Fijne lijntjes en rimpels verminderen doe je zo

Nicky Butter 15 juni 2021

Het ontwikkelen van fijne lijntjes hoort echt bij het ouder worden. Hoe ouder we worden, hoe minder onderhuids bindweefsel en elastine het lichaam aanmaakt. Elastine is een elastisch eiwit in bindweefsel. Fijne lijntjes ontstaan sneller als we onze huid veel blootstellen aan de zon. Dit komt doordat er dan extra afbraak van elastine plaatsvindt. Als de afbraak groter is dan de aanmaak, ontstaan er fijne lijntjes en uiteindelijk rimpels. Roken, alcohol, onvoldoende beweging en ongezonde voeding kunnen het proces ook versnellen.

De tips tegen fijne lijntjes en rimpels

Rimpels worden onderverdeeld in 4 categorieën, waarvan fijne lijntjes er 1 is. Fijne lijntjes ontstaan door vermindering van elastinevezels in de huid.

Nu wil je natuurlijk weten wat je zelf kunt doen om het proces af te remmen en de fijne lijntjes te verminderen. Wij geven je graag een paar tips!

 1. Pas op voor de zon
 2. Verzorg je huid goed
 3. Stop met roken
 4. Vermijd stress en slaap voldoende
 5. Zorg voor voldoende antioxidanten
 6. Geef je gezicht een massageboost

Pas op voor de zon

De zon zorgt ervoor dat fijne lijntjes sneller ontstaan. Daarom is het belangrijk om een goede zonnebrandcrème te gebruiken met een UVA-beschermfactor. Je kunt hiermee het ontstaan van fijne lijntjes iets vertragen. Maar ook al smeer je jezelf goed in, het is toch beter om je huid niet te veel bloot te stellen aan direct zonlicht. Uv-licht activeert veranderingen in je huid en dat kan uiteindelijk zorgen voor fijne lijntjes en rimpels. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de tekenen van huidveroudering wordt veroorzaakt door Uv-licht.

Verzorg je huid goed

Je huid heeft iedere ochtend en iedere avond aandacht nodig. Begin met reinigen en breng daarna een goede dag- / nachtcrème aan. Regelmatig je huid scrubben kan eveneens zorgen voor meer stevigheid. Ook heel belangrijk: bescherm je huid tegen de zon met een crème met een SPF (Sun Protection Factor).

Stop met roken

Dat roken slecht voor je is, weet je natuurlijk allang. Ook op de huid heeft het een flink effect. Roken zorgt er namelijk voor dat je huid slap en rimpelig wordt. Een gezonde, mooie en stralende huid en roken gaan niet echt samen. Het zorgt voor huidveroudering, een doffe/grauwe huid en het kan zelfs puistjes veroorzaken.

Vermijd stress en slaap voldoende

Stress heeft een zichtbaar effect op de huid. Deze kan er dof uitzien en stresshormonen leiden tot extra talg. Dit veroorzaakt pukkels en mee-eters. Ook kan stress zorgen voor een verslechterde nachtrust, waardoor je huid zich niet goed kan herstellen. Dit leidt tot een droge en slapper wordende huid.

Zorg voor voldoende antioxidanten

Vrije radicalen zijn stoffen die celstructuren kunnen kapotmaken. Uv-straling geeft oxidatieve stress, dat wordt veroorzaakt door vrije radicaalschade. Vitamine E is een antioxidant en kan de lichaamscellen helpen beschermen tegen zonlicht, vervuiling en andere vrije radicalen die in relatie worden gebracht met huidveroudering. Je kunt vitamine E zowel smeren als uit je voeding halen. Onder andere noten en olijfolie bevatten veel vitamine E.

Je hoeft je zeker niet te schamen of onzeker te voelen over fijne lijntjes. Het hoort er nu eenmaal bij. Maar je kunt zeker iets doen om het te verminderen en te vertragen. Misschien vind je het lastig om alle tips op te pakken, dat kan natuurlijk. Maar geef je huid wat liefde en voed het van binnen én van buiten.

Geef je gezicht een massage boost

Facial yoga is helemaal hot! En ook het masseren van het gezicht met o.a. guasha stenen en jade rollers zijn bijna niet meer weg te denken uit de dagelijkse routine. Omdat gezichtsveroudering gedeeltelijk te wijten is aan spierverlies, kunnen oefeningen die spieren versterken,  waardoor het hele gezicht er steviger en jeugdiger uitziet.

Hoe vaak moet je gezichtsyoga beoefenen om resultaten te zien?
Idealiter elke dag, als je goede resultaten wilt zien. Consistentie is de enige sleutel tot succes. Als je van een uitdaging houdt en een dagelijkse schoonheidsroutine van 15-20 minuten kunt volhouden gedurende ten minste vijf maanden, zou je er mogelijk een paar jaar jonger uit kunnen zien.

 

Fijne lijntjes onder ogen verminderen

De meest voorkomende oorzaak van fijne lijntjes en rimpels rond je ogen is simpelweg veroudering. Maar het is mogelijk dat u andere veelvoorkomende factoren kunt vermijden:

 • UV-straling: Schadelijke ultraviolette (UV) stralen breken het collageen in uw huid af. Collageen is het belangrijkste eiwit in uw huidweefsel en het is de sleutel tot het behoud van uw gezichtsstructuur in de loop van de tijd.
 • Roken: Roken is de sterkste voorspeller van rimpels bij vrouwen en mannen. Roken stelt je huid bloot aan extra oxidatieve stress, waardoor het collageen en elastine wordt beschadigd.
 • Slapen: Onderzoek wijst uit dat slapen met je gezicht begraven in je kussen kan bijdragen aan lijntjes onder je ogen.

Tips om fijne lijntjes onder de ogen te verminderen

 • Voorzichtig exfoliëren: Je kunt de droge huid die zich onder uw ogen vormt zachtjes exfoliëren om de groei van nieuwe cellen te bevorderen. Gebruik alleen producten die speciaal zijn gemaakt om te exfoliëren en te masseren in het gebied onder of rondom je ogen.
 • Eet gezond: Voeg de vitamines C, A en E toe aan je dieet. Je helpt je lichaam en huid zo om nieuwe, goede cellen aan te maken. Denk qua voeding aan citrusvruchten, wortelen en pompoen om de hoeveelheid van deze vitamines in jouw dieet te vergroten.
 • Gebruik altijd een SPF: En al helemaal onder de ogen, daar de huid hier een stuk dunner is.
 • Zorg voor voldoende inname van water: Water speelt een grote rol bij de zuivering van het lichaam. Drink dagelijks minimaal 2-3 liter per dag.

Fijne lijntjes en supplementen voor je huid

SUPP24 Skin Collagen is dé aanvulling naast de dagelijkse voeding. Het zorgt voor een verbeterde gezondheid en conditie van huid, haar en nagels. Deze zijn een weerspiegeling van onze gezondheid. Dagelijks besteed je de nodige aandacht aan je huid door deze goed te verzorgen met verschillende producten. Maar vergeet ook de binnenkant niet.

Skin Collagen heeft effect op onder andere:

 • De huid: verstevigt de huid (vitamine C) en zorgt voor inwendige huidverzorging (vitamine A, B3, B8 en zink)
 • De nagels: zink is goed voor de nagels
 • Het haar: voor het behoud van sterk en glanzend haar (vitamine B8 en zink)
 • De spieren: zorgt voor het behoud van soepele en sterke spieren (vitamine D)
 • Het immuunsysteem: zorgt mede voor een goede weerstand (vitamine B6, B9, B12, C, D, zink en selenium)

Maar liefst 91% raad het aan..

In een tevredenheidsonderzoek van SUPP24 met gebruikers in de leeftijd 35-66 jaar was:
√ 84% was zeer tevreden met het resultaat*
√ 91% zou Skin Collagen aanraden*
√ 80% zag na 21 dagen al het eerste resultaat*

*behaalde resultaten kunnen per persoon verschillen

Detox je huid en lichaam

Wil je voor de volledige aanpak gaan en je lichaam én huid in balans brengen?

De SUPP24 Daily Clean shot werkt als aanvulling op jouw gezonde dagelijkse voeding. Dit drankje bevat verschillende ingrediënten die je lichaam, geest en immuunsysteem ondersteunen, je hormoonbalans in evenwicht brengt en stress en vermoeidheid verminderen.

SUPP24 Daily Clean shot heeft o.a. effect op: 

 • Stofwisseling: ondersteunt je energieniveau (vitamine B2, B5, B8 en C)
 • Immuunsysteemdraagt mede bij aan een goede weerstand (vitamine B9, C, selenium en zink)
 • Ontspanning en slaap: helpt bij moeheid en vermoeidheid (B2, B5) en ondersteunt in stresssituaties (vitamine B5) en is goed voor de gemoedstoestand (vitamine B3 en C)
 • Anti-oxidatieve werking: beschermt de cellen (vitamine B2, E, C, selenium, zink)
 • Hormoonwerking: Draagt bij aan de activiteit van hormonen (zink)
 • Huid: Helpt de huid van binnenuit te zuiveren

Huid verstevigen met supplementen

Wil jij weten hoe jij je huid kunt verstevigen en stevig kunt houden? Bekijk dan snel onze pagina met tips om je huid te verstevigen.