Vitamine B3 | Alle informatie vind je hier

Vitamine B3, of ook wel genoemd: Niacine, nicotinezuur of nicotinamide. Het maakt onderdeel uit van het vitamine B complex. Hoezo een complex? Vroeger dacht men namelijk dat vitamine B slechts 1 vitamine was, maar deze bestaat uit veel meer losse vitamines.

Wat doet Vitamine B3?

Vitamine B3 speelt een enorm belangrijke rol in de werking van het zenuwstelsel en energievoorziening van de cellen. Deze vitamine heeft ook invloed op je prestaties en concentratievermogen. Het is overigens ook nog eens van belang voor het herstellende vermogen van de huid en zorgt voor het behoud daarvan.  Zoals je leest een hele hoop positieve effecten dus!

Waar zit het allemaal in?

Vitamine B3 komt voor in meerdere voedingsmiddelen als: Vlees, vis, gevogelte, noten, zaden en graanproducten. Het lichaam maakt deze vitamine ook beperkt aan vanuit het aminozuur tryptofaan.

Hoeveel moet ik binnen krijgen?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B3 voor volwassen mannen is vastgesteld op 16mg per dag. Voor vrouwen is dit iets minder, dat is namelijk 13 mg.

Waar moet je op letten?

Een teveel aan deze vitamine kan zorgen voor vervelende klachten. Bij zeer hoge dosering kun je schade aan de lever en ogen toebrengen. Houd je daarom ook altijd vast aan de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en overschrijd deze niet.

Supplementen met vitamine B3

Op zoek naar een all-in one health drankje? SUPP24 Skin Collagen bevat namelijk genoeg Vitamine B3 om jou meer energie te leveren. Daarnaast bevat het ook nog vele andere vitamines en mineralen zoals: Vitamine A,B,D,E en K. Naast al deze vitamines bevat dit drankje ook 10 gram marine collageen, selenium, zink, magnesium en hyaluronzuur. De perfecte combinatie voor een gezond en goed functionerend lichaam & geest!

Meer blogs van SUPP24 of wil je ons supplementen assortiment bekijken? Klik dan hier voor de blogs en hier voor de supplementen!

Skin Collagen, je dagelijkse beauty drink

KOOP NU 3,00