onze-img

Pre Workout Extreme

  • Extra sterke Pre Workout shot formule
  • 200mg Cafeïne, 2gr Beta-Alanine & 2gr Arginine
  • NZVT goedgekeurd, safe SUPPS
  • 100% Vegan, gluten- en lactosevrij
onze-img

Fatburner

  • Bevordert de energiestofwisseling
  • Activeert de natuurlijke energie
  • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Tabata tijdens je training. Spierpijn gegarandeerd!

Nicky Butter 14 juli 2017
Tabata tijdens je training. Spierpijn gegarandeerd!

Korte interval workouts oftewel tabata training, ze zijn hip en er word uit meerdere onderzoeken bewezen dat ze echt werken. Het schijnt een ultra-effectieve manier te zijn om je zogeheten cardiovasculaire uithoudingsvermogen, oftewel je conditie, te verbeteren. Tabata? De naam zelf doet je waarschijnlijk denken aan die boze kapster van de televisie maar dat is het zeker niet.

De term is al langer bekend echter horen we die termen tegenwoordig iets vaker vallen, nog steeds geen idee? Dit is de korte uitleg : een Tabata workout is een opeenvolging van cardio-oefeningen die je voor 20 seconden met extreem hoge intensiteit uitvoert, na die 20 seconden heb je telkens 10 seconden rust. Gemiddeld bestaat een lesje uit zo’n acht integralen van in totaal 4 minuten. Heavy dus!

Tabata training. Denk maar niet dat het je makkelijk af zal gaan.

Het zijn korte workouts, maar echt niet bedoeld voor beginners. Je zult eerst echt aan je uithoudingsvermogen en kracht moeten werken voor je je hier aan waagt zonder weken lang krom te lopen van de spierpijn. Het is een super lekkere workout als je gewoon fit wilt blijven of eens een andere draai aan je workout wilt geven. Ook als je niet heel veel tijd hebt om te sporten is een Tabata training ideaal!

This is how we do it

Denk je dat je het aan kunt? Je kunt Tabata op heel veel verschillende vormen van sport toepassen.

Zo werd er eerst getest met een tabata training op de ouderwetse hometrainer. Nu kun je ze ook toepassen op vrije gewicht trainingen en krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Je hebt er dus ook eigenlijk niet zo veel voor nodig.

De snelheid en inspanning kun je zelf aanpassen aan jouw niveau. Luister wel naar lichaam en probeer niets te forceren.

Voorbeeld van een intervalset:
Burpees, 20 seconden tot max aantal, dan 10 seconden rust. Dit zijn dus al 2 intervallen in jawel.. 1 MINUUT!
Probeer het lekker zo veel mogelijk af te wisselen door verschillende en iets minder bekende oefeningen uit te voeren.

Hulp nodig?

Met de tabata timer (€0.89 cent in de App store) en de gratis Tabata stopwatch zorg jij dat je het juiste tempo aanhoud en hierdoor alles wat je hebt uit je workout haalt! Even een dagje wat minder zin om te knallen? Dan maken wij zin voor je met SUPP24 Preworkout shots. Lees meer over hoe jij die power voor je workout krijgt via deze infoblog. 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons