onze-img

Skin Collagen

 • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
 • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
 • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
 • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid
onze-img

Protein 20gr

 • Eiwit shot voor sporters van elk niveau
 • Draagt bij aan het behoud en groei van spiermassa
 • Snel en makkelijk herstellen na je training of workout
 • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen

Tips om grove poriën te verminderen. Check ze hier!

Nicky Butter 02 december 2019
Tips om grove poriën te verminderen. Check ze hier!

Droom jij van een egale, gezonde en mooie huid, maar heb je last van grove, vergrote poriën, mee-eters en andere onzuiverheden? Lees dan deze blog met tips hoe je grove poriën kunt verminderen!

Grove poriën, wat zijn het precies?

Poriën zijn te vergelijken met kleine buisjes die naar het huidoppervlak lopen. In de huid zitten talgklieren, deze klieren produceren talg (vet). Talg is een belangrijke stof voor de huid, het houdt onze huid namelijk soepel en het legt als het ware een beschermend laagje op de huid, zodat er vanaf buiten minder door de huid kan doordringen.

De talgklier is verbonden aan de porie, hier scheidt de huid dan ook het talg af. Bij een normale huid is de talgproductie in evenwicht, maar in sommige gevallen produceert de huid te veel talg. De porie is in dit geval minder goed in staat het talg te verwerken, waardoor deze verstopt raakt. Talg kan dan niet vrij over je huid uitvloeien. In dit geval kunnen de wanden van de poriën oprekken en krijg je vergrote poriën.

Normaal gesproken zijn poriën nauwelijks zichtbaar. In het geval van grove poriën zie je duidelijke openingen in de huid, voornamelijk rond je neus, wangen en voorhoofd.

Hoe ontstaan vergrote poriën?

 • Erfelijk: Het kan genetisch zijn bepaald of je last hebt van een verhoogde talgproductie en dus meer kans hebt op onzuiverheden en grove poriën.
 • Huidveroudering: Wanneer je ouder wordt, maakt de huid minder collageen aan. Collageen zorgt voor een stevige huid. De huid, maar ook de wanden van de porie, worden steeds slapper. Hierdoor worden poriën zichtbaarder.
 • Niet de juiste huidverzorging: Wanneer je verkeerde crèmes en make-up gebruikt en je huid niet goed reinigt, raken poriën eerder verstopt.

Tips om grove poriën te verminderen

Wanneer je eenmaal last hebt van grove poriën, kan het best lastig zijn om deze weer te verkleinen. Met onderstaande tips kom je al een heel eind:

 • Reiniging: Misschien wel de allerbelangrijkste tip als je grove poriën wilt verminderen is het goed reinigen van de huid. Veel mensen staan er niet bij stil dat de gezichtshuid een bron van bacteriën is. Je wast dagelijks meerdere malen je handen, dan is het toch gek om je gezichtshuid niet te reinigen? Bacteriën, dode huidcellen, talg en make-up hopen zich op en veroorzaken verstopte poriën. Reinig je gezicht bij het opstaan en wanneer je weer naar bed gaat.
 • Peeling: Peel je huid wekelijks met een goede peeling passende bij jouw huidtype. Hierdoor verminder je dat dode huidcellen zich te veel gaan ophopen.
 • Professionele peeling: Ga eens in de zes weken naar een schoonheidsspecialist. De producten die zij gebruikt, bevatten hogere concentraties werkstoffen dan de producten die jij thuis gebruikt. Ze zijn daardoor veel effectiever. Daarnaast is het zelf uitknijpen van mee-eters en puistjes echt af te raden. Hierdoor vergroot je de kans op littekens en grove poriën.
 • Make-up: Make-up is in veel gevallen de grootste oorzaak van een verstopte huid. Wanneer je last hebt van een vette huid, is het aan te raden om make-up op waterbasis of mineralen te gebruiken.

Ondersteun je huid met collageen

Extra collageen voor je huid is altijd een goed idee, maar vooral als je last hebt van grove poriën. De Skin Collagen shots bevatten dusdanig hoge concentraties collageen, dat poriën verkleinen en de huid er weer gezond en egaal uitziet. De huid wordt dikker, wat ervoor zorgt dat poriën minder goed zichtbaar worden. Huid heeft de neiging om dunner te worden met het ouder worden.

Daarom is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen om het soepel en dik te houden. Het dunner worden van de huid kan zich voordoen wanneer de hoeveelheid collageen in de huid afneemt en de elasticiteit verdwijnt. Collageen is een proteïne die je aantreft in de huid en helpt bij het voeden en gezond maken van de huid. Meer weten over dit supplement? Klik op deze link! 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons