onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS

Tonijnsteak van de BBQ, simpel en lekker!

Nicky Butter 02 maart 2022
Tonijnsteak van de BBQ, simpel en lekker!

Tonijnsteak van de BBQ. Vis is heel goed voor je. Onderzoek wijst uit dat het de kans op hartziektes, beroertes, obesitas, cognitieve achteruitgang, depressie, kanker en astma verminderd. Je visinname verminderen zorgt ervoor dat je ook niet meer van deze voordelen profiteert. Het eiwit in tonijn is compleet, dit betekent dat het over alle aminozuren beschikt. Hierdoor is tonijn een uitstekende bron van eiwit. Elke 100 gram tonijn beschikt over 21 tot 29 gram aan eiwit, hierbij ligt het er wel aan of je het vers of uit blik consumeert.

Het recept voor de tonijnsteak is niet heel erg uitgebreid, juist omdat je de tonijn lekker moet laten zo als hij is. Je hebt niet zo veel ingrediënten nodig om de steak lekker op smaak te brengen en is ook binnen een korte tijd klaar!

Gaartijd op de BBQ: 3 minuten – 1,5 minuut per kant

Ingrediënten

 • Tonijn steak van ongeveer twee a vier cm dik (naar keuze)
 • Citroen
 • Sesamzaadjes
 • Bosuitje
 • Verse gemalen zwarte peper
 • Grof gemalen zeezout

 Bereiding

 1. Tonijn steak kort aan weerszijden op de barbecue dichtschroeien.
 2. Zorg ervoor dat de tonijn niet door en door gaar wordt, dan wordt de steak gortdroog, en dat is echt niet lekker. Het liefste is de steak van binnen nog licht rauw. Dit kun je tussendoor even checken door een kleine plak van de steak af te snijden. Tonijn kun je gewoon rauw eten, hier word je niet ziek van!
 3. Haal de steak van de barbecue en besprenkel deze met citroensap en strooi er peper en zout op.
 4. Laat de tonijn niet langer doorgaren onder folie, dan zal deze door de hitte ook te gaar worden. Serveer de steak aan je gasten met wat garnering (sesamzaad en bosui) en klaar!

Zo makkelijk is het dus, Tonijnsteak van de BBQ. Nog geen 10 minuten bereidingstijd, zo kun je snel, simpel en lekker BBQ’en zonder een eventueel schuldgevoel.

Toe aan extra eiwitten?

Ben je op zoek naar een portie extra eiwitten? Maak kennis met SUPP24 Protein. Het biedt belangrijke bouwstoffen voor het herstel en vernieuwing van weefselspieren en botten na de training. Door de unieke samenstelling worden de eiwitten binnen 15 minuten in het lichaam opgenomen met als resultaat minder spierpijn. SUPP24 Protein is kant en klaar dus geen poeders of shakebekers maar gewoon 1 handig 60ml flesje die je overal mee naar toe neemt.

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons