onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine
onze-img

Daily Clean

  • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
  • Vermindert stress en vermoeidheid
  • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Top 3 oorzaken van huidveroudering

Nicky Butter 21 oktober 2019
Top 3 oorzaken van huidveroudering

We willen allemaal zou oud mogelijk worden, maar dan wel op een ‘mooie’ manier. Rimpels, lijntjes, pigmentvlekken en een steeds slappere huid, daar zitten we tenslotte niet op te wachten. Lees in onze nieuwe blog welke drie factoren de meeste kans geven op en oorzaken zijn van (vroegtijdige) huidveroudering.

Oorzaken van huidveroudering? Glycatie.

Suiker is ongezond, dat weten we allemaal. Toch kunnen we maar moeilijk afblijven van dat lekkere taartje of dat sausje bij het eten. Af en toe zondigen mag natuurlijk, maar wees voorzichtig met suiker. Suiker is een van de grootste oorzaken van huidveroudering, dit proces wordt glycatie genoemd.

Als je suiker eet volgt er een stroom van chemische reacties, waarbij suikers zich binden aan eiwitten zoals collageen en elastine. Deze twee eiwitten zorgen ervoor dat de huid jeugdig blijft. Door de suikerverbindingen verliest de huid haar veerkracht en elasticiteit en krijg je last van rimpels en verkleuringen. Daarnaast wordt de huid kwetsbaarder voor schadelijke externe invloeden zoals UV-straling.

De chemische verbindingen die gedurende het glycatie proces worden gevormd, leiden uiteindelijk tot schade aan de eiwitten die niet meer terug te draaien is. Deze schade is echter niet direct zichtbaar. Pas vanaf het 35e jaar wordt duidelijk wat voor schade suiker heeft veroorzaakt.

Is het glycatie proces te stoppen?

Het proces van glycatie is gedeeltelijk te stoppen, het is tenslotte onmogelijk om vanaf nu alle suikers volledig te bannen. Let er in ieder geval op dat voeding een niet te hoge glycemische index (GI) mag hebben. Producten met een hoge GI index (zoals chips, koek, chocolade en snoep) zorgen voor een verhoogde bloedsuikerspiegel. Een verminderde inname zal de huidconditie en de rest van ons lichaam positief beïnvloeden.

De laatste tijd zijn er steeds meer cosmetica die inspelen op het glycatie verhaal. Deze producten maken gebruik van speciale peptiden waar de suikermoleculen zich aan hechten. Hierdoor is de huid beter beschermd tegen suiker.

Daarnaast kun je je huid vooral van binnenuit ondersteunen met SUPP24 Skin Collagen. Hoe je dat doet? Je neemt elke dag één beautyshot voor het ontbijt. De shot bevat een hoge dosis collageen, hyaluronzuur, 11 soorten vitamines en 3 soorten mineralen die jou helpen een gezonde en frisse huid te geven of te laten behouden.

Huidveroudering door vrije radicalen

Vrije radicalen zijn moleculen die het lichaam maakt om ons te beschermen voor schadelijke indringers. Helaas pakken vrije radicalen niet alleen de schadelijke stoffen aan, maar vallen ze ook de gezonde (huid)cellen aan.

In principe is het lichaam zelf goed in staat om de vrije radicalen op te ruimen. Maar door bepaalde factoren zoals roken, ongezonde voeding of luchtvervuiling, ontstaat er een overschot. Het lichaam is in dit geval niet meer in staat deze zelf op te ruimen, met oxidatieve stress als gevolg.

Naast de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels, wordt de huid ook minder stevig en elastisch door oxidatieve stress. De huid is gevoeliger en kwetsbaarder, waardoor er eerder schade ontstaat wanneer je bijvoorbeeld in de zon zit. Dit kan reacties op de bovenste huidlaag veroorzaken, zoals roodheid en ontstekingen.

Vrije radicalen tegengaan

Vrije radicalen hebben één grote vijand, namelijk antioxidanten. Antioxidanten verminderen het oxidatieproces door vrije radicalen te absorberen. Voeding met felle kleuren bevat bijvoorbeeld veel antioxidanten.

Ook kun je jouw cellen beschermen van vrije radicalen met een supplement als Skin Collagen: het ingrediënt selenium beschermt de cellen in je lichaam namelijk tegen oxidatieve stress, Dit wil zeggen dat bepaalde stoffen die in het lichaam komen, een reactie aangaan met zuurstof. Oxidatieve stress, oftewel een teveel aan vrije radicalen, kan onder andere ontstaan door: roken, alcohol, te lang in de zon etc.

Huidveroudering door de zon

Misschien wel stipt op nummer één in het rijtje met grootste oorzaken van huidveroudering (rimpels en lijnen); UV-straling. De zon kent ook veel voordelen, zoals de aanmaak van Vitamine D en het heeft een positieve uitwerking op ons humeur. Te vaak en te lang zonnen, zorgt er helaas wel voor dat rimpels en pigmentvlekken ontstaan. Bescherm je huid daarom altijd wanneer je in de zon gaat met een SPF. Let op dat je zonbescherming zowel UVA- als UVB-filters bevat.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons