onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Kracht & Herstel Light

  • Energie voor en herstel na je workout
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
€ 49.99 € 60

Top 5 HIIT trends van 2018

Nicky Butter 06 juli 2018
Top 5 HIIT trends van 2018

Zoals elk jaar wordt er aan het einde van het jaar een top 20 lijst met fitness trends voor het komende jaar gepresenteerd. Zo ook in 2017 voor 2018.

En in die top 20 lijst staat HIIT bovenaan de lijst. In 2017 stond HIIT op plek 3 en daarvoor ook al op plek 1. Kortom, HIIT is populair en aangezien dat nog wel een tijdje zal blijven schreef ik een blog over de 5 meest populaire HIIT workouts.

Tabata

HIIT bestaat natuurlijk al veel langer, maar toen Tabata training eind vorige eeuw werd geïntroduceerd nam HIIT enorm aan populariteit toe. Tegenwoordig kent iedereen die ook maar iets met een gym te maken heeft het concept Tabata wel.

Gek is het niet want het succes ligt in de simpelheid van de training methode waarbij je 20 seconden arbeid levert en 10 seconden rust pakt voor 8 rondes. Je bent daarmee dus in 4 minuten klaar.Super simpel en super effectief.

Het leuke is dat je met een Tabata training de oefeningen altijd kan wisselen en zo Tabata training specifiek kan toespitsen op jouw doelstelling.

7 minute workout

Als ik zeg HIIT, dan denken de meeste mensen aan een workout die je in de gym doet. Wat als ik je nou zeg dat, dat dus niet per se hoeft. Je hoort het goed. Je hebt niet een gym nodig om een goede HIIT te kunnen doen. Want met de talloze 7 minute workout apps die tegenwoordig gratis verkrijgbaar zijn kan jij gewoon aan de slag in je woonkamer. Superhandig dus.

In de tientallen verschillende 7 minute workout apps vind je workouts voor beginners/gevorderden, jong/oud, man/vrouw, full body of specifiek voor het onder of bovenlichaam. Download een 7 minute workout app nu en probeer het uit.

Les Mills Grit

Als het aankomt op HIIT in groepsverband in de gym dan staat het programma Grit van Les Mills bovenaan.

In dit 30 minuten format train je het gehele lichaam waarbij je volledig tot het uiterste wordt gepusht! Je traint met een halter, gewicht schijven en je eigen lichaamsgewicht. Je ontvangt maximale persoonlijke aandacht omdat je in een kleine groep traint. Met de coach die samen met jou op de workout vloer meetraint en die jou en het team motiveert, zul je versteld staan van hoe hard je kunt trainen. En het beste van alles: je behaalt de resultaten waar je naar op zoek bent. Hup, Preworkout erin en gas erop!

Is trainen in team verband, met een gemotiveerde coach, opzwepende muziek en hard werken iets voor jou? Dan zou ik zeker snel een gym opzoeken waar ze dit geweldige programma aanbieden.

Crossfit

De eerste Crossfit box opende al in 1996 en in 2005 opende de 15e box. Daarna ging het hard en 5 jaar laten is het aantal boxen verhonderdvoudigd en nog geen 4 jaar later opende de 10.000e box in London. Kortom, Crossfit heeft een enorme groei doorgemaakt en is erg populair. Hoewel niet alle Crossfit HIIT is en niet alle HIIT Crossfit is staat Crossfit wel bekend om de hoge intensiteit trainingen.

Crossfit is bijzonder zwaar vanwege de vaak technische en complexe oefeningen die worden beoefend tijdens de workouts. Crossfit training vereist dan ook aardig wat beoefening alvorens iemand zich de basis eigen heeft gemaakt.

Daar tegenover staat wel dat omdat Crossfit zoveel energie kost men over het algemeen vrij snel resultaten behaalt over een breed spectrum. Dat wil zeggen dat deelname aan Crossfit programma’s niet alleen je fitheid, maar ook je kracht, mobiliteit en stabiliteit kan laten toenemen.

Boutique gym HIIT

De opkomst van de boutique gyms is niet onopgemerkt gebleven en er is dan ook een ware trend ontstaan als het gaat om gespecialiseerde gyms. Vooral de boutique gyms die zich specifiek toeleggen op het aanbieden van HIIT only classes zijn op dit moment erg populair. Kwaliteit gaat bij boutique gyms voor kwantiteit en dat verzekert jou van een geweldige workout waarin resultaat, beleving, coaching en plezier centraal staat.

Hoeveel boutique gyms Nederland op dit moment telt is niet helemaal duidelijk. Dat komt omdat de criteria waaraan een boutique gym zou moeten voldoen niet helder zijn. Aangenomen mag worden dat een boutique gym niet meer dan 3 specialistische programma’s aanbiedt en daarmee de focus op kwaliteit kan blijven waarborgen.

Een aantal goede voorbeelden van Boutique gyms die HIIT-classes aanbieden in Nederland zijn High Studios en Roycycle.

Ben jij benieuwd hoe het eraan toe gaat in een Boutique gym? Boek dan snel een sessie bij een van bovenstaande gyms. Vond je deze blog nou nuttig en leerzaam, laat dan even een like achter op Facebook en deel de blog met je vrienden die misschien ook wel op zoek zijn naar de beste manier om fit te worden.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons