onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
 36,00
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
 30,00
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
 30,00

Je immuunsysteem een boost geven

Nicky Butter 24 augustus 2020

Wat is het doel van je immuunsysteem?

Het belangrijkste doel van je immuunsysteem is om je volledige lichaam gezond te houden en infecties te voorkomen. Je lichaam is heel erg sterk, zo ook het immuunsysteem. Het immuunsysteem bestrijd o.a. bacteriën, virussen en lichaamsvreemde stoffen. Vele ziektes worden veroorzaakt doordat het immuunsysteem niet optimaal of helemaal niet werkt. Dit wordt weer veroorzaakt door een slechte of verwaarloosde levensstijl zoals verkeerde voeding, alcohol, drugs, medicijngebruik etc.

Bij een goed werkend immuunsysteem houden de eerste lijn van ‘’verdedigers’’ het functioneren in stand en gaan in gevecht met de ‘’indringers’’. Wanneer deze ‘’indringers’’ het toch verder weten te schoppen in het lichaam, komt het lichaam flink in actie om ervoor te zorgen dat we gezond blijven. Dit komt omdat er een netwerk van witte bloedcellen op verschillende plaatsen in het lichaam tot actie overgaan.

De darmen als belangrijk onderdeel

Onze darmflora is van groot belang voor het in stand houden en het juist functioneren van een gezond immuunsysteem. Het biedt bescherming tegen zogeheten pathogenen (ziekteverwekkers). De darmflora in ons lichaam creëert namelijk een milieu waarin ziekteverwekkers zich niet thuis voelen.

Daarnaast produceren de darmen een hoop vetzuren zoals melkzuur, azijnzuur en boterzuur die ervoor zorgen dat onze barrières goed functioneren. Ze verlagen de pH van pathogenen, waardoor ze minder goed kunnen overleven. Dit versterkt ook de opname van calcium, zink en magnesium weer erg goed. Als de darmflora optimaal functioneert, vormt er zich een laag in de darmen welke bescherming biedt tegen pathogenen.

Stress en het immuunsysteem

Stress is absoluut niet goed voor je. Niet voor je gedachtes, maar ook niet voor je lichaam. Het is ook ontzettend slecht om continu met stress te leven voor het immuunsysteem. Het lichaam gaat bij acute stress in een soort activatiestand, waardoor je lichaam voorbereid is op eventuele verwondingen en besmettingen die zich kunnen voordoen.

De gevolgen van veel stress zijn dat je lichaam een chronische ontstekingsactiviteit in het lichaam activeert. Hierdoor blijven deze actief en kunnen het lichaam verwarren. Een immuunsysteem wat constant ‘’aan’’ staat is minder goed in staat daarnaast nog indringers te herkennen.

Met als gevolg dat deze stress allergieën verhoogt, door overproductie van histamine. Het verlagen en verminderen van stress is dus zo slecht nog niet als iedereen zegt en daarmee een belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem.

Leg je zelf dus zo nu en dan lekker in de watten, neem eens een yogaklasje of lees een boek 😉

Hoe geef ik mijn immuunsysteem een boost

Het absolute, en meest belangrijke aspect, is natuurlijk voeding. Je kunt denken aan de volgende punten:

Voeding

 • Geen tot weinig geraffineerde suikers en koolhydraten, als pasta, bloem, witte rijst en tafelsuiker.
 • Eet vooral lekker veel groente, fruit en verrijk je gezondheid met omega 3 (uit vis en schaaldieren, zaden, olies, vlees, bladgroenten etc.)
 • Eet veel voeding die rijk is aan vitamines en mineralen. Vooral vitamine C, A, B vitamines, D, ijzer, zink, koper en selenium versterken het immuunsysteem.
 • Drink voldoende water. Denk hierbij aan minimaal 1,5 tot 2 liter per dag.

Sporten en bewegen

Sporten en bewegen is heel erg belangrijk! Bij voorkeur lekker in de frisse buitenlucht. Dit is natuurlijk niet tijdelijk, maar hier kun je de rest van je leven heel veel positiefs van ervaren. Sporten verlaagt ook weer stress, en het verminderen van stress verbetert het immuunsysteem. 1 en 1 = 2.

Slaap en rust

Natuurlijk is bewegen en inspanning goed voor het immuunsysteem. Het precieze tegenovergestelde is ook ontzettend belangrijk. Zorg voor voldoende slaap, zoals eerder gelezen, zorgt stress voor een verminderd immuunsysteem. En te weinig slaap veroorzaakt… stress!

Bouw slechte gewoontes af

 • Stoppen met roken: Roken vermindert de werking van het immuunsysteem en dus ook de capaciteit om virussen op te ruimen.
 • Drugs en alcohol: Overmatig alcoholgebruik heeft een slechte invloed op het immuunsysteem en de weerstand. Overmatige drinkers zijn vatbaarder voor infecties. Ditzelfde geldt ook voor drugs.
 • Nagels bijten en afknippen: Knip je nagels en bijt ze vooral niet af! Klinkt gek? Je nagels zijn een bron van bacteriën en ziektekiemen. Dus zorg ervoor dat je ook regelmatig je nagels goed wast!

Bescherm je darmwand

 • Bescherm je darmwand tegen schadelijke stoffen, die de darmwand beschadigen. (chemische stoffen, pijnstillers en kunstmatige voedingsstoffen)
 • Gebruik supplementen zoals L-Glutamine of probiotica om je lichaam te ondersteunen bij een verminderde darmfunctie.

Welke voeding verbetert mijn immuunsysteem?

Hierboven geven we al even wat tips over voeding, maar we gaan nog even iets dieper in op wat je dan precies kunt eten om je immuunsysteem sterk te houden. Er zijn namelijk bepaalde voedingsstoffen die nét dat ene beetje extra kunnen helpen.

 • Kruiden: denk aan kaneel, chilipeper, kurkuma, gember en kardemom.
 • Planten: Knoflook, bessen, aardbeien, broccoli, paprika.
 • Fruit: Citrusfruit, watermeloen, grapefruit.
 • Honing
 • Noten

Een ‘’shot’’ met vitamines en mineralen voor het immuunsysteem

SUPP24’s productenlijn bestaat uit meerdere sportproducten als Preworkout en Protein, maar daarnaast ook uit een all-in-one beauty en vitaminedrankje uit de Beauty&Health lijn.

Deze shot bevat 12 vitamines en 3 zeer belangrijke vitamines voor het immuunsysteem. Waaronder de B vitamines en vitamine C toch wel één van de belangrijkste zijn. Vitamine C ondersteunt namelijk het immuunsysteem.

Deze drankjes zijn voor dagelijks gebruik, zolang je natuurlijk ook zorgt dat je een gezonde levensstijl aanhoudt. Je hebt geen gedoe meer met losse pilletjes en/of poeders, want SUPP24 Skin Collagen is volledig vloeibaar. Naast de vitamines, is deze shot ook nog goed voor huid, haar en nagels. Dus… een win-win situatie!

Wil je meer weten over de beautyshots? Klik dan hier.