onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
 36,00
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
 30,00

Zo krijg je sterke, lange en glanzende nagels!

Nicky Butter 15 juni 2021

Breken jouw nagels snel af, omdat ze bros zijn? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Mooie, lange en sterke nagels, dát is wat je wilt. Maar dan is het eerst belangrijk om je kort meer te vertellen over wat de nagel precies voor functie heeft en hoe het in elkaar zit.

De opbouw van je nagel

Nagels heb je niet voor niets: ze beschermen de vingers en tenen. Dit zijn namelijk gevoelige uiteinden. Onze nagels bestaan uit drie onderdelen:

 1. de hoorn- of nagelplaat
 2. de nagelwortel
 3. de vrije rand

Hoorn- of nagelplaat

De hoorn- of nagelplaat is het zichtbare gedeelte van de nagel. Deze bestaat uit meerdere dicht opeengepakte gestapelde cellagen van de opperhuid. Hierin zit keratine: een doorschijnend roze eiwit. Wist je dat deze kleur wordt veroorzaakt door onderliggende bloedvaatjes? Calcium en de aminozuren methionine en cysteïne vormen een belangrijk onderdeel van de hoornplaat. Zij zorgen namelijk ervoor dat de nagels hard zijn.

Nagelwortel

De nagelwortel zit aan de onderkant van de nagel. De rand van de nagelplooi is de nagelriem. De nagelwortel is het enige levende deel van de nagel. Deze bevat namelijk cellen die de kiemlaag vormen en dit is nodig voor de groei van de nagels. De nagels groeien door een voortdurende toevoeging van nieuwe cellen aan de wortel en hun keratinisatie (verhoorning).

De vrije rand

De vrije rand is het gedeelte van de hoornplaat, dat uitsteekt voorbij de vingers en tenen. Onder de vrije rand vormt de bovenste laag van de opperhuid een dikke structuur. Deze dikke structuur heet hyponychium en is de verbinding tussen het nagelbed en de nagelplaat aan de uiteinden van de vingers en tenen.

Functies van je nagels

Je hebt er misschien nog nooit zo over nagedacht, maar je nagels hebben verschillende functies die je waarschijnlijk niet verwacht. Zo heb je nagels nodig om voorwerpen op te pakken en te krabben bij jeuk. Ook maken nagels je vinger- en teentoppen gevoeliger, waardoor je aangeraakte voorwerpen beter kunt herkennen. Daarnaast werkt de nagelriem als waterbestendige laag en voorkomt deze dat er schadelijke stoffen of ziekteverwekkers kunnen binnendringen. En tot slot, zéker niet onbelangrijk: nagels hebben een cosmetische functie.

Tips voor sterke nagels

Wil je weten wat jij zelf kunt doen voor mooie en sterke nagels? Wij zetten 10 waardevolle tips voor jou op een rij.

1. Blijf je nagels verzorgen

Dit klinkt heel makkelijk, maar schiet er vaak toch bij in. Het verzorgen van je nagels kost tijd en vergt ook wat geduld. Smeer je nagelriemen in met olie en vijl je nagels. De nagel groeit gemiddeld 3,5 mm per maand. Dat betekent dat het 6 maanden duurt, voordat je nagel volledig is gegroeid.

2. Drink voldoende water

Water drinken is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je nagels. Scheuren of breuken in je nagels kan namelijk een teken zijn van een vochttekort. Voldoende water drinken kan dus bijdragen aan sterke nagels.

3. Gebruik producten rijk aan vitamine C

Vitamine C is nodig om collageen te produceren. Collageen, een lijmvormend eiwit, is belangrijk voor het bindweefsel van onze huid én onze nagels. Vitamine C-rijke producten zijn onder andere kiwi, sinaasappel, paprika, broccoli en aardbeien.

4. Help je nagels een handje

Naast verzorging, voldoende water drinken en gezond eten kun je het lichaam ook een handje helpen door iets extra’s te nemen naast je dagelijkse voeding.

5. BIAB Behandeling

Builder In A Bottle, daar staat BIAB voor. Het is ontwikkeld door het nagelmerk The GelBottle. Dit lijkt een beetje op gellak, het verschil is alleen dat dit een extra flexibele en verstevigende gel is, welke een nagelstyliste speciaal aanbrengt om een natuurlijke en egale nagel te creëren.

6. Gebruik je nagels niet als hulpmiddel

Blikjes openmaken, verpakkingen open krijgen, je telefoonhoesje los maken. Vaak doe je dit met je nagels, maar dit is het slechtste wat je kunt doen. Dit geeft druk op je nagels wat ertoe leidt dat ze scheuren en zwakker worden.

7. Let op met schoonmaken

Tijdens het schoonmaken van je huis of andere plekken, gebruik je vaak agressieve schoonmaakmiddelen. Dit is slecht voor je nagels, dus is het aan te raden altijd handschoenen te dragen.

8. Polijst je nagels voor een mooie glans

Met een polijstblok of bufferboard blijven je nagels er consistenter uit zien. Ze krijgen er ook nog eens een mooie glans van. Houdt het wel bij maximaal 2 keer per maand om de nagels niet te veel te verzwakken.

9. Bijt geen nagels

Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, maar we delen hem toch met je. Nagelbijten beschadigt de nagels enorm. Gebruik een tangetje of vijl om ze niet te lang te laten groeien.

10. Gebruik elke avond hand en nagel crème

Dit houdt je nagels gehydrateerd en sterk. Zorg dat je het in en rondom je nagels inwrijft.

Extra hulpmiddelen voor sterke nagels

De nagels hebben een complexe structuur en verschillende functies. Zonder nagels zou het leven heel onhandig zijn! Het is dus belangrijk dat we goed voor onze nagels zorgen. Dit kun je doen door er een gezonde leefstijl op na te houden. Voldoende vocht drinken, gezond eten en vooral producten met vitamine C, zink en selenium, zijn daarin belangrijk. Mocht dat niet lukken, dan kun je de nagels altijd een handje helpen door een supplement te gebruiken. SUPP24 Skin Collagen met zink is goed voor de nagels.

Skin Collagen als aanvullend supplement voor sterke nagels

SUPP24 Skin Collagen is dé aanvulling naast de dagelijkse voeding. Het zorgt voor een verbeterde gezondheid en conditie van huid, haar en nagels. Deze zijn een weerspiegeling van onze gezondheid. Dagelijks besteed je de nodige aandacht aan je huid door deze goed te verzorgen met verschillende producten. Maar vergeet ook de binnenkant niet.

Wat doet dit collageen shot?

Skin Collagen heeft effect op onder andere:

 • De huid: verstevigt de huid (vitamine C) en zorgt voor inwendige huidverzorging (vitamine A, B3, B8 en zink)
 • De nagels: zink is goed voor de nagels
 • Het haar: voor het behoud van sterk en glanzend haar (vitamine B8 en zink)
 • De spieren: zorgt voor het behoud van soepele en sterke spieren (vitamine D)
 • Het immuunsysteem: zorgt mede voor een goede weerstand (vitamine B6, B9, B12, C, D, zink en selenium)
 • Energieniveau: Het ondersteunt je energieniveau (vitamine B8).

Skin Collagen is dé aanvulling naast de dagelijkse voeding.