onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Huidproblemen? Gezondheid darmen heeft invloed op je huid

Nicky Butter 16 april 2019
Huidproblemen? Gezondheid darmen heeft invloed op je huid

Heb je last van puistjes en pukkeltjes, eczeem, rosacea of andere huidproblemen? Of merk je dat rimpels en lijnen steeds zichtbaarder worden en ben je dringend op zoek naar een oplossing? Lees dan onze nieuwe blog over de relatie tussen de darmen en de huid. Onze darmen (en dan met name een gezond/ongezond darmflora) zijn van grote invloed op de kwaliteit van de huid!

Huidproblemen en huidveroudering, kiezen voor de snelle oplossing?

Wanneer je huidproblemen ervaart of steeds meer last krijgt van huidverouderingskenmerken, zijn er natuurlijk een aantal ‘snelle’ oplossingen te bedenken om deze problemen te verhelpen. Bij overmatige acne of bijvoorbeeld bij eczeem wordt er vaak een antibioticum voorgeschreven, in de vorm van pillen of een crème. Medicatie die je vanuit de apotheek krijgt is niet de beste optie voor het op de juiste manier behandelen van deze problemen. Ze kunnen namelijk steroïde bevatten, die de huidbarrière beschadigen, wat het probleem alleen maar verergert.

Bij lijnen en rimpels lijken injectables zoals botox en fillers de oplossing voor een jeugdiger uiterlijk, maar bieden deze snelle behandelmethodes ook echt een oplossing, of is het meer het pappen en nathouden van het probleem? Tenslotte wordt niet de oorzaak van het probleem aangepakt, alleen het kenmerk (bijvoorbeeld de rimpel).

Welke huidproblemen ontstaan in de darmen?

Wanneer er iets mis is met de darmen, kan dit door middel van verschillende huidproblemen naar voren komen, zoals;

  1. Acne – puistjes, mee-eters, een vette huid en grove poriën.
  2. Rosacea – chronische aandoening, die in sommige perioden heftiger kan zijn dan in de andere. Meestal ontwikkelt het zich als een roodheid op de wangen, neus, kin en het voorhoofd.
  3. Vroegtijdige huidveroudering – rimpels, lijnen en een slappere huid.
  4. Een droge huid.

Hebben wij invloed op de kwaliteit van onze huid?

Ouder worden en de daarbij horende rimpels en lijnen zijn nu eenmaal een natuurlijk proces, waar we weinig invloed op hebben. Op de manier waarop we ouder worden en de snelheid hiervan hebben we echter wel invloed. Een gezonde, jeugdige en egale huid start namelijk in de darmen.

Wanneer we een ongezonde levenswijze aanhouden met alcohol, roken en bewerkt voedsel, zie je dit terug aan de huid. Maar ook teveel stress en een verlaagd immuunsysteem zorgen voor huidproblemen.

Gezonde darmen en een mooie huid

De huid is een weerspiegeling van de gezondheid en dan met name de manier waarop de darmen werken. Een disbalans van de goede en slechte bacteriën in de darm (dysbiose of SIBO) kan voor een hoop problemen zorgen.

De echte oplossing voor een jeugdige en gezonde huid?

Ben je niet tevreden over je huid en heb je last van ontstekingen zoals acne? Laat dan bij een dokter of dermatoloog uitzoeken wat de onderliggende oorzaak hiervan is. Daarnaast kan het eten van een bepaald soort voeding een disbalans in de immuun-zelfregulatie van het lichaam geven. Er zijn verschillende technieken die een verstoord immuunsysteem kunnen detecteren.

Alleen door de oorzaak écht aan te pakken, zal je verlost zijn van problemen.

Daarnaast kan je bij huidproblemen zelf al het een en ander doen bij het ondersteunen van een gezond darmflora. Kies voor biologische voeding, eet gevarieerd, kies gezonde vetten (uit vis en noten) en zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt.

Wil je gemakkelijk, snel en iedere dag jouw vitamine dosis binnen krijgen? Maak dan kennis met SUPP24 Skin Collagen. Het is een 60 ml drankje en bevat hoogwaardige ingrediënten als marinecollageen, hyaluronzuur, 11 soorten vitamines en 3 soorten mineralen. Dit supplement gaat onder andere huidveroudering tegen, geeft je een echte energie boost, houdt je hormoonhuishouding in orde, geeft kracht aan spieren/pezen/botten. Nu is je vraag, maar waarom en hoe dan?

Collageen is het meest belangrijke eiwit in je lichaam en dé bouwstof van je huid. Vanaf je 25e jaar, maakt je lichaam minder collageen aan. Je krijgt rimpels en oneffenheden en je gewrichten worden stijver. Je kunt dit afremmen door je collageenvoorraad aan te vullen. Belangrijk is daarbij dat je wel het juiste type collageen binnen krijgt. Zo heb je collageen van rund, kip en planten maar in Skin Collagen vind je alleen hoogwaardige marine collageen, ook wel vis collageen. Dit type collageen lijkt het meest op het menselijke collageen en geeft daarom het beste resultaat. Daarbij hebben we gekozen voor de hoogst mogelijke dosering, namelijk 10 gram marine collageen per 60ml flesje.Wil je meer weten over dit supplement? Bekijk dan skin collageen drink.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons