onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Voeding op vakantie

Nicky Butter 01 juni 2018
Voeding op vakantie

Mogelijk staat er een heerlijke vakantie op de planning, waarbij terrasjes in het zonnetje en uit eten regelmatig op de planning staat. Hoe zorg je dat je dan maat houdt en niet na de vakantie weer opnieuw kan beginnen? Hieronder een aantal punten waar je op kan letten.

Lees hieronder onze tips voor voeding tijdens vakantie

 • Ritme

Op vakantie is het gemakkelijk om hier en daar lekker wat te eten, waardoor je de hele dag door eet. Probeer het ritme aan te houden van 3 maaltijden per dag en 3-4 tussendoortjes.

 • Kies bewust

Als je dus lekker hier en daar wat eet, is het gemakkelijker om de ongezondere keuze te maken. Sta dus stil bij wat je in je mond stopt of wil stoppen en bedenk of er een beter alternatief is. Neem bijvoorbeeld een waterijsje of sorbetijs in plaats van roomijs en kies voor een verfrissende watermeloen in plaats van wat chips.

Bij bewust kiezen kan je ook denken aan water drinken in plaats van frisdrank of vruchtensappen, zeker als het warm is en je veel drinkt. Als je water saai vindt kan je het lekkerder maken met wat munt, citroen, komkommer etc.

 • Beweeg

Wanneer je op vakantie bent of vakantie hebt ga je misschien niet of minder naar de sportschool, begrijpelijk! Dit betekent dan niet dat je niet kunt sporten. Maak bijvoorbeeld een leuke wandeling of fietstocht, dans de kleren van je lijf op een festival of ga lekker beachvolleyballen op het strand. Misschien kan je ook lekker wat klusjes rondom het huis doen, zoals in de tuin werken.

 • Met mate

Er is niks verboden, maar je moet rekening houden met de hoeveelheid. Neem lekker wat satésaus op die barbecue of dat biertje op het terras, maar maak het niet te gek. Blijf niet dooreten ‘omdat het er staat’ en eet langzaam, het duurt even voor je lichaam doorheeft dat je vol zit.

 • Omgaan met verleiding

Als er lekkere hapjes voor je staan kan het erg moeilijk zijn om ze te laten staan. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker door het niet in huis te halen, of mee te nemen op je roadtrip of naar het strand. Boodschappen doen met honger is ook nooit een goed idee. Nu we het toch hebben over die roadtrip, zorg ook dat je geen honger hebt als je gaat tanken.

 • Zorg voor gezonde snacks

Als je dan toch bewust moet kiezen en omgaan met verleidingen, maak het jezelf dan makkelijker door altijd wat snackgroenten en fruit mee op pad te hebben. Zo kan je altijd van een verantwoord tussendoortje genieten.

Doelen

Houd ten slotte je doelen in gedachten. Je hebt toch niet voor niks deze 10 weken (of langer) gewerkt aan je summerbody! Dan zou het zonde zijn als deze gedurende je vakantie al verdwijnt, helemaal opnieuw beginnen moet je dan! Maar probeer uiteraard wel gewoon lekker te genieten 🙂

Ik wens jullie allemaal een heel mooie zomer en/of vakantie toe en hoop dat jullie mijn blogs leuk hebben gevonden!

Groetjes, Annemijn

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons