onze-img

Kracht & Herstel Extreme

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Pre Workout Extreme

  • Extra sterke Pre Workout shot formule
  • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
  • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Een shot vol met kracht: SUPP24 Pre Workout

Nicky Butter 15 januari 2018
Een shot vol met kracht: SUPP24 Pre Workout

In de Preworkout Extreme van SUPP24 zit 2 gram arginine en 1 gram citrulline malaat. Dure woorden, maar wat doet het eigenlijk? Er zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken geweest naar de werking van arginine en citrulline malaat. Hier zit een heel theoretisch verhaal achter wat ik allemaal weet vanuit mijn beroep als fysiotherapeut. Dit is wellicht minder interessant en misschien ook niet nodig om uit te leggen. Daarom vind je in deze blog een duidelijke en begrijpelijke uitleg over de werking ervan en wat je er als sporter aan kunt hebben.

De werking van arginine en citrulline malaat

Deze twee stoffen hebben min of meer dezelfde werking en het een wordt zelfs omgezet in het ander door het lichaam. In de wetenschappelijke onderzoeken hebben ze gekeken naar de omtrek van de benen en de armen na een intensieve workout.

Hierbij vergeleken ze de arginine-groep met de controle groep. Wat bleek nou? Als je arginine tot je neemt is de omtrek van je armen en benen, na deze intensieve workout, groter dan als je dit niet gebruikt. Dus meer van de welbekende “pump”. Citrulline malaat heeft hetzelfde effect en in sommige onderzoeken zelfs een beter effect dan arginine. Maarja ze zitten er allebei in, dus geen zorgen. Deze stoffen zijn trouwens niet schadelijk voor het menselijk lichaam.

Hoe zit het met het energielevel en uithoudingsvermogen?

Ook werd de energie tijdens je workout onderzocht. Dit klinkt heel subjectief, hoe meet je dit dan? Er werd een schaal gehanteerd van 1-10 en mensen gaven een hoger energie niveau aan bij het gebruik van citrulline malaat. Wat mij erg aantrekt aan de werking van arginine en citrulline malaat, is het grotere uithoudingsvermogen tijdens je sets. In een ander onderzoek werd gekeken naar: hoeveel meer herhalingen kan je maken bij het gebruik van citrulline malaat?

Hier kwam uit dat je er vooral baat bij hebt in je derde en vierde set. In je derde set tot wel 12% meer herhalingen en in je vierde set tot wel 50% meer herhalingen. Tel uit je winst! Meer herhalingen op het juiste gewicht is een grotere prikkel tot spiergroei.

Meer spierpijn?

Leuk hoor.. meer herhalingen, maar krijg ik daar dan ook niet veel meer spierpijn van?

Arginine en citrulline malaat hebben allebei laten zien in weer een ander onderzoek (ja ik lijk inmiddels wel arginine en citrulline expert, staat vast goed op mijn cv), dat het herstel bevorderend werkt. Er werd een relevant verschil gevonden in ervaren spierpijn, de dag na de training en 48 uur na de training.

Er is dus wel degelijk bewijs voor de werking van de stoffen in de pre-workout van SUPP24. Probeer het zelf, mocht je nog vragen hebben over mijn ervaring ermee of over de onderzoeken, laat het me weten.

Groetjes,

Caspar

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons