onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60
onze-img

Pre Workout Light

  • Ready to go Pre-Workout met 180mg Cafeïne
  • Activeert de natuurlijke energie in je lichaam
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
  • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij

Verantwoord afvallen – houd hier rekening mee

Nicky Butter 16 augustus 2018
Verantwoord afvallen – houd hier rekening mee

Verantwoord afvallen. Hoe doe je dat? Wanneer je besluit af te vallen, hoeft dit niet met een crash dieet. Sterker nog, het is beter om het afvallen geleidelijk aan te pakken. Deze 3 punten kun je verwerken in jouw dagelijkse leven om te zorgen dat je jouw balans vindt en toch af kunt vallen.

Wat is er nodig voor verantwoord afvallen?

Bij een succesvolle afslank poging draait het om het aanpassen van je eet, drink en beweeg gedrag. Oftewel het aanleren van nieuwe gewoonten. En dat is voor veel mensen enorm lastig. Hoe pak je het aan? Met deze 3 elementen kun je al heel ver komen zonder aan rare diëten te beginnen.

Bewegen

Sporten is niet de gouden sleutel voor afvallen. Maar het draagt zeker bij aan een gezonder, fitter lichaam. Het is belangrijk te bewegen en dit te combineren met een gezond eetpatroon. Begin je net? Bouw het dan rustig aan op, zoals een avondwandeling 2x per week. Later kun je kiezen voor bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool of een leuke bootcamp.

Buiten het afvallen om is sporten ook goed voor je mindset, jij kunt al jouw stress even loslaten op dat moment en word er uiteindelijk een stuk energieker van. Wat resulteert in een gezonde maar ook vrolijke jij. Dat heet weer; verantwoord afvallen.

Voeding

De juiste voeding is belangrijk voor verantwoord afvallen. De belangrijkste regel om af te vallen is toch wel; Meer calorieën verbranden, dan je binnen krijgt.

Stel je hebt per dag 1800 kcal nodig en je eet er 2000, dan is het de bedoeling extra te bewegen om die 200 te verbranden, de rest gaat “automatisch” en dan sta je neutraal. Beweeg je niet extra dan worden die 200 kcal extra opgeslagen in je lichaam als vet.

Ook is het belangrijk in jouw levensstijl een balans te vinden als het gaat om voeding, zorg er dus voor dat je voldoende gezonde voedingsmiddelen binnen krijgt. Denk hierbij aan genoeg groentes, vlees/vis of gevogelte, noten, fruit, bessen etc. Helemaal niet te vergeten en enorm van belang is water drinken. Een ander goed initiatief voor water is, Thee. Het reinigt het lichaam en zorgt voor een snellere stofwisseling.

Alcohol

Alcohol en afvallen gaat nou eenmaal niet zo goed samen. De mensen in Nederland zijn afgelopen jaar iets meer gaan drinken: 571 glazen per hoofd van de bevolking. Daarmee dronk Nederland in 2017 ruim 1 procent meer pure alcohol dan in het jaar ervoor.

Toch hoef je alcohol niet volledig te schrappen uit je leven, want dat ene of tweede glaasje kan heus wel.

”Ben je een gematigde drinker, dan heb je zelfs 27% minder kans op overgewicht, stelt een onderzoek waaraan voedingsdeskundige Alan Aragon meewerkte. Al plaatst hij wel enkele kanttekeningen. „Sommige mensen hebben een hongergevoel dat opkomt wanneer ze alcohol drinken”, zegt hij in Esquire. “Die eetbuien in een staat van dronkenschap kunnen niet heel handig zijn, aangezien je minder goede beslissingen maakt.” – Bron Metronieuws

En dat is dus ook waar het fout gaat, door alcohol kunnen hongergevoelens zich ontwikkelen. En door het wat losser komen denk je al vaak ”Ach.. nou dan kan dat er ook nog wel bij”. Herken je dat? Houd het dan bij 1-2 glazen, dan heeft het sowieso weinig impact op jouw gewichtsverlies.

Conclusie

Niks geen Atkins, Sonja Bakker, Jennifer Lopez Grapefruitoliedieet of Renee Zellweger ijsklontjes dieet. Zet deze 3 elementen in, maak er jouw levensstijl van, vind je balans en vind daarmee ook de weg naar verantwoord afvallen.

Supplementen

Heb jij je voeding en balans al op een rijtje? De supplementen van SUPP24 kunnen je extra helpen om jouw doel te bereiken. Om af te vallen kunnen supplementen je een juiste steun in de rug geven, je kunt bijvoorbeeld eiwitten gebruiken. Deze geven je een verzadigd gevoel en zijn belangrijk in jouw eetpatroon. Voor die extra boost tijdens de training kun je een preworkout gebruiken, de preworkout SUPP24 draagt zijn steentje bij met zijn groene thee extracten en carnitine die de vetverbranding stimuleren.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons