Wat is energie?

‘’Ik ben moe, ik heb geen energie om te sporten’’. Deze uitspraken komen je vast bekend voor. Energie is namelijk erg belangrijk voor jou en je lichaam. Je hebt energie nodig om werk te verrichten, hard te kunnen trainen en uithoudingsvermogen te hebben. Energie is het vermogen om dingen te laten gebeuren. Lees hier alles over energie en conditie

Hoe krijg je meer energie?

Slaap, het optimaliseren van je voeding zoals genoeg koolhydraten eten, sport, afvalstoffen afvoeren, minder stress en het lichaam versterken zijn enkele factoren waarmee je meer energie kunt krijgen. Door het gezond leven en veel in beweging te zijn kom je al heel ver. Heel veel mensen hebben bijvoorbeeld geen zin om naar de sportschool te gaan, maar voelen zich daarna eigenlijk super energiek. Dit komt omdat jouw lichaam endorfine aanmaakt waardoor je meer energie krijgt. Dus ga een blokje om, werk je in het zweet in de sportschool of ga een rondje joggen. Je zult zien dat je jezelf hierdoor snel veel beter zal voelen.

Meer uithoudingsvermogen door energie

Je uithoudingsvermogen heeft te maken met de opname van zuurstof. Hoe beter de opname van zuurstof, hoe beter je uithoudingsvermogen. Door energiek te trainen zorg je dat binnen 3 minuten jouw energiesysteem word geactiveerd, daarmee train je uiteindelijk ook jouw uithoudingsvermogen. Want wanneer je hartslag vaker bloed richting je longen stuurt, dan zijn er meer mogelijkheden om zuurstof op te nemen. Daar is wel energie voor nodig. Wil je dus graag langere kilometers hardlopen? Dan is het zeker aan te raden jouw energiesysteem goed te verzorgen met middelen als voeding, rust en aanvullend supplementen van SUPP24. 

Heb je genoeg energie? Dan kun je ook langer en zwaarder trainen. Geef je lichaam genoeg brandstof en je zult zien dat sportprestaties verbeteren en doelen behaald worden.

Extra tips voor meer energie

 • Zorg voor meer licht, gooi de gordijnen open en laat je lichaam weten dat het tijd is om aan de dag te beginnen.
 • Niet snoozen, hierdoor voel je je later alleen maar slechter.
 • Begin de dag met een lekker energierijk ontbijt zoals een smoothie of havermout met vers fruit!
 • Ontbijt proteïnerijk, voeg extra eiwitten aan je maaltijd toe met SUPP24 Proteïne.
 • Drink genoeg water, water zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller uit je lichaam gaan en houdt je gehydrateerd!
 • Zoek elke dag een momentje voor jezelf, om jezelf weer even op te laden.

Welke middelen kan ik gebruiken voor meer energie?

Begin met de juiste voeding, slaap, training en rust. Dit is je basis. Soms kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Zoals het gebruik van supplementen om zo het proces te ondersteunen.

Vermoeidheid en neerslachtigheid kunnen vele oorzaken hebben. Er is daarom niet één middel dat bij iedereen even goed helpt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er sprake is van een gebrek aan licht, een gebrek aan vitamine D (of een andere essentiële voedingsstof) onvoldoende lichaamsbeweging of een lage bloedsuikerspiegel. Twijfel je hier aan? Neem vooral even contact op met jouw huisarts.

Extra energie nodig om te trainen? Gebruik SUPP24 Preworkout. Een supplement vol met energie, waarmee je er echt even tegenaan kan tijdens je training. Ook gaat het verzuring tegen waardoor je langer kunt trainen.

Wil je liever voor een lichtere versie gaan en je vetverbranding stimuleren? De SUPP24 Fatburner bevat maar liefst 10 effectieve werkstoffen die jou een boost geven en de natuurlijke energie in het lichaam activeren. De shots bevatten o.a. guarana, cafeïne, taurine, een hoge dosis vitamine C en groene thee extract.

Waarom SUPP24?

 • Een kant en klaar supplement, dus makkelijk in gebruik.
 • Bevat Vitamines
 • Goedgekeurd door het NZVT en Informed Sports
 • Pre Workout Light

  Pre Workout shot Light

  2,25
  Shop nu