Vegan chia pizza met tomatensaus en groentes
We kunnen er niet meer omheen en dat willen we ook niet.. Nederland eet steeds minder vlees, vis en zuivel en gaat over naar een plantaardig dieet of bewustere levensstijl waarin je beter oplet met wat je eet.
Dit recept voor een vegan chia pizza is een gezond en super lekker alternatief voor als je een avondje even niet of helemaal geen vlees, vis of zuivel eet.
Ingrediënten voor 1 vegan chia pizza
- Chiazaad 30 gr
- Lijnzaadmeel 300 gr
- Zout 1 koffielepeltje
- Oregano 1 koffielepeltje
- Rozemarijn 1 theelepeltje
- Tomatenpassata 120 g
- Courgette
- Bloemkool
- Knoflook
- Rode ui
- Basilicum
- Bakpapier
- Bakkwast
Bereiding
- Week de chiazaadjes 15 minuten lang in 280 ml warm water. Roer dit af en toe door.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Voeg het lijnzaadmeel, het zout, de oregano en de rozemarijn toe aan het chiazaad. Roer dit goed door en laat het 5 minuten staan.
- Leg een vel bakpapier op je keukenblad en leg hier het pizzadeeg op. Daarover leg je nog een extra vel bakpapier. Rol het gelijkmatig uit met een deegroller. je kunt kiezen voor een vierkante of ronde vorm. Bak de pizzabodem 8 minuten op 200°C.
- Begin nu alvast met het snijden van de groentes. (courgette, bloemkool,uien) Snijd het in plakjes, zodat je de pizza kunt beleggen. Nadat alles is gesneden kun je de saus voor de pizza voorbereiden. Doe de tomatenpassata in een kom en voeg hier kruiden als zout, peper, uienpoeder etc. aan toe. Pers de knoflookteen en voeg dit ook toe aan het mengsel. Roer dit nog eventjes door.
- Haal de pizzabodem na 8 minuten uit de oven. Pak een bakkwast of grote lepel en bestrijk de bodem met de tomatenpassata. Verdeel hierna de bloemkool en courgette over de pizza en bak het nog één keer samen voor zo’n 12 minuten. Houd de uien nog even apart.
- Garneer de pizza met de basilicum en de rode uien ringen.
- Enjoy your vegan chia pizza!
Wil je meer recepten, blogs en tips van SUPP24? Klik dan hier!
Volg ons