Buddha bowls vol met hartige granen en allerlei healthy ingredieenten. Maar wat is een buddha bowl nou eigenlijk? Het zijn kleurrijke kommen of diepe borden vol met granen, eiwitrijke ingrediënten als kip, groenten als avocado, fruit en eieren etc.
Je kunt zelf lekker bepalen wat je er in doet maar in dit recept kiezen we voor een buddha bowl met mango, kip, verse spinazie en kikkererwten.
Ingrediënten voor één buddha bowl
Om 1 buddha bowl te kunnen maken heb je maar een aantal ingrediënten nodig.
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 1 hele avocado
- 1 kipfilet (150 gr)
- 2 el Chilipoeder
- Handje gewassen spinazie (Rauw)
- Sesamzaadjes
- 1 rode ui in partjes
- 1 stokje Koriander
- Teentje knoflook
- Halve citroen
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de kipfilet schoon en marineer deze met 1 eetlepel olijfolie, 2 el chilipoeder, 1 teentje knoflook en knijp de halve citroen hierover uit. Gaar binnen 15-25 minuten in de oven.
- In de tussentijd kun je de bowl alvast verder afmaken. Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan, bak hierin de kikkererwten in met de rode ui. Bak ze tot de kikkererwten krokant zijn.
- Snij de avocado en de mango in blokjes of plakjes.
- Zodra de kip klaar is, laat je deze even afkoelen en pluk je de kip fijner met een vork.
- Je hebt nu alle ingredieenten klaar om in de buddha bowl te serveren. Verdeel alles gelijk over de kom en maak het af door er wat verse koriander en sesamzaadjes overheen te sprenkelen.
- Enjoy it!
Meer recepten of fitblogs van SUPP24? Lees het hier.
Volg ons