onze-img

Daily Clean

  • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Nicky Butter 13 april 2022
Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Met het aanbreken van een nieuw lente seizoen verandert niet alleen de omgeving, maar ook in ons ​​lichaam zijn er verschillende behoeften op het gebied van vitamines en voedingsstoffen.

In de lente willen we ervoor zorgen dat we nog steeds voor ons immuunsysteem zorgen, dit kan met vitamines. Veel mensen hebben de neiging om in de lente ziek te worden omdat het voelt alsof de koude winterlucht verdwenen is, maar als je eenmaal in de schaduw bent, wordt het weer koud. Omdat de zon vaker schijnt en de dagen langer zijn, is er een echte mood boost, vooral voor degenen die zich in de winter sneller neerslachtig voelen.

Zink supplementen in de lente

Het hooikoortsseizoen is hier (THE WORST), dus alles wat kan helpen met die tranende ogen, is mooi meegenomen. Mensen met een zinktekort hebben vaker last van allergieën, dus het is proberen zeker waard. (bron) Veel mensen gebruiken medicijnen voor hun allergieën en als je chronische allergieën hebt, raden we je ten zeerste aan om je huisarts te raadplegen om ervoor te zorgen dat je beschermd bent.

Behalve dat het een goede aanvulling is voor allergieën, is het over het algemeen een geweldige voedingsstof voor het lichaam die het immuunsysteem zal versterken, het is ook erg goed voor de huid. Het helpt bij het gezond houden van de huid en de verzorging van binnenuit.

Zoals de meeste supplementen, wordt zink het best opgenomen als het in vloeibare vorm is, zodat het niet door het lichaam hoeft te worden verwerkt zoals een capsule zou doen.

Multivitamines voor een extra boost

Na een lange winter, vooral zoals die we net hebben gehad, voelen ons lichaam en onze geest niet zo fris aan. Dit is de tijd waarin veel mensen besluiten om gezonder te gaan eten en regelmatig te gaan sporten omdat ze zich op hun best willen voelen. We denken ook meer na over de voeding en vitamines die we nemen in de lente.

Tijdens dit seizoen is het altijd goed om wat vitamine B- en vitamine C-complex te hebben, dus je kunt net zo goed voor een multivitamine gaan om ervoor te zorgen dat je in één keer de juiste vitamines binnenkrijgt. In de Daily Clean shots van SUPP24 vind je verschillende belangrijke vitamines als vitamine B2,B5,B8,B9, C en E. Naast vitamines bevat deze shot ook zink, selenium en 7 natuurlijke planten extracten die het immuunsysteem ondersteunen en veel antioxidanten bevatten. 

Magnesium voor een relaxed gevoel

Net als zink kan het nemen van een magnesiumsupplement een groot verschil maken als je last hebt van allergieën. Een goed magnesiumgehalte zal je luchtwegen en longen helpen ontspannen en uiteindelijk helpen om beter te ademen. Zelfs als de allergieën mild zijn, kunt u zich snel overbelast voelen of moeite hebben met ademhalen. Magnesiumtekort komt veel voor, daarom kan het nemen van een supplement echt een verschil maken.

Wanneer je het regelmatig gebruikt,  is magnesium geweldig om te gebruiken voor herstel van de training. Het ontspant de spieren en maakt het gemakkelijker om te bewegen en als je het voor het slapengaan inneemt, zul je een echt verschil zien in de manier waarop je slaapt.

 D vitamines, ook in de lente belangrijk

Vitamine D is het meest aanbevolen supplement in de winter vanwege zijn immuun versterkende eigenschappen, maar ook om het gebrek aan blootstelling aan zonlicht te compenseren. Maar het is eigenlijk een supplement dat de meeste mensen zouden moeten overwegen het hele jaar door te nemen, omdat veel mensen nog steeds een vitamine D-tekort hebben, zelfs in de zomer.

Vraag jezelf sowieso eens af, hoe vaak kom jij eigenlijk buiten doordeweeks? Per dag heb je namelijk minimaal 15-30 minuten onbeschermd zon nodig. Dan moet je vaak ook nog met de handen en gezicht in de zon zitten.

Zo’n vitamine supplement in de lente kan dan toch ineens niet zoveel kwaad 😉

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons