onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Voeding voor een mooie huid

Nicky Butter 16 januari 2019

De laatste jaren is er steeds meer duidelijkheid over voeding en de huid. Er is waarschijnlijk een verband tussen huidproblemen en (vroegtijdige) huidveroudering. Dat we gezond moeten eten om zo lang mogelijk een gezond lichaam te hebben wisten we al, maar welke voedingsstoffen essentieel zijn voor een gezonde huid nog niet. Je leest het in onze nieuwe blog!

Je bent wat je eet…

Er werd altijd weinig aandacht besteed aan de relatie tussen voeding en de huid. Hoewel er nu steeds meer kennis en ruimte komt om deze relatie verder te onderzoeken, worden er nog in veel gevallen (zware) medicijnen voorgeschreven bij het behandelen van huidproblemen. Onze huid is een weerspiegeling van de gezondheid, gaat het niet goed met je, dan zie je dit vaak ook aan je huid.

Er is een aantal voedingsstoffen die een bewezen effectieve werking hebben bij het verbeteren van de huid, namelijk; vitamine A, B2, B3, B8 en C en de mineralen jodium, koper en zink.

Vitamine D

Dit belangrijke vitamine helpt het (natuurlijk) immuunsysteem van de lichaamscellen. Het wordt aangemaakt door de huid onder invloed van de zon, hierdoor hebben we vooral in de winter een vitamine D tekort. Verder vind je deze vitamine ook terug in vette vis, vlees en eieren. Ook kun je in de wintermaanden extra supplementeren met vitamine D. 

Vitamine C

Vitamine C is zeer populair binnen de beautybranche en dat is niet gek. Deze is belangrijk voor de huid en ondersteunt een normale huid. Vitamine C is een krachtige antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Het is een krachtige antioxidant en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Het stimuleert de productie van collageen en gaat ontstekingen tegen.

Bronnen van vitamine C:

Gele kiwi(35 mg per 100 gram), rode paprika(50 mg per 100 gram) en sinaasappelen(51 mg per 100 gram) bevatten een hoog vitamine C gehalte. De hoeveelheid die je op een dag nodig hebt is: 75 mg.

Gefermenteerde voeding

Het fermenteren van groente is een techniek die al eeuwenlang bestaat. Fermentatie is een proces waarbij suikers worden afgebroken door bacteriën en gisten. Dit verbetert niet alleen de houdbaarheid van voedingsmiddelen, maar gefermenteerd voedsel kan ook zorgen voor een toename van het aantal gunstige bacteriën (probiotica) in de darmen.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat gefermenteerde voeding van positieve invloed is op aandoeningen. Denk aan o.a. eczeem, rosacea en acne. omdat de darmfunctie wordt ondersteund, de huid barrière kan zich zo herstellen.

Welke voeding is minder goed voor de huid?

Er zijn een aantal voedingsstoffen- en middelen die je maar beter kunt laten staan, omdat ze huid gerelateerde klachten kunnen bijvoorbeeld ontstekingen bevorderen of zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Het is voor iedereen anders welke voedingsmiddelen klachten kunnen verergeren. Tip: hou een voedingsdagboek bij zodat je precies weet wat je eet en hoe je huid daarop reageert.

Nutricosmetica naast je voeding

Natuurlijk is je voeding de basis, maar er kan best elke dag een flesje Skin Collagen bij. Zo ga je voor het beste resultaat

Skin Collagen is een beautydrank die in kuurvorm wordt gebruikt. Elke dag, bij het ontbijt, neem je een flesje van maar 60 ml. Het product bevat hoogwaardige ingrediënten zoals premium marine collageen, hyaluronzuur, 11 verschillende soorten vitamines en 3 soorten mineralen. Hét product om de huid van binnenuit te voeden. Zo zorg je voor het behoud van een gezonde huid, haar en nagels en many more positive side effects..

Recente blogartikelen

By Nicky Butter 26 april 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen
By Nicky Butter 13 april 2022

Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Met het aanbreken van een nieuw lente seizoen verandert niet alleen de omgeving, maar ook in ons ​​lichaam zijn er
By Nicky Butter 14 maart 2022

Tips om je collageen te boosten!

Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Dát weet je misschien allang. Maar weet je ook hoe collageen werkt