onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
 30,00

Vitamines voor je afweersysteem en huidverbetering

Nicky Butter 05 februari 2021

Je huid laat je stralen, dat is wat je ziet. Maar je huid doet nog veel meer. Je hebt er misschien nog nooit zo over nagedacht, maar je huid is je grootste orgaan. Je huid beschermt je tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daardoor is je huid een belangrijk onderdeel van je afweersysteem, één van de keys naar huidverbetering. Wij leggen uit hoe dat precies zit en welke vitamines een rol spelen bij de gezondheid van de huid.

Huidverbetering begint van binnenuit!

Je huid verzorgen met een goede dagcrème behoort tot je dagelijkse routine. Maar wist je dat je je huid ook van binnenuit kunt voeden? Er zijn verschillende vitamines voor huidverbetering en je afweersysteem/immuunsysteem die direct invloed hebben op de huid en helpen om deze steviger te houden. Best bijzonder toch? Het gaat om 6 verschillende vitamines: C, A, B2, B3, B8 en E.

Vitamines voor je huid

Er zijn zo ontzettend veel supplementen verkrijgbaar, dat we begrijpen dat je soms door het bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag een handje! Deze onderstaande vitamines ondersteunen bij het natuurlijke afweersysteem en versterken, beschermen en/of verbeteren de huid. Op al de onderstaande vitamines zijn ook daadwerkelijke claims uitgebracht.

Vitamine C voor de huid

Als het over de huid gaat, kom je vaak de term ‘antioxidant’ tegen. In feite is dit niets meer dan een stofje dat met zuurstof reageert. Dat stofje kan een vitamine zijn, zoals vitamine C en vitamine B2. Door deze eigenschap kunnen deze vitamines ook ervoor zorgen dat schadelijke stoffen uit bijvoorbeeld UV-straling worden afgevoerd. Deze schadelijke stoffen heten ook wel vrije radicalen.

Vrije radicalen en de huid

In een jonge huid zijn nog voldoende antioxidanten aanwezig om de vrije radicalen af te voeren. Als je ouder wordt, heb je minder antioxidanten en functioneert de huid minder goed. Daardoor werkt dit slimme verdedigingsmechanisme van het lichaam steeds minder. Goed nieuws! Je kunt de hoeveelheid antioxidanten in je lichaam zelf weer opvoeren door veel groente en fruit te eten. Lukt dat niet? Dan kun je kiezen voor aanvulling.

Hoe zit het met collageen?

Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen. Dat helpt om je huid te verstevigen en de conditie van je huid te ondersteunen.

Vitamine A = goede weerstand & huid

Vitamine A wordt ook wel de anti-infectie vitamine genoemd. Dat is niet voor niets, want vitamine A zorgt mede voor een goede weerstand. Daarnaast ondersteunt deze vitamine de huid. Dat doet vitamine A, net als vitamine C, door de huid van binnenuit te voeden.

Te veel vitamine A

Onze producten bevatten veilige hoeveelheden. Dat is belangrijk, want je kunt ook te veel van sommige vitamines binnenkrijgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor vitamine A. Je moet dan wel extreme hoeveelheden vitamine A binnenkrijgen (meer dan 3000 microgram per dag). Ben je zwanger? Let dan goed op de hoeveelheid vitamine A in je voeding en supplementen.

B-vitamines en de huid

Lange tijd werd gedacht dat er maar een soort B-vitamine bestond, namelijk vitamine B1. Inmiddels weten we beter en is er een heel vitamine B-complex bekend. Als het gaat om de huid, dan zijn het de vitamines B2, B3 en B8 die deze ondersteunen.

 • Vitamine B2
  Vitamine B2 vangt vrije radicalen en helpt te beschermen tegen de invloeden van vervuiling en Uv-straling. Daarnaast ondersteunt vitamine B2 het herstellend vermogen van de huid.
 • Vitamine B3
  Ook vitamine B3, oftewel niacine, helpt bij het behoud van een normale huid. Deze vitamine voedt eveneens de huid van binnenuit.
 • Vitamine B8
  Vitamine B8, ook wel biotine, zorgt voor een normale structuur van de huid. Ook helpt deze vitamine om de huid gezond te houden.

Vitamine E voor de huid

Vitamine E is ook zeker niet onmisbaar, want vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress. Wat is nou oxidatieve stress? In het kort: Oxidatieve stress is heel normaal in de natuur. Het is het verouderingsproces van een cel. Ze worden onder andere versneld door een teveel aan vrije radicalen, te weinig antioxidanten, roken, alcohol etc.

Lijst met voeding voor huidverbetering, die ook goed zijn voor je afweersysteem

Vitamine C

 • Paprika
 • Papaja
 • Peterselie
 • Citroen
 • Sinaasappels
 • Kiwi’s
 • Citroen en limoen

Vitamine A

 • Groene groenten: Spinazie, broccoli, asperges
 • Pompoenen
 • Zoete aardappel
 • Mango, meloen, abrikoos

Vitamine B

 • Vis: Zalm, kabeljauw, garnalen
 • Vlees: Rundvlees
 • Groentes: Paprika, broccoli, spinazie
 • Zuivel: Melk, eieren, kwark, yoghurt, kaas
 • Bananen
 • Eieren

Vitamine E 

 • Noten en zaden
 • Olijven
 • Paprika
 • Rode chili pepers

Supplementen voor huidverbetering en afweersysteem

Supplementen met collageen

Wanneer je de 25 jaar bent gepasseerd, is het absoluut geen overbodige luxe om te starten met collageen suppletie. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en wordt gevormd door ketens van aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen in ons lichaam en zijn een belangrijk onderdeel van collageen. Zodra we de twintig zijn gepasseerd, begint de productie van collageen (helaas) met gemiddeld 1% per jaar af te nemen. Meer weten over collageen supplementen? Bekijk huidverbetering met collageen of lees meer over collageen drankjes.

Supplementen met vitamines 

Collageen supplementen zijn niet voor iedereen. Als je geen dierlijke producten eet, is het lastig het juiste supplement te vinden. Collageen komt namelijk alleen uit dierlijke bronnen.
Maar gelukkig kun je met vitamines en mineralen ook heel ver komen, je collageen boosten en huidverbetering realiseren.

Om je huid en afweersysteem te boosten is gezonde voeding natuurlijk de basis. Toch is het ook soms makkelijker dit via supplementen te doen. Bijvoorbeeld bij een drukke levensstijl. als je vaak onderweg bent, niet teveel gedoe wilt met losse pilletjes. De SUPP24 Vegan Health shot is daarom speciaal ontwikkeld voor veganisten en vegetariërs. Vegan Health shot: klik hier voor meer informatie!

Supplementen met veel antioxidanten

Plantenextracten zijn een natuurlijke bron van antioxidanten, vitamines en energie. Denk bijvoorbeeld aan ginseng, gember, kurkuma, groene thee etc.

Ook voor je huid en afweersysteem kunnen plantenextracten heel erg nuttig zijn. Het ondersteunt en stimuleert het immuunsysteem, verbetert de stofwisseling & spijsvertering, beschermt lichaamscellen, ondersteunt de weerstand. Daarnaast heeft het ook veel effect op de hormonen, brengt de natuurlijke hormoonbalans weer op peil en gaat het verstoorde hormoonhuishouding tegen. En je hormonen hebben zo op zijn tijd weer effect op je huid. Wil je hier meer informatie over lezen? Bekijk dan de pagina over de Daily Clean shot van SUPP24.