0

SUPP24 Atlete Lisa @ The Regionals, Nu op naar de Beach Throwdown!

Mijn Reis

The Regionals: wat een tof evenement! Begin juni ben ik met een aantal meiden en mijn shots van SUPP24 van CrossFit Noord afgereisd naar Madrid. Niet voor een beetje sightseeing maar voornamelijk voor het bijwonen van de Regionals.

Wat zijn de regionals?

Dit jaar heb ik zelf meegedaan aan de Open. Dit is de eerste stap in de wereldwijde competitie naar de CrossFit Games. De Regionals is stap 2 om de Fittest on Earth te vinden. De beste 60 mannelijke, 60 vrouwelijke atleten en 30 teams van elke regio gaan door naar de Regionals. Elke Regional (8 stuks in totaal) bestaat uit een 3-daagse competitie.

De Regional waarin Europa meedoet heet de Meridian Regionals en vond dit jaar plaats in Madrid. Bij de Regionals wordt de atleet individueel gejureerd en de herhalingen geteld voor elke workout. Van de 60 atleten gaan er maar 5 door naar de derde en the CrossFit Games. Voor mij nog een lange weg te gaan (ik was afgelopen Open 1486e van Europa) maar een super mooi evenement om mee te maken waardoor de motivatie alleen nog maar meer is geworden.

The Beach Throwdown en het SUPP24 Team

Zoals in de vorige blog aangegeven heb ik mij proberen te kwalificeren voor The Beach Throwdown en The Belgian Throwdown. Beide wedstrijden als buddy team. Hartstikke leuk om mee te doen en zeker met een buddy. Je kan elkaar aanvullen op de punten waar je minder goed in bent en hebt nog meer motivatie extra hard te gaan in de workouts. Je wilt de ander toch niet in de steek laten. Voor de Beach hebben wij ons helaas niet gekwalificeerd. De medeatleten zijn qua lifts zo sterk dat we hierin nog niet echt mee kunnen komen.

Voor een eerste poging voor de Beach toch meer dan tevreden met een 84e plaats van de 235 teams. De finale vind 1 en 2 juli plaats op het strand van Schevingen. Ik zal er zeker heen gaan om mijn boxgenoten aan te moedigen. Heb je dat weekend niets te doen dan is het zeker een aanrader om te komen kijken. Voor de Belgian hebben wij ons wel gekwalificeerd! Het weekend van 5 en 6 augustus zal ik samen met Rosalie als SUPP24 team afreizen naar Brussel.

De volgende stap?

Aankomende periode staat iets minder in het teken van qualifiers. Ik zal gaan werken aan mijn weaknesses en ga starten met een weightliftingschema voor 8 weken. Het doel: techniek verbeteren en max lifts omhoog krijgen. Voor mij de eerste keer dat ik zo’n schema ga volgen dus ik ben heel benieuwd hoe het mij gaat bevallen. Stay tuned voor mijn ervaringen met het weightliftingschema en de aanloop naar de Belgian!

SUPP24|||||

Lisa Grovenstein

SUPP24 Atleet

Fitness

Healthy lifestyle