onze-img

Vegan Health

 • Jouw dagelijkse all-in-one vegan supplement
 • Afgestemd op de vegan/vegetarische leefstijl
 • Bron van L-Lysine, vitamines en mineralen
onze-img

Daily Clean

 • Ondersteunt je lichaam, geest en immuunsysteem
 • Vermindert stress en vermoeidheid
 • Bevat 7 unieke plantenextracten, vitamines en mineralen
onze-img

Fatburner

 • Bevordert de energiestofwisseling
 • Activeert de natuurlijke energie
 • Bevat cafeïne, taurine, guarana en L-carnitine

Supplementen voor veganisten: Wij zetten de top 5 op een rij

Nicky Butter 05 juli 2021
Supplementen voor veganisten: Wij zetten de top 5 op een rij

Met een goede planning én de juiste kennis over wat een gezond, uitgebalanceerd vegetarisch en veganistisch dieet is, krijg je alle voedingsstoffen binnen.

Toch is vegetarisch of veganistisch eten is best een uitdaging. Als je al vegetariër of flexitariër bent, is één vraag extra belangrijk: krijg ik genoeg vitamines en mineralen binnen? In deze blog delen we de top 5 supplementen voor veganisten en vegetariërs.

Supplement 1: Vitamine B12 voor veganisten

Feit is dat (helaas) niet alle voedingsstoffen uit plantaardige bronnen komen

Vitamine B12 komt alleen voor in producten van dierlijke oorsprong. Veganisten krijgen daardoor geen vitamine B12 binnen. Een zeer lage B12-inname kan vervelende gevolgen hebben zoals bloedarmoede en schade aan het zenuwstelsel. De enige betrouwbare veganistische bronnen van B12 zijn voedingsmiddelen verrijkt met B12 en B12-supplementen, zoals onze SUPP24 Vegan Health shot, een all-in-one supplement voor veganisten.

Inname vitamine B12

 • Twee of drie keer per dag verrijkte voedingsmiddelen en 2,5 microgram (mcg of µg) B12 per dag binnen te krijgen.
 • Of dagelijks één B12-supplement te nemen met minimaal de aanbevolen hoeveelheid (van minimaal 2,5 mcg)

Voedingsmiddelen vitamine b12

Supplement 2: Ijzer supplementen voor veganisten

IJzer is essentieel in het lichaam, omdat het bijdraagt aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Rode bloedcellen transporteren zuurstof door het lichaam. IJzer wordt als heemijzer gevonden in vlees en vis, en non-heemijzer in plantaardige bronnen. Non-heemijzer is moeilijker voor ons lichaam op te nemen. Daarom is het dus ook geen slecht idee deze goed op je ijzerinname te letten als je vegetariër of veganist bent.

Tip: Plantaardig (non-heem) ijzer wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C. Neem bijvoorbeeld een sinaasappel bij je ontbijt of kies voor een supplement met ijzer en vitamine C.

De ADH (Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) van dit supplement is 14 mg.

Voedingsmiddelen ijzer

Supplement 3: Zink supplementen

Zink heeft een belangrijke functie: het zorgt voor de normale werking van het immuunsysteem van het lichaam. Het speelt ook een belangrijke rol bij de celdeling, draagt bij aan een normaal koolhydraatmetabolisme en aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen.

Dit mineraal komt in de grootste hoeveelheden voor in vlees, schaaldieren en zuivelproducten, dus ook weer niet geheel onmisbaar in de top 5 supplementen voor veganisten.

ADH: 10 mg voor volwassenen.

Voedingsmiddelen zink

Supplement 4: Jodium supplementen

Jodium is essentieel voor de aanmaak van schildklierhormonen in het lichaam en draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.

Je vindt jodium vooral in zuivelproducten, maar vis en schaaldieren zijn de rijkste bronnen van dit mineraal. Zeewier is een sterk geconcentreerde veganistische bron van jodium, maar pas op; meer dan eens per week eten kan een te veel opleveren en is gekoppeld aan aandoeningen van de schildklier, dus overdrijf niet.

Goed om te weten: jodium wordt toegevoegd aan bakkerszout. In brood zit dus ook jodium (behalve in biologisch brood, want daarin wordt geen gejodeerd zout gebruikt).

ADH: 150 microgram per dag, voor zowel mannen als vrouwen.

Voedingsmiddelen jodium

Supplement 5: Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren zijn essentieel voor het functioneren van uw lichaam en helpen bij het handhaven van een goede algehele gezondheid van het hart.

ADH: 200 milligram per dag. 

De Vegan Health shot van SUPP24 bevat het unieke Seaberry omega, wat een bron is van omega 3,6,7 en 9. Dit supplementen shotje bevat naast omega 3 nog vele andere belangrijke vitamines en mineralen welke belangrijk zijn voor veganisten. Bekijk hier direct alle ingrediënten van de shot!

voedingsmiddelen omega 3

Let op: niet alle voedingssupplementen zijn ook écht vegan

Al die vitamines en mineralen komen in verschillende soorten verpakkingen en maten. Veel pillen en andere supplementen bevatten een laagje om het supplement heen. Dit wordt vaak gemaakt van gelatine. En gelatine is dus absoluut niet vegan.

Let er dus goed op dat je bij aankoop van een supplement voor een 100% vegan variant gaat of kies voor vloeibare supplementen zonder dierlijke toevoegingen.

Is er niet gewoon één all-in-one vegan supplement waarmee je alle benodigde vitamines en mineralen zeker binnen krijgt?

Zeker wel! Die is er. Wij van SUPP24 liepen namelijk ook tegen dit probleem aan. Vooral als je de switch maakt naar een vegetarische of veganistische levensstijl, kan het lastig zijn om dit allemaal in één keer aan te passen in je levensstijl.

Daarom hebben wij de Vegan Health shot ontwikkeld. Dit shotje bevat vitamines B,C,D, ijzer, magnesium, zink, jodium, l-lysine en Puredia Seaberry (Bron van omega 3,6,7 en 9). Wil je er meer over weten en heb jij ook moeite met het binnenkrijgen van alle vitamines en mineralen? Lees hier snel meer informatie over de Vegan Health shot. 

Recente blogartikelen

Door Nicky Butter 10 november 2023

Wintermaanden supplementen gids: versterk je immuunsysteem

De wintermaanden kunnen een flinke beproeving zijn voor je immuunsysteem. Met koude temperaturen en kortere dagen liggen de wintermaanden, verkoudheden
Door Nicky Butter 02 november 2023

De cruciale rol van eiwitten na het sporten

Gebruik jij al eiwitten na het sporten? Na een intensieve workout, of het nu krachttraining of lichaamsbeweging is, is het
Door Nicky Butter 07 augustus 2023

Wat zijn Macro’s en wat doen ze? Wij leggen het je hier uit.

Wat zijn Macro's? Iedereen heeft het er over : MACRO'S. Macronutriënten ofwel macro’s kun je omschrijven als voedingsstoffen die ons