onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Daily Clean

  • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Selenium, wat is het eigenlijk? Check alle belangrijke functies!

Nicky Butter 01 juli 2021
Selenium, wat is het eigenlijk? Check alle belangrijke functies!

Je hebt er maar een klein beetje van nodig. Toch is selenium heel belangrijk voor je lijf, want het heeft verschillende functies. Wist je bijvoorbeeld dat het goed is voor de spermakwaliteit?

Fijn dus dat het in veel voedingsmiddelen voorkomt én dat het in het SUPP24 Daily Clean shot zit. Wij vertellen je graag wat selenium allemaal voor je kan doen!

Wat is selenium?

Selenium is een essentieel sporenmineraal dat veel lichamelijke processen ondersteunt. Het kan de hersenfuncties, de werking van het immuunsysteem en de vruchtbaarheid helpen verbeteren. Selenium is een voedingsstof/mineraal welke een sleutelrol speelt bij het in stand houden van het schildklierhormoonmetabolisme, de DNA-synthese en bij de bescherming van het lichaam tegen oxidatieve schade.

Selenium speelt een belangrijke rol in de gezondheid van je immuunsysteem. Deze antioxidant helpt de oxidatieve stress in je lichaam te verminderen, wat ontstekingen vermindert en de immuniteit verbetert. Studies hebben aangetoond dat verhoogde bloedspiegels van selenium geassocieerd zijn met een verbeterde immuunrespons.

Symptomen die optreden bij een seleniumtekort zijn hartstoringen, spierpijn en spierzwakte. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen ligt dan ook op 55-70 mcg per dag. 

Selenium en vruchtbaarheid

Voor een grotere kans op een bevruchting is het van belang dat er voldoende (per normale zaadlozing tussen de 100 en 200 miljoen zaadcellen) bewegelijke zaadcellen zijn met een goede vorm. De zaadcellen maken een flinke reis om uiteindelijk bij de eicel te komen. Daarom is de bewegelijkheid van de zaadcellen belangrijk. Selenium draagt bij aan de bewegelijkheid van de zaadcel.

Goed voor het haar

Een mooie, gezonde coupe is de droom van iedere vrouw (én man). Dit gaat helaas niet vanzelf. Je zult het een en ander moeten doen om de conditie van je haar goed te houden. Selenium speelt hierbij een belangrijke rol. Het houdt je haar namelijk sterk, stimuleert de normale haargroei, ondersteunt de conditie van je haar én je behoudt er je glanzende haren mee. Wauw, dat is niet niks!

Goed voor de nagels

Je nagels verzorg je vast regelmatig. Wist je dat je dit ook van binnenuit kunt doen? Selenium is namelijk goed voor de nagels!

In welke voeding vind je selenium terug?

Goed nieuws: selenium komt voor in veel verschillende voedingsmiddelen. Wist je dat paranoten (van die grote noten, die vaak in een notenmix zitten) barsten van selenium? Een handje paranoten (25 gram) bevat meer dan 6 keer de hoeveelheid selenium, die je op een dag nodig hebt. Selenium komt ook voor in vis, vlees en schelpdieren.

Tip van leefstijlcoach Michelle

Paranoten bevatten dus veel selenium, maar ze iedere dag op het menu zetten is geen goed idee. Eet daarom lekker gevarieerd, zodat je selenium ook uit andere voedingsmiddelen haalt.

Ondersteunt het immuunsysteem

Het is wetenschappelijk bewezen dat selenium het immuunsysteem ondersteunt. Het ondersteund namelijk het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen en helpt je daarom mede aan een goede weerstand. Dat is belangrijk om ziekteverwekkers op afstand te houden.

Selenium en de schildklier

Selenium is ook belangrijk voor de schildklier. Onze schildklier reguleert onder andere de hartslag en de bloeddruk, de lichaamstemperatuur, de stofwisseling en is nodig voor de groei en de ontwikkeling van het lichaam. Het  zorgt er ook voor dat hormonen worden geproduceerd in de schildklier.

De werking

Wist je dat selenium de cellen beschermt tegen vervuiling en zonlicht? Het is namelijk een antioxidant en beschermt onze gezonde lichaamscellen.

Heb ik een supplement nodig?

Eet je iedere dag gezond en gevarieerd? Dan krijg je voldoende binnen. Lukt dit niet? Dan kun je kiezen voor een supplement.

Daily Clean shot

De SUPP24 Daily Clean shot bevat selenium en werkt als aanvulling op de gezonde dagelijkse voeding. Dit Daily Clean shot bevat verschillende ingrediënten, die je lichaam, geest en immuunsysteem ondersteunen, je hormoonbalans in evenwicht brengen en stress en vermoeidheid verminderen. De Skin Collagen shot van SUPP24 bevat naast selenium ook magnesium en zink, wat weer extra ondersteunend is voor huid, haar en nagels.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons