onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Kracht & Herstel Light

 • Energie voor en herstel na je workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Nicky Butter 18 juli 2022
Eiwitten voor vrouwen: eet ik voldoende eiwitten?

Als volwassene heb je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan heb je meer nodig. Ook als je vegetarisch of veganistisch bent, mag je eiwitrijker eten. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat je meer eiwitten mag eten als je aan krachttraining doet.

Eiwitten en fitness voor vrouwen

Doe je aan krachttraining? Vul dan je eiwitinname aan met eiwitrijke voeding en supplementen. Met de juiste hoeveelheid eiwitten haal je meer uit fitness, omdat de spieren sneller herstellen. Ook al sport je op laag niveau, dan is het alsnog goed om je lichaam een boost te geven.

Hoeveel eiwit heb je minimaal nodig?

Hoeveel eiwitten je minimaal nodig hebt, bereken je aan de hand van jouw lichaamsgewicht. Als je veel aan krachttraining doet, mag je meer dan 0,8 gram eiwit per kilogram binnenkrijgen. Denk aan de 1,6 tot 2,2 gram per kilogram lichaamsgewicht. De exacte hoeveelheid hangt af van je leeftijd en hoeveelheid beweging. Je kunt met een diëtist overleggen tot welke hoeveelheid je eiwit mag binnenkrijgen om jouw doel te bereiken.

Eiwitten en afvallen voor vrouwen

Het is niet zo dat je spiermassa nóg groter wordt als je veel meer eiwit eet dan je nodig hebt. Als je veel sport wil je natuurlijk niet aankomen in lichaamsvet, maar juist in spiermassa. Om de spiermassa te versterken eet je eiwitten, maar wist je dat je bij een te veel aan eiwitten juist aankomt?

Een overschot aan eiwit wordt omgezet in brandstof en wordt opgeslagen als vetweefsel. Je krijgt dan dus meer calorieën binnen dan nodig en komt aan in vetmassa. Het is daarom belangrijk om de juiste hoeveelheid eiwitten te berekenen, zodat je gemakkelijker je doel bereikt.

Hoe krijg je eiwitten binnen?

Eiwitten krijg je binnen door gezond en gevarieerd te eten. Je vindt het vooral terug in vis, vlees, zuivel, ei, kaas, noten en peulvruchten. Meestal krijgen Nederlanders dagelijks voldoende eiwitten binnen door voeding, maar als dit niet zo is kun je dit aanvullen met supplementen.

eiwitten voor vrouwen

Je dieet aanvullen met eiwitsupplementen

Jouw levensstijl is natuurlijk belangrijk om te bepalen of je voldoende eiwitten eet. In de volgende situaties raden we eiwitsupplementen aan:

 • Je doet aan fitness of een andere krachtsport
 • Je bent vegetarisch of veganistisch
 • Je bent zwanger of geeft borstvoeding

Eiwitshakes voor vrouwen

Een goede toevoeging aan je eiwitinname is een eiwit shake. Deze drink je binnen 60 minuten na je training. De eiwit shake maak je klaar met bijvoorbeeld proteïne poeder. Liever een kant-en-klaar product? Dan is de SUPP24 Protein Shot iets voor jou.

Waarom het SUPP24 proteïne shot zo effectief is

Zoek je een goede proteïne shake om de spiergroei te bevorderen? Dankzij de eiwitten in de SUPP24 Protein Shot herstel je sneller na het sporten. Het bevat geen suikers, vetten, en koolhydraten en is soja- en glutenvrij.

Het makkelijke aan onze Protein Shot is dat deze kant-en-klaar is, dus je hoeft geen shake klaar te maken of te mengen. Het kleine flesje gaat gemakkelijk mee in de sporttas en na het drinken is er na 15 minuten al effect. Dit komt door de vitamine B6, dat helpt bij de eiwitstofwisseling. Dankzij de combinatie van vitamine B6 en B12 ondersteunt het drankje ook het immuunsysteem.

Nog een voordeel van de proteïne shot is dat het gehydrolyseerd is. Bij het maken van het supplement vindt een hydrolyse proces plaats. Het eiwit wordt dan in kleine stukjes opgedeeld, waardoor het lichaam het extra goed opneemt.

Alle soorten eiwit / proteïne op een rijtje

Wei eiwit (wei proteïne)

Wei-eiwit komt uit melk. Het is de vloeistof die zich tijdens het kaasmaken van de wrongel scheidt. Het bevat veel eiwitten, maar bevat ook lactose. Terwijl wei-eiwitconcentraat lactose vasthoudt, bevat de isolaatversie heel weinig omdat het meeste van deze melksuiker verloren gaat tijdens de verwerking.

Collageen eiwitten voor vrouwen

Met name onder vrouwen worden collageen eiwitten steeds populairder. Toch weten veel mensen eigenlijk niet echt wat collageen is en wat het doet? Maar wist je dat, collageen het meest voorkomende eiwit in je lichaam is?! Je lichaam produceert van nature collageen en je kunt het consumeren via voedingsbronnen zoals bottenbouillon, kippenhuid en vissenhuid, evenals collageensupplementen.

De meest voorkomende soorten collageen komen van:

 • Kippen
 • Rund
 • Vis (ook wel marine collageen)

Caseïne eiwit

Caseïne is een compleet eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat die ons lichaam nodig heeft om te functioneren. Caseïne wordt gebruikt als hoofdbestanddeel bij het maken van kaas en als eiwitsupplement. Sporters, atleten en bodybuilders kunnen caseïneproducten direct na een training of voordat ze naar bed gaan innemen om het herstel na inspanning te bevorderen.

Vegan proteïne van rijst, hennep of zonnebloem

Vegan protein is een goede keuze wanneer jij natuurlijke proteïnen (eiwitten) verkiest boven dierlijke eiwitten. Voldoende eiwitten binnen krijgen is voor ieder mens belangrijk en ook zeker mogelijk als je geen dierlijke producten eet. Deze protein shakes worden vaak gemaakt van rijst, erwten, soja, hennep of zonnebloem. 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons