onze-img

Daily Clean

  • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Vegan chia pizza met tomatensaus en groentes

Nicky Butter 03 september 2019
Vegan chia pizza met tomatensaus en groentes

Vegan chia pizza met tomatensaus en groentes

We kunnen er niet meer omheen en dat willen we ook niet.. Nederland eet steeds minder vlees, vis en zuivel en gaat over naar een plantaardig dieet of bewustere levensstijl waarin je beter oplet met wat je eet.

Dit recept voor een vegan chia pizza is een gezond en super lekker alternatief voor als je een avondje even niet of helemaal geen vlees, vis of zuivel eet.

Ingrediënten voor 1 vegan chia pizza

  • Chiazaad 30 gr
  • Lijnzaadmeel 300 gr
  • Zout 1 koffielepeltje
  • Oregano 1 koffielepeltje
  • Rozemarijn 1 theelepeltje
  • Tomatenpassata 120 g
  • Courgette
  • Bloemkool
  • Knoflook
  • Rode ui
  • Basilicum
  • Bakpapier
  • Bakkwast

Bereiding

  1. Week de chiazaadjes 15 minuten lang in 280 ml warm water. Roer dit af en toe door.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Voeg het lijnzaadmeel, het zout, de oregano en de rozemarijn toe aan het chiazaad. Roer dit goed door en laat het 5 minuten staan.
  4. Leg een vel bakpapier op je keukenblad en leg hier het pizzadeeg op. Daarover leg je nog een extra vel bakpapier. Rol het gelijkmatig uit met een deegroller. je kunt kiezen voor een vierkante of ronde vorm. Bak de pizzabodem 8 minuten op 200°C.
  5. Begin nu alvast met het snijden van de groentes. (courgette, bloemkool,uien) Snijd het in plakjes, zodat je de pizza kunt beleggen. Nadat alles is gesneden kun je de saus voor de pizza voorbereiden. Doe de tomatenpassata in een kom en voeg hier kruiden als zout, peper, uienpoeder etc. aan toe. Pers de knoflookteen en voeg dit ook toe aan het mengsel. Roer dit nog eventjes door.
  6. Haal de pizzabodem na 8 minuten uit de oven. Pak een bakkwast of grote lepel en bestrijk de bodem met de tomatenpassata. Verdeel hierna de bloemkool en courgette over de pizza en bak het nog één keer samen voor zo’n 12 minuten. Houd de uien nog even apart.
  7. Garneer de pizza met de basilicum en de rode uien ringen.
  8. Enjoy your vegan chia pizza!

Wil je meer recepten, blogs en tips van SUPP24? Klik dan hier!

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons