onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Voller en stralender haar? Dit is wat je moet weten!

Nicky Butter 26 maart 2019
Voller en stralender haar? Dit is wat je moet weten!

Welke vrouw droomt er nu niet van: een volle bos gezond, lang en stralend haar. Ben je hier van nature niet mee gezegend en wil je jouw bos in topconditie brengen? Lees onze nieuwe blog, waarin we de werking van shampoo en conditioner bespreken en waarin we je tips geven, zodat ook jij geniet van prachtige lokken.

Haar, wat is dat precies?

Haren bestaan uit de wortel en de schacht. De schacht is het zichtbare deel van het haar en bestaat voornamelijk uit het eiwit keratine. Onderin de haarwortel worden nieuwe cellen gemaakt, die zich verplaatsen naar het huidoppervlak. Wanneer deze cellen naar buiten komen, zijn ze verhoornd. Het haar wat je ziet, bestaat uit ‘dode’ cellen. Haren zijn dus in feite dood.
De buitenste laag bestaat uit kleine schubjes, die als dakpannetjes over elkaar liggen. Door verkeerde verzorging, kleuren, stylen, maar ook door de zon of bijvoorbeeld zeewater, raken de haren beschadigd. De schubben zitten dan niet langer meer als dakpannen aaneengesloten, maar liggen ‘door de war’. Hierdoor worden je haren droog en minder mooi.

Het nut van shampoo

Doordat de talgklieren op de hoofdhuid vet aanmaken, wordt ook het haar vet. Het voornaamste doel van een shampoo is het vettige weghalen. Wanneer je dit niet zou doen, gaat je hoofdhuid jeuken en loop je met een vet bosje rond.
Daarnaast zijn shampoos zo ontwikkeld, dat ze een dun beschermlaagje om het haar leggen. Dit laagje zorgt ervoor dat het haar minder dof, onhandelbaar en stug is. Iedere dag je haar wassen met shampoo is funest voor je haar, om de 2 a 3 dagen wassen is dus geen overbodige luxe.

Conditioners

De voornaamste taak van een conditioner is het glad en zacht maken van je haren. Door de toevoeging van verschillende ingrediënten, wordt het makkelijker doorkambaar en gaat het meer stralen.
Wist je dat sommige ingrediënten, zoals Panthenol, ook daadwerkelijk in het haar doordringen, waar ze zorgen voor versterking van binnenuit?

Tips

Met onderstaande tips kom je al een heel eind bij het verkrijgen van mooie en stralende lokken.

Kijk naar de ingrediënten

Gebruik nooit een te agressieve shampoo. Deze shampoos halen niet alleen het vet weg, maar daarmee ook de natuurlijke beschermlaag. Uiteindelijk zorgt dit voor minder mooi haar, maar ook voor irritatie aan de hoofdhuid. Een te agressieve shampoo herken je bijvoorbeeld aan het ingrediënt lauryl sulfaat. Lauryl sulfaat wordt nog steeds in veel shampoos gebruikt, omdat het een zeer schuimende werking heeft. Schuimend wordt geassocieerd met ‘schoner’ haar, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn.

Niet kammen als het nat is

Wanneer je haren nat zijn, verandert de structuur tijdelijk.  Dit komt doordat het water opneemt, daardoor wordt het tijdens het kammen meer ‘uitgetrokken’. Dit zorgt voor beschadiging. Kam je haren wanneer ze droog zijn om gespleten haarpunten en beschadiging te voorkomen.

Varieer van kapsel

Wanneer je je haar te vaak in een staart of knot draagt, of juist altijd los, beschadigt het sneller. Wissel af met kapsel en gebruik elastiekjes zonder metalen stukjes.

Spoel je haar altijd na met koud water

Koud water zet automatisch je schubben dicht waardoor het haar er minder dof en pluizig uitziet.

Je haar van binnenuit verzorgen?

Wist je dat collageen zeer belangrijk is voor het haar?  Het zorgt er namelijk voor dat het er dik, gezond en glanzend uitziet en dat er meer haarvolume ontstaat. Door iedere dag een shot Skin Collagen te nemen, wordt het lichaam niet alleen voorzien van een hoge dosis collageen, maar ook hyaluronzuur en andere essentiële vitaminen en mineralen voor een  mooie huid, haar en nagels. Wil je de resultaten bekijken? Bekijk dan de skin collagen uitleg.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons