onze-img

Skin Collagen

  • Hét beautyshotje voor een mooie huid, haar en nagels
  • Met 10GR ASC-gecertificeerd viscollageen
  • Bevat 12 verschillende vitaminen & hyaluronzuur
  • 3 mineralen, een boost voor je gezondheid

Tips om je collageen te boosten!

Nicky Butter 14 maart 2022
Tips om je collageen te boosten!

Collageen zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Dát weet je misschien allang. Maar weet je ook hoe collageen werkt en of je het zelf kunt boosten met een collageen drink of collageen shot? Wij leggen je uit hoe het precies zit én onze diëtist Michelle geeft 3 handige tips voor de boost van jouw collageenproductie. Benieuwd? Lees snel verder!

Wat is collageen?

Even back to basic: collageen komt van het Griekse ‘kólla’ en dat betekent lijm. Collageen is een eiwit dat van nature in ons lichaam aanwezig is, voornamelijk in onze huid. Het is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Uit onderzoek komen aanwijzingen naar voren dat collageen huidveroudering kan tegengaan.

Wist je dat je al vanaf je 25e (!) ongeveer 1% collageen per jaar verliest? Dat gaat hard, dus…

Niet alleen de elasticiteit van de huid is gebaat bij voldoende collageenproductie, ook je organen profiteren ervan. Collageen is namelijk onderdeel van het bindweefsel rondom de organen. En goed nieuws voor sporters: je collageen boosten of aanvullen zou ervoor kunnen zorgen dat de spieren sneller herstellen na inspanning.

Collageen drankje, pillen of poeders? 

Collageen kun je op verschillende manieren nemen en gebruiken. Je hebt drankjes, poeders, pillen en shots. Collageen supplementen bevatten vaak ook andere stoffen zoals vitamine C en antioxidanten. Waarom een drankje of shot de voorkeur heeft om je collageen te boosten? Het is makkelijk in gebruik en je kunt het op elk moment van de dag gebruiken, zonder dat je het hoeft te mengen of met water moet innemen. Ook wordt het op die manier sneller en effectiever opgenomen door je lichaam.

Hoe boost je jouw collageenproductie? 3 tips van diëtist Michelle!

  • Tip 1: Eet veel groente en fruit. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen. Deze vitamine draagt namelijk bij tot de normale collageenvorming. Voedingsmiddelen met veel vitamine C zijn paprika, kiwi, sinaasappel en broccoli.

  • Tip 2: Pas op met verstorende stoffen. Te veel zon en roken hebben een negatieve invloed op de huid. Door zonlicht en roken wordt het proces van huidveroudering versneld.

  • Tip 3: Kies voor een collageen drankje met vitamine C. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen. Bovendien is een collageen drink supermakkelijk in gebruik. Snel en zonder gedoe!

SUPP24 Collagen shot, gemakkelijk en snel in te nemen in hoge dosering!

Voor een goede collageenproductie is goede voeding met de juiste voedingstoffen van groot belang. Je kunt je voeding altijd aanvullen met een collageen supplement om de productie ervan te ondersteunen. Bestel direct de SUPP24 Collagen shot: https://supp24.nl/product/skin-collagen/

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons