie. Je kun ook de kokosolie even smelten in een pannetje als het te hard is.
  5. Doe het beslag in de ingevette ovenschaal, garneer het beslag met wat havervlokken.
  6. Doe de ovenschaal in de oven en bak de havermoutcake ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Tip: Wanneer je geen keukenmachine hebt, hak dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk en meng alles goed door elkaar met een garde, zorg wel dat alles goed gemengd is.

Bron : Gezonde Recepten

Recente blogartikelen

By Nicky Butter 26 april 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen
By Nicky Butter 13 april 2022

Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Met het aanbreken van een nieuw lente seizoen verandert niet alleen de omgeving, maar ook in ons ​​lichaam zijn er
By Nicky Butter 14 maart 2022

Tips om je collageen te boosten!

Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Dát weet je misschien allang. Maar weet je ook hoe collageen werkt