onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Viscollageen voor de huid | Alles wat je moet weten

Nicky Butter 12 augustus 2019
Viscollageen voor de huid | Alles wat je moet weten

Bestaan er wondermiddelen die rimpels en lijnen laten verdwijnen? Nee.. daar geloven wij niet in. Waar wij wel in geloven zijn voedingsstoffen die helpen bij het gezond houden van de huid. Deze stoffen zorgen ervoor dat de huid van binnenuit wordt gevoed. Eén van de stoffen die op dit moment zeer populair is, is viscollageen. Maar wat is viscollageen precies en wat doet het voor je?

Collageen, wat is dat?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het zit onder andere in de botten, tanden, spieren, maar bijvoorbeeld ook in je huid. Je kunt het vergelijken met lijm, collageen zorgt het voor stevigheid en veerkracht in de huid. Iedere dag opnieuw maakt ons lichaam collageen aan, hierdoor blijft de huid gezond en stevig. Vanaf het 25e levensjaar maakt onze huid helaas steeds minder collageen aan en verliezen we het opgebouwde collageen (ongeveer 1% per jaar). Het gevolg is een huid die steeds meer tekenen van huidveroudering laat zien, maar ook een lichaam die er minder goed uitziet.

Viscollageen

Kan het collageengehalte worden aangevuld door de inname van collageen? Steeds meer studies tonen aan dat dit waarschijnlijk mogelijk is. De herkomst van het collageen blijkt zeer bepalend voor de uiteindelijke resultaten. Collageen wordt gewonnen uit natuurlijke bronnen, zoals; dieren, planten en vissen. Collageen dat het meest lijkt op het type dat door ons lichaam wordt geproduceerd, wordt het beste opgenomen.

Collageen dat het meest lijkt op het type dat door ons lichaam wordt geproduceerd, wordt het beste opgenomen. Daarom verwerken wij in de SUPP24 Skin Collagen shots viscollageen (ook wel marine collageen).

Waar wordt viscollageen van gemaakt?

Viscollageen wordt gemaakt uit de schubben van zoutwater vissen. De moleculen hebben een laag moleculair gewicht, waardoor viscollageen zeer goed (gemiddeld 1,5 keer beter) wordt geabsorbeerd door het lichaam dan andere soorten collageen.

Viscollageen voordelen

Viscollageen wordt gemaakt uit de schubben van zoutwater vissen. De moleculen hebben een laag moleculair gewicht, waardoor viscollageen wordt zeer goed (gemiddeld 1,5 keer beter) wordt geabsorbeerd door het lichaam. dan andere soorten collageen.

Inname van viscollageen kent veel gezondheidsvoordelen:
• Huid: de huid ziet er zichtbaar jonger uit, waarbij rimpels en lijnen afnemen. Elasticiteit wordt verhoogd en de huid wordt sterker en gezonder. Viscollageen heeft daarnaast een positief effect op striae en cellulite en vermindert schade ontstaan door de zon.
• Haar: collageen maakt het haar dikker, de haargroei wordt gestimuleerd.
• Nagels: gespleten nagels nemen af, nagels worden versterkt en de groei wordt bevorderd.
• Lichaam: viscollageen versterkt botten, gewrichten en kraakbeen. Door viscollageen aan je dagelijkse voeding toe te voegen, heb je minder last gewrichtsklachten.

Viscollageen shots

Gehydrolyseerd viscollageen is het hoofdingrediënt in de SUPP24 Skin Collagen shots en zorgt samen met de andere ingrediënten voor zichtbare huidverjonging en verbetering. Bekijk eens de voor- en na foto’s, deze spreken voor zich.

Inname van vis collageen kent vele gezondheidsvoordelen:

  • Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen – wat helpt de huid van binnenuit te versterken, ondersteunt de conditie van de huid en collageen helpt de huid te verstevigen
  • Haar: vitamine B8 draagt bij aan de normale haargroei en houdt de haren sterk
  • Zink en selenium: goed voor de nagels

Opname van deze shots

Viscollageen poeders of pillen worden in vergelijking met een collageen drankjes of shots minder goed opgenomen. Daarnaast is het grote voordeel aan de shot, dat je het niet meer hoeft te mengen met water en binnen één slok alles binnen hebt.

viscollageen

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons