Ziet dit er niet lekker uit? Zoete aardappelfrites met een frisse tzatziki en gezonde guacamole dip.
Het is lekker als snack, maar kan ook prima als bijgerecht tijdens het avondeten.
Ingrediënten (4pers)
Frites
- 1 kg zoete aardappel
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 3 tl paprikapoeder
- Peper en Zout
- 2 el kokosolie
- Halve Citroen
Tzatziki
- 250ml griekse yoghurt
- Halve komkommer (geraspt)
- 3 teentjes knoflook (fijn)
- 1 el peterselie (fijn)
- 1 bosui (fijn)
- Halve el citroensap
- Peper en zout
Guacamole
- 1 rijpe avocado
- Halve rode ui
- 2 rijpe tomaten
- 2 el verse koriander
- Peper en zout
Bereiding
- Begin met het voorverwarmen van de oven (230°C)
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in dikke frites, verdeel ze over de bakplaat.
- Bestrooi met de kruiden en maak het af met wat peper en zout.
- Besprenkel met de kokosolie, schep het om zodat alles gelijkmatig verdeeld is.
- Bak de frites zo’n 35 minuten gaar in de oven. Schep elke 10 minuten even om.
- Na dat de frites in de oven garen, begin je met de tzatziki en guacamole dip.
- Begin met de guacamole: lepel de avocado uit en doe alle ingrediënten in een kom, plet dit met een vork en roer nog even goed door. Vergeet niet om de pit nog even in het bakje te laten, zodat de avocado niet bruin wordt. Zet het even apart in de koelkast.
- Tzatziki dip maken: Doe ook hier weer alle ingrediënten in een kom, roer goed door en voeg peper en zout naar smaak toe. Zet in de koelkast tot de frites gaar zijn.
- Serveer de frites in een grote bak en de dips in wat kleinere bakjes.
- Sprenkel als laatst nog wat citroensap over de frites. En klaar… Enjoy it!
Gezondheidsvoordelen van dit gerecht
Een zoete aardappel heeft ontelbaar veel gezondheidsvoordelen. De bataat, zoals de zoete aardappel ook wel genoemd wordt, heeft een positief effect op de bloedsuikerspiegel en zit vol met bijvoorbeeld vitamine B6, wat goed voor je hart is. Verder bevat-ie fosfor, ijzer, koper, selenium, zink, jodium, B-vitaminen en vitamine E.
Volg ons