onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
 36,00

Zo kun je je huid verstevigen! (En wie wil dát nou niet?)

Nicky Butter 11 juni 2021

Wat kun je nu het beste eten om een stevige huid te krijgen en te houden?

Als het gaat om het verstevigen van de huid, dan kan het volgende je helpen:

 1. Voldoende bewegen
 2. Voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen
 3. Iets extra’s nemen (naast je dagelijkse voeding)

3 belangrijke tips voor het verstrakken of verstevigen van je huid

1.Voldoende bewegen

Dat bewegen goed voor je is, dat hoeven we vast niet uit te leggen. Maar wist je dat bewegen ook je huid verstevigt? Door te bewegen verbeter je de doorbloeding en zorg je voor de aanmaak van spieren. Die combinatie zorgt voor een stevige hui.

2.Vitamines en het verstevigen van de huid.

Uit onderzoek (Bioactive Compounds for Skin Health: A Review) blijkt dat het nemen van voldoende essentiële voedingsstoffen de  meest effectieve manier is om je huidconditie te verbeteren.

Vitamine C

Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen. Dit helpt de huid te verstevigen. Ongeveer een derde van het eiwit in je lichaam is collageen. Collageen is nodig voor de elasticiteit en stevigheid van de verschillende soorten bindweefsels, waaronder de huid. Het lichaam maakt zelf collageen aan door eiwitten, die we via de voeding binnenkrijgen, af te breken tot aminozuren. Deze aminozuren bouwen een lichaamseiwit, zoals collageen op. Vitamine C is een belangrijke stof voor de aanmaak van collageen. Een tekort zorgt ervoor dat gevormde collageenvezels minder stabiel zijn en uit elkaar vallen. Vitamine C zit onder meer in paprika, kiwi, sinaasappel en aardbeien.

Vitamine A

Vitamine A draagt bij aan het gezond houden van de huid. Je vindt vitamine A in zowel dierlijke producten als plantaardige producten. Een dierlijk product dat veel vitamine A bevat is lever. Plantaardige producten met vitamine A zijn groente en fruit, met wortel als uitschieter. In groente en fruit komt vitamine A voor in carotenoïden, ook wel provitamine A genoemd. Deze stof kan het lichaam zelf omzetten in vitamine A.

Vitamine B8

Vitamine B8 staat bekend als de vitamine voor een sterke huid, haar en nagels. Vitamine B8, ook wel biotine genoemd, draagt bij aan de gezondheid van de huid. Eieren, lever, melk, noten en pinda’s bevatten biotine. Een overschot hiervan plas je weer uit, waardoor je niet te veel binnen kunt krijgen.

Vitamine B2

Een tekort aan vitamine B2, ook wel Riboflavine, kan zorgen voor huidafwijkingen rond de mond. Vitamine B2 draagt bij aan de normale gezondheid van de huid. Deze vitamine zit voornamelijk in zuivelproducten, maar ook in vlees, groente, fruit en brood.

Vitamine B3

Voor het behouden van de normale structuur en functie van de huid is vitamine B3 van belang. Deze vitamine vind je terug in vlees, vis, volkoren graanproducten, groente en aardappelen.

Zink

Het mineraal zink is het enige mineraal dat bijdraagt aan de normale gezondheid van de huid. Zink komt in veel verschillende voedingsmiddelen in kleine hoeveelheden voor. Kaas, vlees, graanproducten, noten, schaal- en schelpdieren, zoals garnalen en mosselen, bevatten zink.

3.Iets extra’s nemen (naast je dagelijkse voeding)

Gezond eten is de basis en daarmee zorg je ervoor dat je alle vitamines en mineralen binnenkrijgt. Helaas lukt het niet iedereen om elke dag gezond te eten. Een aanvulling met bijvoorbeeld een SUPP24 Skin Collagen shot is dan een goed idee.

Je huid verstevigen met de Skin Collagen shot

Skin Collagen is dé aanvulling naast de dagelijkse voeding. Het zorgt voor een verbeterde gezondheid en conditie van de huid, haar en nagels en deze zijn een weerspiegeling van onze gezondheid. Dagelijks besteed je de nodige aandacht aan je huid door deze goed te verzorgen met verschillende producten. Maar vergeet ook de binnenkant niet!

SUPP24 Skin Collagen heeft effect op onder andere :

 • De huid: verstevigt de huid (vitamine C) en zorgt voor inwendige huidverzorging (vitamine A, B3, B8 en zink)
 • De nagels: zink is goed voor de nagels
 • Het haar: voor het behoud van sterk en glanzend haar (vitamine B8 en zink)
 • De spieren: zorgt voor het behoud van soepele en sterke spieren (vitamine D)
 • Immuunsysteem: zorgt mede voor een goede weerstand (vitamine B6, B9, B12, C, D, zink en selenium)

Mijn huid is slap, help!

Vanaf je 25e levensjaar begint je huid te verandering, dit is een geheel natuurlijk en normaal proces. De huid breekt namelijk meer collageenvezels af, dan dat je huid deze aanmaakt.
Dit resulteert in een slappere huid met fijne lijntjes en rimpeltjes. Ingrepen maar ook natuurlijke behandeling kunnen dit proces vertragen.

Wat veroorzaakt een slappe huid? 

Dit wordt o.a. veroorzaakt door te weinig voedzame voeding (vitamines/mineralen), UV-straling, roken en alcohol, stress en slechte verzorging. Door te investeren in je huid door middel van de juiste huidverzorging van binnen en buiten, kun je een slappe huid verminderen en het verouderingsproces vertragen.

Before/after foto’s SUPP24 Skin Collagen

Ondanks dat er vele veelbelovende onderzoeken zijn naar collageen, wordt de wetenschappelijke werking helaas nog niet aangetoond en naar buiten gebracht. Wijzelf geloven echt in collageen, vanuit het testpanel wat wij hebben uitgevoerd zijn ook de resultaten hier zeker zichtbaar.

Meer weten over ons verhaal en extra before/after foto’s zien? Bekijk de pagina: Huidverbetering van binnen met collageen.