onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Hoe sporten jou een gelukkiger mens kan maken

Nicky Butter 06 juni 2019
Hoe sporten jou een gelukkiger mens kan maken

Hoe kan dat nou? Je bent niet naar de sportschool te slepen maar als je er eenmaal bent en klaar bent, komt er daarna een rush van geluk en energie op je af. ”Ik moet echt vaker gaan sporten” denk je dan. Van sporten kun je een gelukkiger mens worden, hoe dat komt? Dat leggen we uit in deze blog.

Gelukkiger door endorfine, serotonine & dopamine

Klinken als lastige woorden maar eigenlijk zijn dit de stofjes die vrij komen tijdens jouw workout. Die stofjes zorgen uiteindelijk voor een gelukkig en euforisch gevoel. Daarom word het ook wel de feel-good drug genoemd. Endorfine, serotonine en dopamine zijn neurotransmitters die zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren.

  • Zo word serotonine ook wel het gelukshormoon genoemd. Het geeft je een gelukkig gevoel, reguleert je eetlust, slaap en gemoedstoestand.
  • Dopamine zorgt voor een extra dosis motivatie en maakt je blij 😀
  • Endorfine is er om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk een gelukkig en euforisch gevoel krijgt. Daarom word het ook wel de feel-good drug genoemd.

Let er wel goed op dat je langer als 30 minuutjes een stevige workout doet, want alleen dan pas komen deze stoffen vrij. Aan de bar hangen en door je Instagram heen scrollen telt natuurlijk niet mee..

Zelfvertrouwen maakt je gelukkiger

Éen van de middelen om zelfvertrouwen te kweken = Sporten. Je daagt jezelf uit om überhaupt te gaan en als je er dan eenmaal een keihard workout op hebt zitten kan dit je een trots gevoel geven! Ook zorgt sporten ervoor dat je strakker in je vel zit en je hierdoor zelfverzekerder in de spiegel kijkt. Bedenk voor extra zelfvertrouwen bijvoorbeeld een challenge met je vrienden of vriendinnen. Zo houd je het competitief en door het behalen van doelen zal je zelfvertrouwen zeker te weten stijgen.

Sporten zorgt voor minder stress

En minder stress = meer geluk. Het spreekt wel voor zich, maar onderschat sporten niet. Tijdens het sporten kun je jouw aanmaak van cortisol ( AKA het stresshormoon) verminderen, niet geheel onbelangrijk dus.  Een flinke workout kan je ook helpen om je hoofd goed leeg te maken en weer fris te starten aan nieuwe projecten, doelen of ander werk. Wist je dat een opgeruimd hoofd ook veel meer ruimte heeft voor creatieve ideeën? Sporten helpt je dus enorm in het verlagen van stress.

Bouw aan je sociale netwerk

Sporten kan je helpen om meer sociale contacten op te doen in de sportschool of in een sportteam. Sociaal contact maakt ons als mens gelukkiger. Zoek bijvoorbeeld een workout buddy waar je samen mee kunt sporten of toon initiatief en neem je sportteam mee naar een terrasje na afloop.

Dus ga lekker sporten en maak een einde aan teveel stress en ontevredenheid!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons