onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Tonijnsteak van de BBQ, simpel en lekker!

Nicky Butter 02 maart 2022

Tonijnsteak van de BBQ. Vis is heel goed voor je. Onderzoek wijst uit dat het de kans op hartziektes, beroertes, obesitas, cognitieve achteruitgang, depressie, kanker en astma verminderd. Je visinname verminderen zorgt ervoor dat je ook niet meer van deze voordelen profiteert. Het eiwit in tonijn is compleet, dit betekent dat het over alle aminozuren beschikt. Hierdoor is tonijn een uitstekende bron van eiwit. Elke 100 gram tonijn beschikt over 21 tot 29 gram aan eiwit, hierbij ligt het er wel aan of je het vers of uit blik consumeert.

Het recept voor de tonijnsteak is niet heel erg uitgebreid, juist omdat je de tonijn lekker moet laten zo als hij is. Je hebt niet zo veel ingrediënten nodig om de steak lekker op smaak te brengen en is ook binnen een korte tijd klaar!

Gaartijd op de BBQ: 3 minuten – 1,5 minuut per kant

Ingrediënten

 • Tonijn steak van ongeveer twee a vier cm dik (naar keuze)
 • Citroen
 • Sesamzaadjes
 • Bosuitje
 • Verse gemalen zwarte peper
 • Grof gemalen zeezout

 Bereiding

 1. Tonijn steak kort aan weerszijden op de barbecue dichtschroeien.
 2. Zorg ervoor dat de tonijn niet door en door gaar wordt, dan wordt de steak gortdroog, en dat is echt niet lekker. Het liefste is de steak van binnen nog licht rauw. Dit kun je tussendoor even checken door een kleine plak van de steak af te snijden. Tonijn kun je gewoon rauw eten, hier word je niet ziek van!
 3. Haal de steak van de barbecue en besprenkel deze met citroensap en strooi er peper en zout op.
 4. Laat de tonijn niet langer doorgaren onder folie, dan zal deze door de hitte ook te gaar worden. Serveer de steak aan je gasten met wat garnering (sesamzaad en bosui) en klaar!

Zo makkelijk is het dus, Tonijnsteak van de BBQ. Nog geen 10 minuten bereidingstijd, zo kun je snel, simpel en lekker BBQ’en zonder een eventueel schuldgevoel.

Toe aan extra eiwitten?

Ben je op zoek naar een portie extra eiwitten? Maak kennis met SUPP24 Protein. Het biedt belangrijke bouwstoffen voor het herstel en vernieuwing van weefselspieren en botten na de training. Door de unieke samenstelling worden de eiwitten binnen 15 minuten in het lichaam opgenomen met als resultaat minder spierpijn. SUPP24 Protein is kant en klaar dus geen poeders of shakebekers maar gewoon 1 handig 60ml flesje die je overal mee naar toe neemt.

Recente blogartikelen

By Nicky Butter 26 april 2022

Huidveroudering door de zon – Voorkom het met deze tips!

Het is zomer en waarschijnlijk zit je de aankomende weekenden lekker met je voetjes in het zand, terwijl de zonnestralen
By Nicky Butter 13 april 2022

Vitamines in de lente: Wat voor invloed heeft het op je lichaam?

Met het aanbreken van een nieuw lente seizoen verandert niet alleen de omgeving, maar ook in ons ​​lichaam zijn er
By Nicky Butter 14 maart 2022

Tips om je collageen te boosten!

Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Dát weet je misschien allang. Maar weet je ook hoe collageen werkt