onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Vitamines die echt wat doen voor je huid

Nicky Butter 27 mei 2020
Vitamines die echt wat doen voor je huid

Vitamines zijn onmisbaar voor een gezond lichaam en een gezonde en mooie huid , haar en nagels. Wanneer het lichaam bepaalde tekorten heeft, zal je dit snel zien aan de huid.

De huid is namelijk een directe weerspiegeling van onze gezondheid en van wat zich afspeelt in het lichaam. Wanneer je niet gezond eet of bijvoorbeeld (langdurig) onder stress staat, kan de huid gaan ontsteken. Je kunt last krijgen van huidproblemen zoals acne of couperose. Door gezond te eten, kom je al een heel eind bij het zo lang mogelijk jeugdig en mooi houden van de huid. In deze blog lees je wat vitamine C, D, E en K voor de huid, je haar en nagels kunnen betekenen.

Vitamine C voor de huid

Vitamine C is een krachtige antioxidant; het kan de schadelijke invloed van vrije radicalen neutraliseren. Een mooie eigenschap, want vrije radicalen zorgen onder meer voor een versnelde veroudering van onze huid. Daarnaast maakt deze wondervitamine- een heel belangrijk stofje voor de huid aan, namelijk collageen. Zonder vitamine C in het lichaam, geen collageenproductie! Collageen is het eiwit dat je huid stevig en elastisch maakt en daarmee zorgt voor minder rimpels en een jeugdige gezichtscontouren.

Naast dat vitamine C dus een krachtig anti-aging stofje is, heeft het nog twee belangrijke voordelen. Deze vitamine pakt namelijk onzuiverheden aan. Vitamine C gaat ontstekingen tegen en helpt de huid te herstellen, waardoor rode vlekken na een puistje sneller vervagen.  Vitamine C heeft ook een positieve invloed op pigmentvlekken, het zorgt ervoor dat de aanmaak van pigment geremd wordt.

Vitamine D voor de huid

Vitamine D is belangrijk om ervoor te zorgen dat calcium wordt opgenomen in je lichaam en het speelt een rol in de algehele gezondheid van de huid. Wanneer je een vitamine D tekort hebt, zie je dit terug in de vorm van acne (verstoorde talgproductie) of juist een te droge huid.

Vitamine D is naast vitamine K de enige vitamine die zelf door het lichaam wordt aangemaakt. Je zou denken dat je hier dus niet zo snel een tekort aan hebt… Niets is minder waar. Om vitamine D aan te maken, heeft het lichaam voornamelijk zonlicht nodig. Je vindt het ook wel terug in bepaalde voeding, maar in mindere mate. Vitamine D heeft een directe invloed op ons humeur, vandaar dat veel mensen tijdens de koudere maanden ook wel last hebben van een ‘winterdepressie’. Het gebrek aan zonlicht zorgt voor een lager vitamine D niveau. Zorg dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt door gebruik te maken van supplementen waar dit aan is toegevoegd.

Vitamine E voor de huid

Vitamine E is ook een krachtige antioxidant en wordt vaak samen met vitamine C verwerkt in crèmes, voor een sterkere werking, bijvoorbeeld bij het verminderen van pigmentvlekken. Vitamine E is vooral zeer nuttig bij het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-straling. Onderzoek laat zien dat de mate van roodheid, zwelling en celschade in de huid afneemt wanneer het lichaam voldoende van deze vitamine heeft.

Vitamine K voor de huid

Daar waar vitamine D onder invloed van zonlicht wordt aangemaakt door het lichaam, wordt vitamine K gemaakt door bacteriën in je darmen. Vitamine K heeft een zeer nuttige functie, namelijk het verjongen van bloedvaten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de elasticiteit van de vaten toeneemt door het slikken van een supplement met vitamine K2.

Daarnaast heeft deze vitamine een belangrijke eigenschap voor de huid. Het zorgt ervoor dat de kalkhuishouding in balans blijft. Een ontregelde kalkhuishouding versnelt het verouderen van je huid, onder meer door het verkalken van elastinevezels. Elastine is een eiwit dat net als collageen zorgt voor een stevige en jeugdige huid.

Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk (en lekker) kan?!

Natuurlijk is vers eten het allerbelangrijkste en de beste manier om vitamines binnen te krijgen. Maar het lichaam mag best geholpen worden, want zeg eens eerlijk; kom jij iedere dag toe aan de aanbevolen 250 gram groenten en 2 porties fruit per dag? Vitamines voor de huid zijn dus zo slecht nog niet om gewoon via een supplement in te nemen.

Drink iedere dag een heerlijke Skin Collagen shot en ondersteun je lichaam, niet alleen met vitamines en mineralen, maar ook met de twee belangrijkste stoffen voor een jeugdige en egale huid en gezonde haren en nagels; collageen en hyaluronzuur.

 • 10gram Marine Collageen
 • 100mg Hyaluronzuur
 • Extra zink, selenium, magnesium
 • Vol vitamine A, B,C, D, E & K
 • Kant & klaar dus makkelijk in gebruik. Koud het lekkerst!
 • Heerlijke aardbeiensmaak
 • Elke dag 1 flesje gedurende 60 dagen voor het maximale resultaat
 • Ook beschikbaar in abonnementsvorm
 • Gluten en lactosevrij, geschikt voor pescotariërs.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons